Mooiste boot naar onze ervaring
Na zo'n 7 cruises heb je de meeste boten wel gezien. Deze echter was er 1 van een speciale klasse. Een prachtige aankleding, met een heuze winkelstraat (promenade), met fijne drinkgelegenheden en wat (standaard) winkeltjes, waar ook een aantal keer parades op worden gehouden. Hoogtepunt was de Britse/Ierse Pub, waar het elke avond tot in de late uurtjes verschrikkelijk gezellig was.
De service en vriendelijkheid van sommige personeelsleden was daarentegen wat minder, wat erg jammer is, want dat is dan ook het enige minpunt wat ik kon bedenken.
Eten was bijzonder goed, beter dan we bij zustermaatschappij Celebrity hebben gekregen. Het MyTimeDining concept mag echter wat aan gesleuteld worden, want de wachttijden waren soms toch wel erg lang als je om 8 uur wilde gaan eten. In dit geval hadden we beter voor de late seating kunnen kiezen, of ze moeten zo'n pager-systeem als Norwegian gaan introduceren.
We hadden ditmaal een binnenhut en dat is ons niet zo bevallen, je echt mist een raam.
zeer mooi schip, veel vertier
de Navigator off the Seas is een schip waar je ja kan vermaken als je op zee vaart, de promonade is zeer gezellig, de diverse verblijven aan boord is moeilijk een rookplekje te vinden voor de rokers. de bedienden dringen niet aan als je ergens gaat zitten, nee is nee.
het eten is gevarieerd en goed.
geweldig......
Dit was onze 2e cruise, vorig jaar met de Voyager,nu met de Navigator. Prachtige schepen, echt geweldig. Nu hadden we een balcon bij onze kamer, helemaal top. Absolute aanrader!!
Tja, wel leuk maar niet dat je zegt...
Even vooraf. Dit is de 6e cruise van ons met Royal. Altijd zeer goed geweest, echt mooi.
Zelfde schip hebben we vorig jaar ook gehad maar toen transatlantische reis gehad.
In vergelijking met vorige keer is alles er voor ons gevoel op achteruit gegaan. Het eten, of je nu in het restaurant zit of in de windjammer of in het cafe promenade, het is allemaal minder. Minder keuze maar ook minder variatie per dag. Wat wel goed tot zeer goed is zijn de restaurants waar je, dat wel, bij moet betalen.
Ook het entertainment is minder als vorig jaar. Andere cruisedirector, die er echt niets van snapt, en overall shows van minder alure. Entertainment in de diverse zalen is altijd hetzelfde, nooit eens iets anders. Na 6 keer heb je het wel gezien.
De service van de kamerstewards is ook minder. Je moet voor alles, bv minibar leeg, 3e bed op kamer inklappen etc. alles vragen en als ze het weer vergeten zijn een briefje neerleggen.
Voorlopig laatste cruise voor ons met Royal Caribbean.
Jammer.
niet meer acceptabel
Wij zijn ervaren cruisesers en zijn ook wel wat gewent en verwent, maar wat duidelijk opviel is dat er tijdens het diner bezuinigd wordt op het eten, geen lobster meer en file mingon moestje bijbetalen wat ik niet van RCC gewent ben, verder werden er grote schampie`s aanbevolen en bleek gewoon om grote garnalen te gaan ook niets byzonder en zo waren er meer dingen nu plotseling betalen voor de tenders dat waren we absoluut niet gewent, volgende keer toch meer even elders kijken
SUPER!!!!!!!!
Onze eerste cruise... in november gaan we weer!
Het was gewoonweg af! fantastische reis, behalve het weer was alles op en top!
De service, het eten, het schip... en het personeel!
Dit was pas echt vakantie...
onder de indruk van de promenade
hebben van 14-06 tot 21-06 deze cruise gemaakt vertrek vanuit civitavecchia onze 3e cruise hadden een deluxe room met balkon hebben een excursie gemaakt naar het kanaal van corientie je hebt 2 gals's een captains dinner en een gala avond het personeel gaat niet aan de kant als je bij het buffet met je bordje loopt of wat we nog nooit eerder meegemaakt hebben was dat ze in de lift stonden (zodat de gasten op een volgende moesten wachten) het kamermeisje was top het eten viel wel wat tegen 4 zwembaden aan boord maar toch te weinig ligbedden voor het aantal mensen eingenlijk is de topper voor ons de service van pullmantur het eten van de ncl gem en de ambiance van deze cruise dan heb je de topper en als ze niet oppassen nemen de italianen het schip over worden zelfs in het theater alleen voor de italianen dingen georganiseerd ondanks bovenstaande hebben we het toch naar onze zin gehad en enorm genoten elke cruise is weer een beleving
mooi schip, verschrikkelijke havens!
Ik ben net terug van een 9 daagse cruise op dit schip. Het schip is fantastisch, net zoals de mensen die erop werken.
Wat mij enorm tegen viel waren de havens waar het schip iedere ochtend aan kwam.
Telkens lagen we in een soort ''Botlek'', havens met veel industrie. Met penbelbussen werd je (iedere dag) naar de stad gebracht en vandaaruit kon je met de bus, taxi of trein naar de bestemming waar je heen wilde.
Persoonlijk allemaal te omslagtig om een rustige vakantie te hebben.
Ik ben gewend om met kleinere schepen (1500-2000man) te varen, deze meren dan ook in de leuke haventjes aan, en dat heb ik wel heel erg gemist.
Maar dat is persoonlijk.
Tevens was er geen Nederlands sprekende hostess aan boord en werd de dagelijkse cruise krant in alle talen gedrukt behalve in het Nederlands.
Voor mij volgend jaar een kleiner schip.
Miriam A. te Capelle a/d IJssel
Een fantastische ervaring!
Onvergetelijk ! Een droomvakantie. Service om U tegen te zeggen. Heel vriendelijke bemanning, super lekker eten. Er is van alles te doen. Je komt tijd (en ogen) te kort.
Sùper!!!!
Schitterend schip. Vorig jaar zaten we op de Jewel off the seas.Een maatje kleiner dus,maar toch wat rustiger en overzichtelijker.
meld misbruik