Ja, Meivakantie 2017! Alle Vakantiedata op een rij

Wist je dat de Meivakantie soms drie officiële feestdagen bevat?

5 X Heerlijke Zonlocaties

5 X een dagje uit

×
5 x heerlijke eilanden

1. Dubrovnik

De ‘Parel van de Adriatische Zee’, zo wordt Dubrovnik ook wel genoemd. En niet voor niets, want de Kroatische havenstad is prachtig. Dubrovnik met haar prachtige oude stadsmuur (waar je trouwens overheen kunt wandelen), mooie pleintjes, smalle straatjes, authentieke markten en heldere zee. Van hippe wijnbar tot eeuwenoude fonteinen, de prachtigste boten, actieve kanotochten en de zon die (bijna) altijd schijnt: voor iedere vakantieliefhebber wat wils.

2. Cyprus

Cyprus behoort tot de meest zonzekere en warmste vakantiebestemmingen binnen Europa. De plaats Nicosia is één van de laatste verdeelde hoofdsteden ter wereld als gevolg van de splitsing tussen de Republiek Cyprus en de Turkse Republiek Noord Cyprus. Ook zijn er archeologische sites, het Troodosgebergte waar je kunt wandelen, historische dorpjes en is er een levendig uitgaanscentrum.

3. Gran Canaria

Het eiland Gran Canaria is één van de drukstbezochte bestemmingen van Europa. Het overgrote deel van de drie miljoen toeristen die het eiland elk jaar trekt, ziet echter slechts één kant van het eiland. Jammer, want het andere deel bestaat namelijk uit een bijzonder vulkanisch en bergachtig landschap met tropische flora en fauna, diepe valleien en authentieke dorpjes. Ook zijn er allerlei culturele activiteiten en bezienswaardigheden, zoals El Museo Canario en Ermita de Fataga.

4. Mallorca

Het grootste eiland op de Balearen is Mallorca. Omdat het een groot eiland is met leuke bezienswaardigheden, trekt het jaarlijks veel toeristen. In het zuiden vind je de bekendste badplaatsen. Het middelpunt van de reeks badplaatsen is het strand Playa de Mallorca, dat grenst aan de stad Palma de Mallorca. Alcúdia is een geliefde bestemming in het noorden onder jonge ouders

5. Santorini

Dit idyllische eiland is méér dan een honeymoonbestemming. Fotogenieke dorpjes, pittoreske kerken, pleinen & molentjes, witte huisjes met blauwe daken en natuurlijk mooie stranden. Maar ook het wijntoerisme is hier sterk in opkomst. De heerlijke rode en witte wijnen en het exclusieve VinSanto kun je proeven in een van de wijnhuizen.
×
5 x Een dagje uit

1. Efteling

De Efteling blijft volgens de honderden Zoover reviews een sprookje. Of je nu op zoek bent naar spannende achtbanen, betoverende attracties of spectaculaire parkshows. In de Efteling is voor iedereen wat te vinden. Een dagje Efteling vliegt altijd snel voorbij. Wil je eens wat langer blijven? Dat kan! Boek een mooie accommodatie in Bosrijk. De kinderen zullen het fantastisch vinden.

2. Safaripark Beekse Bergen

Safaripark beekse Bergen is qua oppervlak het grootste dierenpark van de Benelux. Je kan hier onder de 150 aanwezige diersoorten onder andere de big 5 spotten. Vooral de voedermomenten zijn spectaculair. Daarnaast zijn de medewerkers altijd bereidt om uitleg te geven over de verschillende dieren. Het park wordt door in de Zoover reviews steevast beschreven als rustiek, lekker groen en heerlijk ruim!

3. Irrland

Op slechts anderhalf uur rijden vanaf Utrecht, net over de Duitse grens staat bekend om de supertoffe vliegtuigglijbanen en het maisbad. Ook de skelters en tractors zijn favoriet. Het draait hier volledig om activiteiten: spelen, rennen, klimmen in een mooie omgeving. Voor slechts €6.50 heb je al toegang tot dit verrassend goedkope park.

4. Plopsaland

Staat volledig in het teken van de bekende studio 100 figuren. Je ziet hier oa Kabouter Plop, Samson en Gert, Bumba, Wickie de Viking en Maya de bij! Vanaf 1 meter mogen de kinderen in alle attracties op het park. De optredens van de verschillende Studio 100 figuren zijn zeker een aanrader.

5. Europapark

Het park is verdeeld in landen en in elk land typische eetgelegenheden van dat land (poffertjes in NL) verder staat het bekend om de thrillrides. De attracties zijn in het thema van het land. het Europapark is zo ruim opgezet dat je hier makkelijk 5 dagen kan verblijven! Download de de app voor actuele wachttijden bij de attracties!
×
Sorteer op :
Aanbevolen door Zoover
Waardering
Aantal reviews

21 Bestemmingen

Zoeken binnen de huidige resultaten: