Voor herhaling vatbaar
Ik vond het echt super leuk, ik was echt onder de indruk van dit schip echt mooi.
uitstekend schip, diner ver onder de maat.
Lirica is een prachtig schip qua design en inrichting mooie suite met balkon, door het bar slechte smakeloze diner is het schip niet aan te bevelen.
Mooi schip
De Lirica is een mooi schip met vriendelijk personeel.
Het eten was op zich kwalitatief prima (vooal ontbijt en lunch), maar het diner was vaak van hetzelfde, vooral Italiaans georienteerd.
De buitenhut die wij hadden was ruim en gerievelijk.
Maar het mooiste was de reis door de Noorse fjorden.
Wij vonden het persoonlijk jammer dat Bremerhaven op de heenreis en Dover op de terugreis werden aangedaan. Dit voegt wat ons betreft niets toe.
Maar anderen vinden deze plaatsen wellicht wel de moeite waard.
Gráág nog eens!
Wat een heerlijkheid dat je bed elke ochtend ergens anders staat! 's Avonds in het ene land gaan slapen, en in het volgende land wakker worden! Wij hadden een hut op het achterdek, wat erg goed bevallen is. Het was behoorlijk druk, en op de middagop zee was er bijna geen ligbedje te vinden helaas. We vonden het super!
Het was onze huwelijksreis, en we zouden het zó nog eens doen!
mooie reis naar noorse fjorden
mooie boot, mooie hut, goede ontspanningmogelijkheden in de diverse thema zaaltjes op de boot, zeker naar ons gevoel niet te druk, wel veel italianen die denken dat de boot van hen is, eten is redelijk en volop keuze, noorse fjorden geweldig en zeker met het goede weer dat wij hadden, excursies zijn wel duur, drankjes aan boord dmv bonnen systeem betaalbaar. Voor de last minute prijs die wij betaald hebben , hebben we zeker waar voor ons geld gekregen mede als ik dat vergelijk met prijzen die we in het verleden betaald hebben voor reizen naar hotels in o.a. zuid europa.
formidabel
Alles kraakhelder, service tot in de puntjes. Enige minpuntjes zijn de kosten van de excursies (zeer fors) en de prijzen van frisdrank: anderzijds de obers waren ook niet beroerd. Er werd vaker voor niks bijgeplaatst.
Ik ben op veel plaatsen in de wereld geweest maar zo'n goede service heb ik nog nooit mogen genieten. Ik ben met mijn gezien in 4 continenten geweest: deze reis scoorde bij iedereen zeer hoog. Alleen het entertainment stelde teleur.
geweldige reis
onlangs naar noorwegen geweest, fantastische reis, fjorden waren geweldig. bemanning is uiterst vriendelijk, met name restaurant- en schoonmaakpersoneel. eten was een enkele keer iets minder, geen haute cuisine, maar over het algemeen best goed. excursies prijzig, maar als je zelf een beetje moeite doet kom je met ov een heel eind. al met al hebben wij een hele fijne vakantie gehad die voor herhaling vatbaar is.
mooi schip, wel prijzig
Reis gemaakt naar Noorse Fjorden. Schoon schip, lekker eten, vooral de buffetten; veel keus en goed verzorgd. Zorg wel dat je er vroeg bij bent op dek 11, want anders is het zoeken naar een tafeltje. Diner is wisselend; vooral de groenten en salades zijn vaak onder de maat. Excursies zijn zeer prijzig en voor doehetzelvers is er weinig informatie beschikbaar. Personeel is vriendelijk, vooral in het restaurant en het schoonmaakpersoneel. Kortom: aanbevelenswaardig mits goed bij kas.
mooi, maar duur
Dit was m'n derde cruise en tevens de duurste. 1 uurtje sauna kost 16 euro!! Behalve de reissom (ik had vroeg geboekt wat ik achteraf beter niet had kunnen doen, mijn tafelgenoten betaalden grif 700 euro p.p. minder) moest ook elk drankje apart worden betaald (koffie, thee en warme melk zijn overigens gratis beschikbaar) maar vooral de excursies zijn vrij prijzig. Veel excursies kun je ook zelf regelen, maar verwacht geen informatie hierover aan boord. Van tevoren uitzoeken loont dus wel. Bijvoorbeeld: waar legt het schip aan, waar vind je OV, een bank, wat is er te doen etc. Het eten was wisselend. Salades waren grof gesneden, maar over het algemeen hebben wij lekker gegeven. Het entertainment oogde professioneel. Alle gasten werden in hun eigen taal welkom geheten, m.u.v. de nederlanders. Wel krijg je keurig elke dag een Nederlandstalig infobulletin (waarop uitsluitend info over wat er aan boord te doen is).
Kortom: aanbevelenswaardig voor wie goed bij kas is!
Lirica meer een ferry dan een cruise!! nooit meer
cruise naar de Noorse Fjorden,
De eerste indruk is goed en het schip is heel schoon en ze doen er ook alles aan om het zo te houden!Minpunt is wel dat ze ook alle klus en schilderonderhoud doen tijdens je reis.
Het is verder wel een mooi ingericht schip maar verder is het waardeloos,Zo is het eten heel smaakloos en gewoon niet cruisewaardig vaak is het koud of van mindere kwaliteit veel gemaakt van pakjes.. zelfs de koffie is bagger smakeloze gaarkeuken met af en toe een gerechtje wat wel te eten is!heeel jammer
Verder is de service ook slecht als je ergens zat en je hoeft even niets te drinken dan kijken ze je zeer vuil aan of ze zetten je drankjes bruut neer.de info of receptie geven je niet veel uitleg (NL)en als je iets vroeg dan kregen wij vaak een grote arogante mond.De hut zelf was wel redelijk maar vloer en dekens niet schoon,Animatie is stom en kinderachtig en altijd italiaans.Shows goed.Zonnedek heel somber.Het was geen cruise echt zonde maar Fjorden en steden heel mooi
meld misbruik