1-8-2011
De camping ligt op een uur rijden van de Adriatische zee (die te zien is vanaf de parkeerplaats van de camping) en aan de rand van het nationaal park Gran Sasso. Je kan er zelfs in de zomer wandelen, omdat de bergen vrij hoog zijn en de termperatuur aangenaam is. De hoogste berg is bijna 3000 meter. Voor elk wat wils dus.
Het is een kleine -rustige- camping, waarbij de tenten tussen de olijfbomen staan. Elke plek heeft grandioos uitzicht. De weg naar de camping is wel avontuurlijk (zeer steil en hobbelig), evenals het campingterrein. Dat is wel even wennen, maar dat went wel. Je moet goed ter been zijn.
Voor meer schaduw kan je een tarp huren, als het fris is 's avonds (dat was bij ons het geval), zorgt een haardvuur of vuurkorf op het terras voor warmte en gezelligheid.
De campingeigenaren zijn zeer gastvrij en behulpzaam. Ze kunnen op aanvraag een heerlijk ontbijt verzorgen. Jammer dat je er niet kunt eten. De eigenaren hebben wel tips voor restaurants.
Een aanrader!
26-5-2011
Rocca di Sotto is een prachtige plek midden in de natuur waar je volledig tot rust kunt komen en waar je je echt verwend voelt. De B&B is van erg goede kwaliteit met een heerlijk ontbijt. Wij kregen vers gebakken brood en aardbeien van eigen land. Dan hebben wij ook nog mogen genieten van de kookkunst van Willeke met wijn uit de omgeving! De ruime kampeerplaatsen met veel privacy zijn mooi vlak en geven de mogelijkheid tot het ware kamperen. Op deze plek voel je je welkom bij gastvrouw Willeke en gastheer Jan en hun honden Paco en Mista en poes Doppie!
21-5-2011
Rocca di Sotto is een zeldzaam mooie plek, die je niet snel een tweede keer zult tegenkomen. We hebben inmiddels alle opties uitgeprobeerd: camping, b&b en de blokhut, en dat zijn stuk voor stuk bijzondere ervaringen. De omgeving is fantastisch mooi, en de eigenaren Jan en Willeke zijn zeer gastvrij en behulpzaam met het aanraden van activiteiten, restaurants etc. in de prachtige omgeving van Abruzzo, dat nog niet onder de voet is gelopen door toeristen.
Het eten in Italie is natuurlijk in het algemeen al zeer goed, en de maaltijden die op Rocca di sotto worden geserveerd zijn ook fantastisch.
Kortom een aanrader voor wie van bestemmingen buiten de gebaande paden om houdt.