Domkerk Utrecht Nederland. Informatie & Beoordelingen Domkerk ~ Zoover
1.511.386 beoordelingen - 43.469 bestemmingen - 273.762 accommodaties - 19.856 bezienswaardigheden - 15.873 bezoekers online
Home > Nederland > Utrecht > Utrecht > Domkerk

Beoordelingen Domkerk

30 januari 2012

Adres
Domkerk
Achter de Dom 1

Utrecht
+31 (0)30 2310403

De Domkerk is een goed herkenningspunt .

Wil je weten wat anderen vonden van Domkerk in Utrecht? Op deze pagina kun je beoordelingen raadplegen van Domkerk.
Wil je weten wat anderen vonden van Domkerk in Utrecht? Op deze pagina lees je beoordelingen van Domkerk. Je kunt 56 vakantiefoto's van Domkerk bekijken. Daarnaast kun je 4 video's van Domkerk zien op Zoover. Ben je nog aan het oriënteren? Vergelijk accommodaties in Nederland. Hier vind je alle overnachtingsmogelijkheden in Utrecht. Bekijk alle accommodaties in de buurt van Domkerk in Utrecht.

5 beoordelingen over Domkerk

met vrienden, Feb. 2011
Rondom de Domkerk
fr_woning
24-2-2011 We waren al eens eerder in Utrecht geweest , we hebben toen met de gids de 465 treden beklommen , hijgend en puffend klommen wij naar boven , we hadden medelijden met de gids ,want die moet hem vaker beklimmen . Toen we bijna boven waren begon de speeltrommel te draaien . Er werd een vrolijk liedje gespeeld , maar wij stonden met onze vingers in de oren . Toen kwamen de uurslagen , gelukkig waren dat er niet zoveel . Het hoogste punt van de toren is 112,32 meter . Je hebt een prachtig uitzicht over de stad Utrecht .
Van de week alleen wat foto's van de Domkerk en omgeving gemaakt . Beneden aan de overkant van de Domkerk , ligt de kloostertuin genaamd " Pandhof ", de tuin wordt in de zomer gebruikt als kruidentuin . In de kloostergang die rond de kloostertuin loopt , staan banken waar je van de stilte kan genieten .

alleenreizend, 2010
Het toonbeeld van Utrecht
Bart
21-10-2010 De klim naar de top van de Domtoren is vermoeiend, maar als je dan weer bij adem bent en van het uitzicht begint te genieten dan overheerst al gauw de voldoening!
Wat een uitzicht! Utrecht m’n stadje!

Het schijnt dat blikseminslag de veroorzaker is van het gedeeltelijk instorten van de kerk.
Hierdoor is een groot gat onstaan tussen de Domtoren en het nog bestaande deel van de kerk. Hier is nu een plein en een autoweg!
De kerk is, vergeleken met de originele staat, kaal en kil en het is duidelijk te zien dat de kerk de Katholieke status verloren heeft……

De binnentuin die te bezoeken is vormt een plek waar geweldig mooie foto’s gemaakt kunnen worden van verliefde stelletjes.
Als je in Utrecht bent is de Dom natuurlijk een niet te missen bezienswaardigheid!

met partner, 2010
Niet zo groot maar wel indrukwekkend.
Ineke
21-8-2010 Deze kerk is niet zo heel erg groot maar vooral de glas in loodramen zijn erg mooi. Er is ook een binnentuin met galerij en natuurlijk tegenover de kerk de Domtoren.

Debbie de Vlieger
30-5-2007 Prachtige kerk en vanaf de toren is het uitzicht over Utrecht erg mooi.

met partner, Apr. 2007
De toren van Utrecht
Kees
28-3-2011 Prachtige en beroemde kerktoren. De binnentuin heeft een erg diepe fontein waar je niet even iets van de bodem raapt als er iets in valt.

alleenreizend (1)

Beste accommodaties in Utrecht