Beoordelingen Jordaan

23 mei 2013

Jordaan
Beoordelingen Jordaan
Lindengracht 90, Amsterdam
Wil je weten wat anderen vonden van Jordaan in Amsterdam? Op deze pagina kun je beoordelingen raadplegen van Jordaan.
Jordaan scoort een 7,4 uit 10, op basis van 12 beoordelingen
Wil je weten wat anderen vonden van Jordaan in Amsterdam? Op deze pagina lees je beoordelingen van Jordaan. Je kunt 74 vakantiefoto's van Jordaan bekijken. Daarnaast kun je 5 video's van Jordaan zien op Zoover. Ben je nog aan het oriënteren? Vergelijk accommodaties in Nederland. Hier vind je alle overnachtingsmogelijkheden in Noord-Holland. Bekijk alle accommodaties in de buurt van Jordaan in Amsterdam.

11 beoordelingen over Jordaan

met een groep, 2013
"Sfeervolle volkswijk"
Linda
21-2-2013 Sfeervolle wijk in Amsterdam waar de echte volkssfeer nog hangt. Is hier gezellig wandelen.

met partner, Okt. 2012
"Leuke wijk"
bianca
30-10-2012 Leuke volkswijk, standbeelden van Parels van de Jordaan.

met vrienden, Jan. 2012
Fawo
5-1-2012 De Jordaan was voorheen voornamelijk een volksbuurt . De bewoners van tegenwoordig zijn in de loop der tijd gemengd en er wonen nu ook "Juppen" . Er is veel gesloopt en herbouwd zoveel mogelijk in de oorspronkelijke stijl . Gelukkig is er de stichting Monumenten Zorg die er op toe ziet dat de Jordaan in de oorspronkelijke stijl blijft . Het is nog altijd een touristisch trekpleister . Al is er veel van de romantiek verloren . Het Jordaan cabaret bestaat nog steeds en wordt eens per jaar in de wijk opgevoerd .

"Gezellig!"
Semmeke
15-6-2012 Zeer leuke en gezellige wijk, vooral om te winkelen en lekker wat te drinken

met partner, Apr. 2011
"De Jordaan is zooooo gezellig!"
Mary N
1-5-2011 Zeker met Koninginnedag is het beregezellig daar.
Veel muziek, gezellige mensen!
En normaal.... gewoon leuke straatjes, leuke winkeltjes, leuke terrasjes.
Wij komen er graag bij die Jordanezen!

met vrienden, Apr. 2011
"Aan de rand van de Jordaan ."
fr_woning
22-4-2011 -150- De Oude vroegere Willemspoort , nu met de naam Haarlemmerpoort , staat aan de rand van de Jordaan op het Haarlemmerplein . Deze poort vormde vroeger , vanuit Haarlem , de toegangspoort naar het centrum van Amsterdam . De betreffende poort ligt ook aan de singelgracht . Wilde men vroeger de stad in , dan moest men een soort belasting betalen . De eerste waterleiding naar Amsterdam , eindigde bij de Haarlemmerpooort aan de stadszijde . Men kon dan een emmer zuiverdrinkwater halen , voor maar een cent . Ooit was er sprake om de poort te slopen , maar daar werd hevig tegen geprotesteerd . Na een verbouwing , wordt de poort nu bewoond door jongeren .

met partner, Mrt. 2011
"De Jordaan is anders geworden ."
fr_woning
15-3-2011 We hebben er vroeger zelfs een korte tijd gewoond . Er hangt een bepaalde sfeer , neem nou de drukke Westermarkt , die veel publiek trekt . De Noordermarkt op zaterdag , kijken en voelen aan oude spulletjes , mischien zit er nog wat bij . Op de achtergrond staat de Noorderkerk die in 1623 in gebruik werd genomen , rechts van de Noorderkerk zien we mooie geveltjes . Aan de rand van de Jordaan staat de Westertoren te pronken en geeft altijd de juiste tijd aan . Verder zijn er nog wat leuke straatje in de Jordaan , zoals de Driehoekstraat die uitkomt op de Brouwersgracht , met zijn vele pakhuizen . Vele ( boog ) bruggen in Amsterdam hebben een naam . Elk jaar wordt er een wandeling uitgezet door Oud Amsterdam , door de wandelbond , een wandeling met een route en veel informatie over Amsterdam . Het viel ons dit keer op , dat er veel panden weer in hun oude glorie hersteld worden .

met een groep
petra
25-8-2008 het is al weer een jaar geleden dat we een muziekale toer dor de Jordaan gedaan hebben met de gids Amsterdam Jan, het was hartstikke leuk en alles is te voet. Alles wer goed uitgelegd en er werd door de gigs met gitaar diverse Jordaanse liedjes gezongen aan het einde gingen we een kroeg in de Joraan binnen en onder het genot van een drankje werd de toer door de gids afgesloten met verschillende liedjes. Er leuk geweest.

met jonge kinderen, Juli 2006
"Leuk"
Eric - Lars
29-1-2013 wel leuk om een keer door te lopen

met oudere kinderen, 2006
"Jammer de jordaan is niet meer wat het was"
G.
7-2-2011 Ook hier van zijn wij vorig jaar geschrokken. Het is verschrikkelijk vies geworden. En het is één en al buiteland. Waar Holland is vraag ik me af.
Het was allemaal zo mooi. HET WAS !!

Mijn leukste vakantieliefde kwam uit