14-5-2013
Hoi Hendrika,
Wat betreft het fietsen, bedoel je misschien de fietstocht met East Bali Bike Tours? Deze hebben wij gedaan toen onze kinderen net 7 en bijna 11 waren. Ze bieden verschillende niveaus aan, wij hadden het tweede niveau. Wanneer je het eenvoudigste niveau neemt, dan start je niet zo hoog, en je eindigt bij een wit strandje waar je kunt eten en nog wat zwemmen.
Je kunt vragen of er ook fietsen zijn met zitje achterop, eventueel voor de jongste. Rond Ubud hebben wij eerder wel een fietstoer gedaan, waarbij de jongste (toen net 5) achterop zat, dat was met Banyan Bike Tours.
Houd er wel rekening mee, dat de kinderfietsen op Bali alleen handremmen hebben, dat heeft mij nog wel een slapeloze nacht bezorgd, voordat we gingen, omdat ze hier gewend waren aan de terugtraprem. Maar alles is goed gegaan, je kunt ook een stukje in de auto, als de kinderen moe worden, of als het in het begin te steil is. De fietsen gaan dan gewoon weer op de auto.
De mensen van East Bali Bike zijn geweldig, je kunt ook bijv. je fietstoer plannen tussen het wisselen van 2 hotels in, en zij brengen dan na afloop met je koffers naar de volgende bestemming. Zo maak je van die reisdag toch een leuke dag, en is meteen je transport geregeld.
Wij zijn 2x in Lovina dolfijnen wezen spotten, en beide keren moesten we gewoon rond 05.45 op het strand staan, en daar betaal je dan voor het bootje, toen steeds USD6 pp.
Eerste keer op het strand bij Aneka hotel, laatste keer aan het eind van Jl. Rambutan.
Volgens mij hoef je niets te boeken, wordt alleen maar duurder.
Heb je nog meer vragen over Bali met (klein)kinderen, stel gerust nog meer vragen!
Groetjes, Sylvia