17-9-2012
Na zes jaar afwezigheid, voor de vierde keer in Perticara. Een hartelijk welkom van Bert en Nel, het is thuiskomen. En weer vind je de plek grandioos, het uitzicht blijft fantastisch. De camping ziet er nog mooier uit na die jaren, de bomen zijn wat groter en het zwembad ligt er goed bij met de nieuwe parasols. Onze laatste week was het een stuk rustiger op de camping, dat is helemaal fijn, wij hadden helemaal vrij uitzicht voor onze stacaravan. De stacaravan is trouwens super, heel schoon en comfortabel. Ik slaap daar echt iedere nacht super. Eigenlijk is het enige nadeel voor ons, dat het restaurant naar onze zin teveel is aangepast aan de Nederlanders, te vroeg eten. Maar gelukkig is in de omgeving genoeg keus van goed eten en Bert/Nel hebben heel goede tips. Regelmatig even een spritz of cappuccino drinken in Pertica, heel klein dorpje, gezellig loopje erheen. Camping Perticara blijft voor ons een superplek, we hebben weer genoten en komen zeer zeker weer eens terug.
18-8-2012
Net terug van een heerlijke vakantie op camping Perticara. Bert en Nel hebben een hele mooie en relaxede plek weten te creëren in het prachtige Italiaanse landschap. Het eten in het restaurant is eenvoudig, maar erg goed en je kan er op normale tijden eten. Het sanitair is schoon, het zwembad is prachtig en de ontvangst en het personeel is erg vriendelijk. Het is geen camping waar kinderen de hele dag worden vermaakt, maar we ze zich zelf kunnen vermaken. Dus als je pubers hebt, die vermaak nodig hebben, dan moet je op zoek naar een andere camping en niet zeuren als er iets gezegd wordt over het gedrag van je puber! Wat betreft Wifi. Als je onbeperkt internet neemt, kost dit € 1,00 per dag. Wij komen volgend jaar graag terug ! En het is voor ons de eerste keer dat we ergens naar terug gaan.
17-9-2012
Mooie camping met uitzicht op een dal. De plaatsen zijn erg ruim. Wees erop voorbereid dat je een fikse helling moet oplopen naar het zwembad/restaurant en sanitair. Bij aankomst krijg je veel informatie maar ook veel regels (geen lange zwembroek, geen bommetjes, geen waslijn aan de bomen). De regels werden niet nageleefd maar worden ook niet gecontroleerd. Het eten op de camping is prima, maar eigenlijk moet je een keer gaan eten bij Da Marchesi, een grote aanrader. Leuke plaatsjes in de omgeving en ga ook eens kijken bij de waterval.
Het is dat we geen fan zijn van volledig Nederlandse campings, anders zouden we er zeker nog eens terugkeren!