Vraag & Antwoord Loano

Sfeer

19 juni 2013

Loano
Vraag & Antwoord Loano

Parkeer garage (0 reacties)
Debby
18-6-2013
Hallo, Wij gaan 10 augustus hier naar toe. Weet iemand of het echt noodzakelijk is om een plek in de garage te huren of is er buiten t park zat plek om je auto kwijt te kunnen. Groetjes, Debby

De studio's in Ai Pozzi Village (1 reacties)
Rianne
5-6-2013
Hallo! M'n vriend en ik gaan op 24 augustus een weekje naar Ai Pozzi Village, ik heb via een website met dagaanbiedingen geboekt. Wij hebben een studio en vroegen ons af of er misschien iemand is die hier al is geweest en hier iets over kan vertellen. De foto's zien er op hun eigen site erg goed uit maar de foto's die ik van de studio heb kunnen vinden via Google zagen er nogal donker en niet zo heel fris uit. Het gros van de beoordelingen die ik lees zijn ook niet al te best helaas, ik hoop dat het wat meevalt! Groetjes, Rianne

Marloes
7-6-2013
Hoi Rianne Ook wij hebben geboekt in de zomervakantie. Na best een aantal niet zo positieve beoordelingen hebben wij maar even met de reisorganisatie gebeld waar we hebben geboekt (oad). De ze hebben het 1 en ander uitgezocht, zo zou allen wat nu nog niet klaar zou zijn ( afdekplaatjes, glijbaan meubels ect) half / eind juni klaar zijn. Dit heeft ook het appartement complex gegarandeerd. Ook wij erg nieuwsgierig. Gr Marloes

appartementen (1 reacties)
karin
27-5-2013
Hoi Vonnie, Bedankt voor je uitleg. Het zag er allemaal zo troosteloos uit, maar nu krijgen we meer zin om naar toe te gaan. Ik ben zeer benieuwd waar de lidl zit, want eten staat voorop met twee tieners. Het weer moet ook een beetje beter worden, dan is het ook anders. De appartementen zien er geweldig uit, het kan inderdaad stukken minder. En een bandje om is toch ook niet erg. Als het hotel zijn best doet om er iets van te maken, dan moeten wij dat ook doen. We brengen een kabel mee voor internet. Bedankt hoor, groeten karin

Vonny
27-5-2013
Hoi Karin, de Lidl, zal het proberen uit te leggen. Vanaf Ai Pozzi Village ga je rechts af naar Loano centrum, deze weg loopt naar beneden. Je komt bij een kleine rotonde, rechts een een kerk. Vlak na de kerk is ook een weggetje, die moet je niet hebben, dus rotonde en dan 2e weg rechts, Je gaat nog diverse rotondes zien maar je houdt de weg rechtdoor aan, soms moet je hiervoor een, naar je gevoel links aanhouden. Probeer voor je gevoel "recht door te rijden". Lidl zie je dan vanzelf aan je linkerhand. Het is een paar kilometer, kijk ook naar de borden langs de weg. Ben natuurlijk tzt wel benieuwd wat jullie ervan vonden. Groetjes, en een fijne vakantie.

karin
22-5-2013
HenM bedankt voor je reactie. Wij zijn ermee naar het reisburo gegaan. Deze zoekt contact met neckermann. We gaan eind juni, dus er zal weinig andere keus zijn. we hadden een overboeking dus misschien dezelfde eigenaar die dat complex vol wil hebben. Maar er moet wel een zwembad zijn en gezelligheid, alhoewel geen animatie, dat is heerlijk. Bedankt en de volgende keer naar parc hotel in gardameer

Vonny
27-5-2013
Goedemiddag Karin, Op dit moment zitten wij in Ai Pozzi Village, Laten we eerst zeggen dat er overal wel wat is. Zeker in Italië. Van overlast van jeugd tot muziek laat in de avond, daar heb je hier geen last van. Ook hebben wij via een nl touroperator geboekt en zoals de "tekening" in de gidsen staan en op internet, zo gaat het ook worden, maar dat is nu nog niet het geval. Trouwens bij alle hotels etc. maken ze het plaatje altijd van de mooiste kant, maar die ervaring zul je zelf ook wel hebben. Via Google Earth is er trouwens niets te vinden, ik was ook benieuwd of het wel bestond. Maar niets is minder waar. Er zijn inderdaad wat punten die afgewerkt moeten worden, zoals de oprijlaan, garage (ondergronds parkeren) glijbaan voor kleine kinderen, het winkeltje (niet open) en nog wat puntjes. Wij verblijven hier nu 1 week en wij hebben het wel eens "minder luxe" gehad. Wij verblijven in een 2 kamer app. waar je veel ruimte hebt. Eigenlijk mag je zeggen dat alles in luxe is uitgevoerd, een keuken met inductie kookplaat, bank/slaapbank en een tafel met 4 stoelen. Dan heb je een ruime slaapkamer met boxspring bed, en in beide kamers een flatscreen TV van Samsung waar je oa. op kanaal 729 BVN kunt kijken, verder heb je honderden zenders waaronder natuurlijk veel Italiaans en Duitse zenders. In de slaapkamer staat een bureau, waar ik nu zit, met stroom voor je laptop en een vaste aansluiting voor internet, UTP kabel (1 meter) meenemen of hier lenen voor € 10,00 (dit is borg, krijg je weer terug bij inlevering van de kabel). Neem eventueel een 3 meter DVI kabel mee dan kun je radio luisteren via de TV, en ook de regionale zenders bekijken via internet, streamen van TV gaat wel, maar de snelheid van internet is hiervoor niet snel genoeg. Maar voor de rest werkt internet hier prima. Je moet wel even bij aankomst de code vragen voor het internet, bij de receptie, nu is internet gratis, 24/7. Dan de douche: Deze is ruim genoeg en bevat een inloopdouche met rainshouwer en handdouche afgewerkt met glazen wand, een wastafel met spiegel en verlichting, een toilet en een bidet, en een design radiator. Wij zijn vorige week zondag aangekomen, en toen wij gisteren naar Monaco waren is het bed keurig verschoond en er waren nieuwe handdoeken neergelegd. Omdat het allemaal nieuw is heb je geen sleutel nodig om binnen te komen, dit doe je moet een pasje, formaat bankpas, die tegen een kasje aan moet houden, werkt prima, zelfs de buitendeur van ons wooncomplex is op deze manier beveiligd. Bij binnenkomst in je app. steek je "de sleutel" in een kastje, die mooi in de muur is weggewerkt, en je hebt stroom, zo doen ze dat, kan nooit iets onnodig aan blijven staan bij afwezigheid. Koelkast met vriesvak werkt wel gewoon door. Dan de bandjes om je pols, ja, dat heb je bijna overal in Italië, ook aan het Gardameer. Mocht je vragen hebben, de uiterst vriendelijke personeelsleden helpen je bij alle vragen, wij hadden bijv. geen droogrekje en hebben dit bij de receptie gemeld, en binnen 1 uur kwam er een droogrekje. Binnenzwembad met spa: Dat is wel klaar en lekker warm met een jacuzzi, solarium, sauna, relaxruimte en massage (moet je wel betalen) rest niet. Het is hier heerlijk vertoeven. Wel moet je wanneer je binnen gaat zwemmen je even melden en tekenen dat zij niet verantwoordelijk zijn als je "verzuipt", er is geen toezicht hier, loopt wel iemand maar die heeft die taak niet. Busje naar centrum: Deze gaat regelmatig naar het centrum en je kunt op gezette tijden weer terug. in het centrum zitten diverse supermarkten. Wil je naar de Lidl of IperCoop dan moet je met de auto gaan, Lidl op ca. 6 minuten rijden en Ipercoop op 20 minuten rijden, deze is te vinden in Albenga, en dorp verderop. Het treinstation is ook in het dorp, het gaat op z'n Italiaans, tijden kloppen vaak niet maar je komt altijd op je bestemming, prijzen voor de trein zijn hier veel goedkoper als in Nederland. Met het restaurant hebben wij geen ervaring, of wij koken zelf, halen iets.

Diane
30-5-2013
Hallo, kan iemand mij vertellen hoe de uitrusting van de keuken is, bijvoorbeeld koffiezetapparaat waterkoker, wij gaan aankomend weekend en zitten in een studio. Zie graag een reactie tegemoet. Groet, Diane

ivoenmargreet
31-5-2013
Geen koffiezetapparaat en geen waterkoker aanwezig. Wel een perculatortje . Koekenpan en steelpan en een hele grote kookpan. Wij waren met 2 in 5pers. appartement , dus alles was voldoende aanwezig. De handdoeken zijn zoals vaker in Italië, dun en van katoen. Ik had zelf extra handdoeken mee.

Diane
31-5-2013
Ivoenmargreet bedankt voor je reactie dan kunnen we daar rekening mee houden. Groet Diane

sjoep
2-6-2013
Beste Ivoenmagreet, We gaan begin juli met 5 pers. een weekje naar dit complex en hebben een 5 personen apartement geboekt. Kunt u ons wat tips geven van wat we zeker mee moeten nemen. Bijv. zijn er voldoende bestek en borden aanwezig, zijn de bedden voorzien van bedlinne?, Hoe zit het met de slaapbank uit de keuken? Hartelijk dank alvast Groetjes Sjoep

ivoenmargreet
4-6-2013
Hallo sjoep. Van alles is er precies voor 5 pers. Bestek en borden enzo. Bed was opgemaakt. Bedbank in de woonkamer zag er wel goed uit, ruimte genoeg als die uitstaat. Bedlinnen is incl. 5e pers zal op de slaapkamer worden gezet. Dan heb je nog genoeg loopruimte. Alleen de eettafel is dan krap en je hebt maar 4 stoelen. Bij ons was er maar 1 tuinstoel en geen tuintafel, dus de eettafel buiten gezet, Ook geen wasrekje aanwezig. Ik zou wel extra handdoeken meenemen, zoals gezegd dunne dingen, drogen wel lekker, maar je krijgt maar 1xper week schone. Wel,je eigen strandlakens meenemen, ook voor de spa. Redelijk grote koelkast met vrieskistje. En een combi-magnetron. Wij hebben, gehalveerd het tuinmeubilair, niks gemist. Volgens reisorganisatie was eindschoonmaak optioneel, maar je moet gewoon aan het einde betalen voor het schoonmaken (40euro). Het appartement was brandschoon toen wij erin kwamen. Ik kreeg de indruk dat gezinnen met kinderen op de begane grond geplaatst werden, en de rest op de etages. Was voor ons geen probleem, alleen aan de achterkant is niet zo leuk. Alleen in de ochtend zon op het balkon, en langs een vrij drukke weg en tegenover de plaatselijke voetbalclub. Als je op hun site kijkt, zie je foto's van de appartementen en het complex. O ja, nog een tipje. Onze creditcard is geskimt ergens bij een tolpoortje, heb zelf het vermoeden bij de afslag Pietra ligurie, (was onbemand). je kan beter contact betalen

karin Evers
21-5-2013
Wij gaan begin juli naar dit appartementen complex. Vanwege een overboeking van een ander hotel komen wij nu hier terecht. We kregen er wel hp bij.Heeft iemand in dit complex al gegeten.? hoe is het eten in het hotel? Ik hoop goed, want tieners zijn verwend. Ik hoop ook dat de glijbaan in orde is. Ik hoop ook dat er meer tieners gaan. groet karin uit oosterhout

H&M
22-5-2013
Wij hebben ook hp bijgeboekt tijdens onze meivakantie. Ontbijtbuffet is erg beperkt, we hebben andere 4 sterren accomodaties gezien (ook in Italie) waar het ontbijtbuffet echt een stuk uitgebreider is. Verschillende soorten koffie komen uit een apparaat en worden niet vers gezet, zeker een gemiste kans voor een koffieland zoals Italie. Diner ´s avonds is goed, 5 gangen dus meer dan voldoende. Jammer dat de limonade uit blikjes wordt geserveerd. Deze blikjes blijven op tafel. Restaurant is weinig sfeervol, lijkt meer op eetzaal dan restaurant. Tijdens onze meivakantie waren er veel dingen nog niet af en nog tal van werkzaamheden. Glijbaan was nog niet af en het zwembad waarin deze glijbaan moet uitkomen moest nog gegraven worden. Bij zwembad harde witte plastic stoelen zonder kussen. Geen handdoekenservice bij zwembad. Parasols ontbraken toen wij er waren, werden die week geleverd zonder voet. Appartement is mooi ingericht, maar niet compleet. Wij hadden een 5 persoonsappartement met 2 harde plastic kuipstoeltjes voor op balkon en geen buiten tafel. Gevolg is dat je binnen meubilair naar buiten gaat verplaatsen, vind ik erg jammer! Handdoeken in appartement vonden wij slecht, lijken meer op grote theedoeken die slecht drogen. Werden tijdens ons verblijf van 1 week niet verschoond. Elke dag schone handdoeken hoeft niet, maar zo halverwege de week schone handdoeken was erg prettig geweest. Als je nog ruimte hebt in je koffer zou ik eigen handdoeken meenemen! Tussendoor schoonmaken in appartement gebeurt ook niet, dus neem je hygienische doekjes mee! Er waren in ons appartement 5 kleine wijnglazen, dit was alles om limonade uit te drinken voor de kinderen. Prive strandje bij zee is erg leuk, zeker voor kleine kinderen, tijdens hoogseizoen moet je hier wel betalen voor je stoelen (eur 13,- voor eerste stoel en eur 9,- voor tweede stoel en eur 5,- voor parasol). Tijdens ons verblijf was er geen entertainement, ´s avonds vonden wij het een saaie boel. Op waarborgsom van eur 150,- werd bij ons eur 40,- ingehouden voor eindschoonmaak! Polsbandjes met verschillende kleuren zodat je precies weet wie wat geboekt heeft. Wij gaan in elk geval niet meer terug naar deze vakantiebestemming. We hebben bij Arke geklaagd, maar die zijn niet thuis! Wellicht andere bestemming zoeken??

Hotel klaar ? (2 reacties)
Janneke
21-5-2013
In juli gaan we naar Ai Pozzi. Maar dan het hotel. Is er toevallig al iemand geweest die weet of het hotel al helemaal klaar is ? Ik lees tot nu toe alleen nog maar verhalen over de appartementen.

H&M
22-5-2013
Hotel op dit complex lijkt meer op groot flatgebouw. Wij hebben in appartementen gezeten, hotel bevindt zich naast appartementen. Waarschijnlijk hebben jullie ontbijt en diner. Wij hadden half pension geboekt. Ontbijtbuffet is erg beperkt. Wij hebben andere 4 sterren vakantiebestemmingen gezien (ook in Italie) waar het ontbijtbuffet echt een stuk uitgebreider is. Verschillende soorten koffie komen uit apparaat. Gemiste kans in onze ogen voor een koffieland zoals Italie. Versgezette koffie smaakt echt veel beter, zeker in Italie!! Diner is goed, 5 gangen dus ruim voldoende. Jammer dat limonade uit blikjes wordt geserveerd en blikjes op tafel blijven. Restaurant is niet erg sfeervol en lijkt meer op eetzaal. Stoelen bij zwembad zijn van hard wit plastic zonder kussen. Geen handdoekenservice bij zwembad dus eigen badlakens mee! Handdoeken in ons appartement leken meer op grote theedoeken die slecht afdrogen. Verwacht dat in hotel zelfde slechte handdoeken aanwezig zijn. Geen schone handdoeken tijdens verblijf. Elke dag hoeft echt niet, maar zo halverwege de week zou erg prettig zijn.

Janneke
26-5-2013
Bedankt voor de info. Heb inmiddels geinformeerd bij toeroperator (Holland international) , maar die geven aan dat het allemaal prima in orde is.... Maar ga toch van deze verhalen uit en ga de vakantie nog omboeken. Nu kan het nog !

wie weet wanneer het complex wel gereed is? (2 reacties)
Michel
4-5-2013
wij gaan half juni naar dit complex, weet iemand of het dan al geheel gereed is?

Margreet
16-5-2013
Sinds een paar dagen terug. Vorige week werd de glijbaan gemonteerd. Spa/sauna ook smorgens open, is alleen voor 16j en ouder. Inderdaad opgeleverd en je kan er goed verblijven maar nog niet helemaal klaar. Bijv. 1 tuinstoel op balkon voor 5-pers app. Airco werkte nog niet en wifi werkt alleen in de receptie. Voetbalkooitje en tennisbaan is klaar. Parkeerplaatsen en garage nog niet af, maar konden daar al wel parkeren. Ruim 2-kmr appartement, en heerlijke douche en de bedden zijn goed.En ja, ook hier hebben de armbandjes hun intrede gedaan. Bij het bijbehorende privestrand ligbed en parasols en veel speeltoestellen voor kinderen. Hun website. Www.aipozzivillage.it

marianne
20-5-2013
Op dit moment 20-05-2013 zit ik in een 2 kamer appartement in ai pozzi vilage. Internet werkt wel maar met een kabel [meenemen of 10 euro borg betalen en lenen bij receptie] Het is hier zo nieuw dat wij de eerste waren in dit appartement. De halogeen kookplaat kon nog niet gebruikt worden want de stekker kon niet in het stopcontact, ze hadden het keuken blok ervoor geplaatst. Direct gemeld en binnen 5 minuten kwamen 2 monteurs dit en nog wat kleine andere dingetjes maken. Waterglijbaan is nog steeds niet in gebruik of je moet in een bak zand willen eindigen, staan ook gevaren linten omheen. Personeel is erg vriendelijk, helpt je meteen met vragen en spreekt engels. Winkeltje nog niet open op dit moment. Binnenzwembad geopend voor volwassenen en kinderen van 9.15 tot 11.30 uur, s'middags alleen voor volwassenen van 16.00 tot 20.00uur. 2e t.v. op de slaapkamer met BVN en vele Duitse en Engelse zenders. Prijs/kwaliteit is voor ons oké, hadden een aanbieding.

Wie is er al geweest? (1 reacties)
Nono
17-4-2013
Wij gaan begin mei naar dit nieuwe resort, maar is er al iemand geweest sinds de opening in maart? Een ervaringsverhaal zou heel welkom zijn!;-)

T.
17-6-2013
Is al geweest (begin mei....)

Zwembad (1 reacties)
roordaw
23-4-2012
Is het zwembad verwarmd in de meivakantie?

Ingeborg
22-5-2012
Volgens mij niet! Wij zijn vorig jaar (2011) in de meivakantie geweest en toen was het ± 23 graden. Je kon toen lekker zwemmen.

kurt
4-12-2011
hoi, kan er mij iemand zeggen als het avondeten in buffetvorm is? op nerckermansite staan meeste hotels aan bloemenriviera zonder buffetvorm, maar als ik dan de beoordelingen lees van sommige andere hotels, zie ik hier en daar wel dat het avondeten in buffet is. mvg Kurt

Janssen
24-9-2012
Bijna allemaal keuzemenu met saladebuffet en toetjesbuffet. Porties zijn allemaal erg klein maar wel goed van kwalitiet

Diverse Cormorani (1 reacties)
mp
29-8-2011
Wij zijn aan het kijken voor de meivakantie. Heeft iemand ervaring met het verblijf in deze periode, of het in Loano dan helemaal uitgestorven is en geen winkels geopend zijn? En wie kan mij vertellen welke appartementen het mooist/grootste zijn

R.A.H. van Beek
6-7-2012
De maand mei dus voor de schoolvakantie van de Italiaanse kinderen is een prima maand. Het weer kan wel wisselvallig zijn.

Is er (gratis) WIFI aanwezig bij het appartement? (1 reacties)
Joy
17-7-2011
Is er (eventueel gratis) WIFI aanwezig op het appartementencomplex?

Suzanne Jansen
8-1-2012
In het gebouw van de receptie en bar staan een aantal computers waar je gratis gebruik van kunt maken, dus ook gratis kunt internetten. Althans, dit was afgelopen zomer het geval (aug 2011). Met vriendelijke groet, Suzanne Jansen

Gebruik jij zonnebrandcrème in de zomer?