Maritiem- en Juttersmuseum Texel Nederland. Informatie & Beoordelingen Maritiem- en Juttersmuseum ~ Zoover
1.511.386 beoordelingen - 43.469 bestemmingen - 273.762 accommodaties - 19.856 bezienswaardigheden - 14.018 bezoekers online
Home > Nederland > Waddeneilanden > Texel > Maritiem- en Juttersmuseum

1792 AD
Texel
+31 (0)222314956

Entree museum

Wil je weten wat anderen vonden van Maritiem- en Juttersmuseum in Texel? Op deze pagina kun je beoordelingen raadplegen van Maritiem- en Juttersmuseum.
Wil je weten wat anderen vonden van Maritiem- en Juttersmuseum in Texel? Op deze pagina lees je beoordelingen van Maritiem- en Juttersmuseum. Je kunt 9 vakantiefoto's van Maritiem- en Juttersmuseum bekijken. Ben je nog aan het oriënteren? Vergelijk accommodaties in Nederland. Hier vind je alle overnachtingsmogelijkheden in Waddeneilanden. Bekijk alle accommodaties in de buurt van Maritiem- en Juttersmuseum in Texel.

9 beoordelingen over Maritiem- en Juttersmuseum

met partner, Nov. 2011
Voelde me zelf bina Jutter
Koen
28-12-2011 Mooi museum die een hoop laat zien over het vroegere leven op Texel.
Schitterende Jutverhalen bij een lekkere bak koffie.

met partner, Okt. 2011
Even langs
Robert
16-10-2011 Mooi opgezet. Jammer dat er op zondag niemand rondliep die dingen kon uitleggen.

met partner, Mrt. 2011
Geweldig leuk museum, aanrader
Inge Ottens
6-3-2011 Museum biedt veel meer dan je op het eerste gezicht zou denken. Voor zowel volwassenen als kinderen enorm leuk en soms zelfs spannend(gezonken schip) ook veel interactieve onderdelen, speurtocht en natuurlijk de nagebouwde huisjes. Kortom, DOEN!

met partner, Feb. 2011
Erg leuk museum
pjkolijn
27-2-2011 Het museum is veel groter dan je zou denken. De molen, de ruimte met "juttersvondsten" en vooral de vissers- en timmermanswoningen in oude stijl zijn erg leuk om te bekijken. Laat je niet misleiden door het eerste zicht vanaf de straatkant, want achter de voordeur schuilt een groot museum! Daarna even een visje halen bij "De Oude Vismarkt". Zeer vers, lekker en goedkoop.

met partner, Mei 2010
Leuk en authentiek museum
Virgil
5-5-2010 Leuk en authentiek museum geeft een goed beeld hoe Texel er vroeger uit heeft gezien. Vooral het juttersgedeelte waar een oude jutter verhalen vertelt is leuk.

met jonge kinderen, 2010
Aanrader
Schulenburg
27-2-2010 Wat een leuk museum. Behalve dat je er heel veel kan zien, is er ook veel te doen/ uit te proberen. Onze kinderen (5,6 en 8 jaar) hebben bijna een uur lang geluisterd naar de jutterverhalen, die zo leuk en beeldend werden verteld...! We zijn er al met al bijna een halve dag geweest, zoveel te doen en te zien. Een echte aanrader dus!
En voor kindjes die graag een souveniertje kopen...leuke spulletjes met leuke prijzen!

met jonge kinderen
tamboer
6-9-2008 wij zijn er geweest en we hebben onze ogen uitgekeken, wat een dingen vind je aan zee , super echt de moeite waard om heen te gaanm we komen zeker nog een keer terug, vr, gr, fam.tamboer

Dick
23-7-2008 Het Maritiem- en Juttersmuseum is, alhoewel de naam dit niet doet vermoeden, een ontzettend mooi en leuk museum. Het heeft heel weinig van doen met oude troep uit zee, meer met VOCschepen, het harde leven van vroeger, de TESO geschiedenis etc.

De opzet is zeer bijzonder; een dorpje anno 1900 wordt nagebouwd op schaal 1:1. Je loopt zo door de geschiedenis. Ook de enorme maquette van de Reede van Texel is grandioos.

Enfin; tot onze grote verrassing een geweldig museum. Wellicht moeten ze de naam veranderen; Gooi het 'Jutter' eruit, en hou het Maritiem over. (Ook omdat er reeds een echt juttermuseum in Den Burg is).

Brigitte Melis
6-1-2008 Toch wel de moeite wat de mensen allemaal op het strand gevonden hebben.Ik heb daar mijn ogen de kost gegeven.Heel plezierig om te bezoeken,en zeker ook met kinderen.
En in het museum staat alles perfect gerangschikt.Ook het juttershuisje staat te pronken om gefotografeerd te worden.Heel mooi!!!!!!