Molen De Noordstar Noordbroek Nederland. Informatie & Beoordelingen Molen De Noordstar ~ Zoover

Beoordelingen Molen De Noordstar

31 mei 2012

Links de molen en rechts woont de molenaar .
1 beoordeling

Beoordelingen Molen De Noordstar

Molenlaan 3, 9635 TB, Noordbroek
Wil je weten wat anderen vonden van Molen De Noordstar in Noordbroek? Op deze pagina kun je beoordelingen raadplegen van Molen De Noordstar.
Wil je weten wat anderen vonden van Molen De Noordstar in Noordbroek? Op deze pagina lees je beoordelingen van Molen De Noordstar. Je kunt 14 vakantiefoto's van Molen De Noordstar bekijken. Ben je nog aan het oriënteren? Vergelijk accommodaties in Nederland. Hier vind je alle overnachtingsmogelijkheden in Groningen. Bekijk alle accommodaties in de buurt van Molen De Noordstar in Noordbroek.

1 beoordeling van Molen De Noordstar

1 beoordeling
met een groep, Sept. 2011
"Met de NCC op bezoek bij de molenaar ."
fr_woning
29-9-2011 -244- Met een vrij grote groep zijn we op de fiets naar de Molen De Noordstar gereden . Via een doodlopend straatje kwamen we bij de molen , de molenaar woont naast de molen en hij vertelde ons , dat ze nog bezig waren de molen op te knappen , maar het gedeelte wat hij ons wilde laten zien , al te gebruiken was . Wij bekeken de omloop en het gedeelte waar de wieken langs kwamen . Een deel van de omloop was afgezet met een touw . Hij wilde wat koren voor ons malen en daartoe kon hij de molenstenen op diverse standen zetten . Maar de molen ving te weinig wind om de stenen draaiende te houden . Nu iets over de molen , het is een achtkantige stellingmolen word gebruikt als koren of pelmolen , heeft daartoe twee maalstenen en een pelsteen . De vlucht van de wieken is 19,15 meter . Op de baard van de molen stond het jaartal 1849 .