Als u Struga of Ohrid overweegt zou ik u willen adviseren voor Ohrid te kiezen dit is veel levendiger en veel beter onderhouden dan de hotels in Struga. Struga lijkt wel een soort spookstad
Meld misbruik
Ga met de taxi naar Ohrid, dat kost 50 MKD pp (<1 euro, indien je met 4 personen in de taxi zit). Let op dat taxi's met bordjes 'Taxi' erbovenop veel duurder zijn (10 euro).
Boek geen excursies bij de reisorganisatie, maar lokaal (er zijn ook meerdere personen die excursies in het NL doen).
Koop in Ohrid een reisgids in het Engels. De Nederlandse reisgids is beknopt en niet helemaal juist.
Ga als je in Ohrid bent een rondje varen met een klein bootje, uniek!
Meld misbruik
Voor de allerlekkerste kofie met gebak en het heerlijkste ijs, ga je naar Dredheza 1 en 2, schuin tegenover hotel Beograd in het centrum van Struga. Ik heb daar voor heel weinig geld, regelmatig van allerlei lekkers genoten!
Meld misbruik
Als je echt eens lekker wilt eten moet je naar restaurant Aquarius gaan, dit ligt iets buiten Struga (voor een euro met de taxi) volgens de bevolking de beste in Macedonie! De prijzen liggen daar iets hoger dan de gemiddelde restaurants maar voor ons nog steeds een koopje ongeveer 15 euro, voorgerecht, hoofdgerecht en drankje. Ik heb daar heerlijk gegeten!
Meld misbruik
Neem contact op met Atila en Ali( kujtim) om fantastische dagtochten te maken!! echt zij regelen groepjes mensen 4 tot 8 of 12 personen max. waardoor je op vele plaatsen komt die grote bussen laten liggen.
vriendelijke mannen die veel vertellen over het land en de omgeving. Spreken goed nederlands
alle excursies zijn bijzonder, apart en uniek. En ik kan het weten !
Als je ze belt komen ze naar jouw hotel mob.+389(0)70/735-070 of mail sungate_oh@yahoo.com of www.members.lycos.nl/ohridmacedonia