Beoordelingen Orvelte

Waardering
6,7
Uitgaansleven
2,5
Cultuur
8,3
Omgeving
8,4
Sfeer
8,2
Het weer

19  °C

21 augustus 2014

Orvelte
6,7
7 beoordelingen
Beoordelingen Orvelte

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantie in Orvelte. Check op deze pagina dan de beoordelingen van andere reizigers over Orvelte. Ben je zelf op vakantie geweest naar Orvelte? Vul dan direct ook jouw beoordeling in.
Orvelte scoort een 6,7 uit 10, op basis van 7 beoordelingen
Je kunt hier beoordelingen vinden van 1 Hotel en 2 Vakantiehuizen in Orvelte. Op Zoover vind je bovendien 106 vakantiefoto's van Orvelte. Je kunt 3 video's van Orvelte bekijken. Op deze pagina vind je alle accommodaties in Orvelte. Bekijk ook andere accommodaties in Nederland. Bekijk alle overnachtingsmogelijkheden in Drenthe.
Even geduld a.u.b.
Lettergrootte: A A A

7 beoordelingen over Orvelte

6,7
7 beoordelingen
Waardering
6,7
Uitgaansleven
2,5
Cultuur
8,3
Omgeving
8,4
Sfeer
8,2
Toon score en beoordelingen van:
beoordelingen in taal: 
Sept. 2013
"Enorm commercieel"vertalen
Ditta
Waardering
1,0
Cultuur
8,0
Omgeving
8,0
Sfeer
8,0

28-09-2013 Wij waren al diverse keren in Orvelte geweest. Hebben ons nooit gerealiseerd dat het zo commercieel was. Parkeren 3,00 per auto. Het dorp inwandelend word je in de paardentram gelokt natuurlijk ben je het zelf die vergeet naar de prijs te vragen. Ritje met de paardentram € 3,00 per persoon (maal 14). Koetsier was bereid tot afronden € 40,00. Daarna wat rondgelopen, maar geen glasblazer bezocht, 5,00 p.p., geen oude ambachten 5,00 p.p., geen soort braderie midden in het dorp 4,50 p.p. Tenslotte gingen we nog wat drinken en eten in restaurant de Schapendrift. Er werken vast aardige mensen, maar die hebben ons in ieder geval niet geholpen. Degenen van ons die voor het eerst in Orvelte waren, concludeerden maar 1 ding, dit nooit weer.

met een groep, Apr. 2013
"Mooie uitvalsbasis!"vertalen
Jan
Waardering
7,0
Cultuur
7,0
Omgeving
9,0
Sfeer
9,0

26-04-2013 Het dorp zelf is een beetje een openluchtmuseum maar de omgeving is geweldig en voor elk wat wils. Wandelen, fietsen, noem maar op!

met een groep, Sept. 2011
"Doen!!!"vertalen
jos
Waardering
10,0
Uitgaansleven
1,0
Cultuur
10,0
Omgeving
10,0
Sfeer
10,0

08-10-2011 oud Drents karakteristiek dorp met de sfeer van vroeger.
leuk plaatsje voor een dagje snuffelen.

met vrienden, Aug. 2011
"Leuk dorp"vertalen
Marijke
Waardering
8,0
Omgeving
8,0
Sfeer
8,0

18-08-2011 Een leuk dorp voor een bezoekje van een halve dag...Er zijn een aantal leuke winkeltjes die zeker een bezoekje waard zijn. Je waant je er echt terug in de tijd met alle boerderijen en oude ambachten.

alleenreizend, Mrt. 2011
"Museumdorpje leuk voor een middag"vertalen
Toon
Waardering
9,0
Cultuur
9,0
Omgeving
8,0
Sfeer
8,0

03-06-2011 Orvelte is een oorspronkelijk dorpje midden in Drente. Het is in feite een openluchtmuseum, al wordt het wel ook nog gewoon bewoond. Autovrij. Leuk om een middagje rond te brengen. Mooie oude boerderijen, Een cafe en een restaurant. In de zomer ongetwijfeld ook oude amabachten e.d. Te vergelijken met Bokrijk bv, of Veenpark, maar dan gratis. in de zomer alleen betaald parkeren.

met partner, 2011
"Mooi Cultuur in Drenthe"vertalen
Bos
Waardering
8,0
Uitgaansleven
4,0
Cultuur
9,0
Omgeving
8,0
Sfeer
7,0

19-01-2012 Een aanrader voor ieder die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Nederland en vooral wat er nog van over is.

met jonge kinderen, Juni 2010
"Leuk dorp voor een paar uur"vertalen
Leon
Waardering
7,0
Cultuur
7,0
Omgeving
7,0
Sfeer
7,0

21-06-2010 Orvelte is een klein dorp met minder dan honderd inwoners in Drenthe. Het dorp is grotendeels autovrij, parkeren kan aan de rand van het dorp op de twee parkeerterreinen voor EUR 3 per bezoek.

De woningen en de inrichting van de omgeving geven de sfeer weer van hoe het er een tiental jaren geleden uitzag in een Nederlands dorp op het platteland.

Voor kinderen is er weinig te zien of doen, een ritje met de paardentram is wel leuk. Prijs van de rit is mede afhankelijk van de inschatting van koetsier wat je te besteden hebt (althans daar lijkt het op als je een uurtje naar hem staat te kijken). Reken op gemiddeld EUR 3, kinderen soms een EUR 1 of 2. Voor een drankje of een hapje op één van de terrassen moet men overigens rekening houden met fikse prijzen. Er zijn in Orvelte geen winkels zoals een supermakrt of een bakker. Er zijn enkel een paar winkels gericht op toeristen. Deze winkels verkopen veelal souvenirs. Het dorp is op loopafstand gelegen van Landal Orveltermarke (ca 15 min).


Aanbiedingen

Last minute

Plaats Zoover op je website!

Meer mogelijkheden om Zoover te integreren op je site...

Poll

Waarmee schiet jij de meeste vakantiefoto’s?