Vraag & Antwoord Sanur

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 volgende

Klamboe (0 reacties)
Baliganger
16-5-2013
Eind mei gaan wij naar Bali toe met kind van 5. Is het handig om een klamboe mee te nemen? Mogelijkheid om deze op te hangen (door middel van schroefhaakje bijvoorbeeld) in dit hotel?

Fietstocht en dolfijnen spotten (3 reacties)
Hendrika
12-5-2013
We gaan met onze 2 kinderen en 2 kleinkinderen ( 6 en 8 jaar) naar bali in juli, we zouden graag de afdaling per fiets doen van Gunung Agung, is dit niet te gevaarlijk met 2 kl kind ? Wie weet waar we het beste de dolfijnen kunnen spotten , We hebben reeds een overnachting in Lovina geboekt, naar welke uitstapbureau ga je dan best ?

13-5-2013
Hallo Hendrika zoek even op Google daar staan video's van de Gunung Agung afdaling (U tube) dan heb je een beetje het idee of het wel een goed plan is om met 2 kleine kinderen de afdaling te maken, zelf denk ik dat het geen goed idee is en al helemaal niet als het nat weer is ( zie video op utube) En over het dolfijnen spotten kun je ook zoeken op Google daar vind je onder dofijnen spotten in Lovina een aantal sites waaronder 1 van tripadvisor met beoordelingen van mensen die geweest zijn. Kijk ook even hier op zoover onder Bali dan links in de kolom naar Lovina aanklikken en daar staan ook nog tips die je misschien kunt gebruiken. Zo staan er tips onder elke plaatsnaam zoals onder Sanur ,Ubud,Lovina, *** a/Legian enz als je die even bekijkt kun je misschien je voordeel mee doen bijvoorbeeld om een chaufeur te regelen of waar heen te gaan. vr groet MIke

Hendrika
13-5-2013
Bedankt voor info

syl
14-5-2013
Hoi Hendrika, Wat betreft het fietsen, bedoel je misschien de fietstocht met East Bali Bike Tours? Deze hebben wij gedaan toen onze kinderen net 7 en bijna 11 waren. Ze bieden verschillende niveaus aan, wij hadden het tweede niveau. Wanneer je het eenvoudigste niveau neemt, dan start je niet zo hoog, en je eindigt bij een wit strandje waar je kunt eten en nog wat zwemmen. Je kunt vragen of er ook fietsen zijn met zitje achterop, eventueel voor de jongste. Rond Ubud hebben wij eerder wel een fietstoer gedaan, waarbij de jongste (toen net 5) achterop zat, dat was met Banyan Bike Tours. Houd er wel rekening mee, dat de kinderfietsen op Bali alleen handremmen hebben, dat heeft mij nog wel een slapeloze nacht bezorgd, voordat we gingen, omdat ze hier gewend waren aan de terugtraprem. Maar alles is goed gegaan, je kunt ook een stukje in de auto, als de kinderen moe worden, of als het in het begin te steil is. De fietsen gaan dan gewoon weer op de auto. De mensen van East Bali Bike zijn geweldig, je kunt ook bijv. je fietstoer plannen tussen het wisselen van 2 hotels in, en zij brengen dan na afloop met je koffers naar de volgende bestemming. Zo maak je van die reisdag toch een leuke dag, en is meteen je transport geregeld. Wij zijn 2x in Lovina dolfijnen wezen spotten, en beide keren moesten we gewoon rond 05.45 op het strand staan, en daar betaal je dan voor het bootje, toen steeds USD6 pp. Eerste keer op het strand bij Aneka hotel, laatste keer aan het eind van Jl. Rambutan. Volgens mij hoef je niets te boeken, wordt alleen maar duurder. Heb je nog meer vragen over Bali met (klein)kinderen, stel gerust nog meer vragen! Groetjes, Sylvia

uitgaven per dag (7 reacties)
5-5-2013
Hoeveel geld heb ik nodig in bali per persoon per dag voor eten en drinken? En wat kosten de gemiddelde entree kosten van bezienswaardigheden?

6-5-2013
Hallo Dennis dat ligt helemaal aan je zelf wat je zou willen uitgeven aan eten en drinken en waar je eet of drinkt. Er zijn dure en goedkope restaurants en bars alhoewel ik in de goedkope bars me wel afvraag of de alcoholische drankjes wel de zelfde zijn als wat op de fles staat.daarmee bedoel ik de sterkere drank soorten zoals rum, wodka en bacardi enz. Het bier is goed en heeft een normale prijs behalve in de duurdere hotels of bars.Maar ga gemiddeld uit van eten en drinken zonder uit te gaan in de avond dat je 30 tot 35 euro kwijt bent.Ik weet natuurlijk niet of je samen met een partner bent en hoeveel je eet of drinkt.Ga je alleen dan ben je voor eten en drinken ongeveer 160.000 rupiah kwijt is ongeveer 14 euro. In Sanur is in de avond niet zoveel te doen dan zul je toch naar het drukkere *** a moeten gaan en daar verschillen de prijzen ook per bar of discotheek behoorlijk. Bezienswaardigheden zijn prijzig denk niet dat je er binnen komt voor minder dan 20 euro pp maar in elke straat is wel een reisburo wat aanbiedingen heeft en daar kan je dan vergelijken wat je betaalt en waar je heen wilt gaan.vr groet Mike

6-5-2013
Ik ga met partner. Wij zijn niet echt van de alcoholische dranken en ook niet van het uitgaan. Wij willen wel veel zien. Ik had zelf in gedachte om 120 euro per dag voor 2 man uit te geven. Kun je dan ruim rondkomen? Hotel met ontbijt hebben we al eveneens hebben we ook al een chauffeur alsmede gids geregeld.

6-5-2013
Hallo Dennis ja hoor daar kan je ruim mee uit de voeten, je moet even terplekke de entree kosten van de bezienswaardigheden even bekijken bij een reisburo of info stand in je hotel. de kosten voor het bezichtigen van een tempel zijn niet hoog. Maar als je naar iets gaat zoals het waterbompark zijn de kosten rond de 20 tot 30 euro pp. Je kunt beter van te voren iets te veel berekenen dan dat je te kort komt en het tegenvalt.En doordat je al een auto met gids / chauffeur hebt zijn de trip kosten minder alleen entree moet je dan betalen. Ik weet niet of er verschil zit tussen reisburo's die iets aanbieden maar dat kan je gemakkelijk zelf uitzoeken door te vergelijken. wil je meer weten vraag gerust vr groet Mike

syl
11-5-2013
Hoi Dennis, Wij zijn met ons gezin met 2 kinderen ook niet echt van de alcoholische dranken, op een paar bintangs voor mijn man na, en ook niet van het uitgaan. Ik reken meestal iets van € 100,= voor ons vieren per dag voor eten en drinken, en meestal houden we daarvan over. Echt dure excursies, zoals een fietstocht incl. lunch, schrijf ik dan apart op om rekening mee te houden, maar gemiddeld kom ik met die € 100,= gemakkelijk uit. Dan eten we niet in de allergoedkoopste warungs, maar ook niet in echt dure restaurants, de tussenklasse dus. Meestal komt bij ons de lunch rond de 300.000 inr. en avondeten op 400.000 inr., is samen rond de € 65,=. Natuurlijk komen daar dan nog gedurende de dag wat drankjes en ijsjes bij, maar is allemaal niet zo duur. Chauffeur per dag ca. 450.000/500.000 inr, of 300.000 inr. voor een halve dag. En entrees voor tempels, waterpaleizen enzo zijn erg laag. De themaparken zoals Olifantenparken, en Safariparken zijn wel duurder, maar daar houden wij niet echt van. Als je wel van plan bent hier heen te gaan, kun je eens op de site van www.balidiscovery.com kijken, zij bieden heel goedkope tickets aan voor allerlei atrracties op Bali. Veel plezier, en heb je nog vragen, stel ze gerust, misschien kunnen we nog helpen! Gr. Sylvia

15-5-2013
Bedankt voor de info. We hebben al een chauffeur vastgelegd voor 4 dagen we zijn nu echt aan het aftellen totdat we vertrekken. We zien alleen wrl op tegen de vlucht. Afgelopen jaar naar curaçao gevlogen en dat vonden we al een lange zit.

15-5-2013
Hallo Dennis geen dank, we doen dat graag en hopen dat je een mooie vakantie tegemoet gaat geniet er van. Laat van je horen hoe je het hebt gehad dat vinden we leuk en hebben andere bezoekers van Zoover vraag en antwoord er misschien ook wat aan.vr groet Mike

Veel plezier Dennis, en hopelijk valt de vliegreis mee! Gr. Sylvia

stroom kamer (1 reacties)
Hotel Sanur Beach*****
Jimmy geduld
4-5-2013
Hoi kan iemand ons vertellen wat de voltage is op de slaapkamer van het hotel dit inverband met opladen van accus verleden jaar zijn we ook geweest maar toen in een ander hotel purisantrian daar konden we bij de receptie een speciale adapter halen kan dat hier ook of moeten we er 1 meenemen bvd

6-5-2013
Hallo Jimmy normaal is dat er 210 volt in Bali in elk hotel aanwezig is dus kun je gewoon opladen met je normale oplaad apparatuur, wat jij verteld is nieuw voor mij dat je een adapter nodig hebt. wel kan het zijn dat ze andere stekkers gebruiken en die adapters kun je ook hier in nederland kopen en heten wereld stekkers. Maar als je er 1 hebt zou ik hem meenemen ben je nooit verloren met opladen van je apparaten.Neem ook een verdeel stekker mee kun je meerdere dingen tegelijk opladen. vr groet Mike

pinnen en chauffeur (1 reacties)
19-4-2013
Wij gaan begin juni naar sativa. Kan ik daar in de buurt pinnen. Of kan ik beter geld meenemen en daar wisselen. En weet iemand een goede betrouwbare chauffeur om het binnenland te verkennen.

20-4-2013
Hoi Dennis, Je kunt al op het vliegveld van Denpasar pinnen, maar ook op diverse plekken in Sanur (ATM). Ook zijn er overal wisselkantoren. Vergelijk eerst de verschillende kantoortjes met elkaar, en kies de hoogste koers. Reken alvast uit hoeveel ruppiah's je moet krijgen, laat je niet afleiden en tel dit bij ontvangst meteen goed na. Er wordt op veel plekken de volgende oplicht-techniek gebruikt: zodra je even niet oplet, laat men een gedeelte van het geld in een la vallen, en zo ontvang je dus te weinig. Deze truc kun je ook nog zien als je het SBS-programma Oplichters in het buitenland terugkijkt. Het was de uitzending van 31 maart, ging over Bali. Bij pinnen heb je dit probleem natuurlijk niet, maar zelf durf ik niet alleen afhankelijk te zijn van mijn pinpas. Vergreet ook niet vooraf bij je bank je pin aan te zetten voor pinnen buiten Europa, anders werkt ie niet. Alvast veel plezier, Gr. Sylvia

Segara Village (1 reacties)
Robert
18-4-2013
Hallo, Wij gaan over 2 weken al naar Bali toe! Jihaaa! Wie heeft ervaring met Segara Village (Sanur)? Hoe is het met de pinautomaten gesteld in Sanur? Zijn er ook wel Nederlandse eetgelegenheden? Zijn er nog bepaalde zaken waar we op moeten letten?Tips? Verder merk ik dat niemand wat plaatst over de vliegreis. Iemand hier nog wat tips/ ervaringen over? Wij vliegen met Cathay. Alvast bedankt!

20-4-2013
Hoi Robert, Ik heb zojuist 2x geprobeerd te plaatsen, maar helaas sprong mijn computer steeds van zoover af, dus hopelijk komt dit bericht nu wel goed op de site. Hierboven heb ik aan Dennis wat tips gegeven over pinnen en geld wisselen, hopelijk heb je er ook iets aan. Over vliegen met Cathay Pacific heb ik geen tips, omdat we daar zelf nooit mee vliegen. Maar de gebruikelijke dingen kan ik wel noemen, zoals een doorzichtig plastic zakje meenemen in je handbagage met daarin flesjes vloeistof van max. 100 ml. Verder zorgen dat je bagage goed gesloten is, zelf neem ik liever geen tassen mee met vakken aan de buitenkant die gemakkelijk te openen zijn. Bij aankomst in Denpasar moet je een visum kopen voor USD 25 pp. Je kunt gewoon in Euro's betalen, dan krijg je ruppiah's terug. Vergeet ook niet op de vertrekdag 150.000 inr. pp aan gepast geld bij je te hebben voor de vertrekbelasting. Een restaurant in Sanur met Nederlands management is Rasa Senang, of bedoel je meer of je echt Nederlands kunt eten? Er zijn wel vaak westerse gerechten op de kaart, zoals bijv. bij Jepun restaurant. Maar ook de Indonesische keuken is erg gevarieerd, niet alleen heet en pittig. Waar wil je nog meer tips over? Op de pagina's hiervoor hebben we al heel veel dagtrips beschreven, zou je even kunnen terugzoeken. Een auto huren met chauffeur kost ongeveer 300.000 inr. per halve dag of 450.000/500.000 voor een hele dag. Alvast een fijne reis, Gr. Sylvia

restaurants Sanur (3 reacties)
Danny
17-4-2013
wij gaan begin juni 17 dagen naar Sanur Sativa Cottages. ik lees overal wel dat je goedkoop kan eten in Sanur, klopt het dat je voor 5 euro p.p kan eten en drinken? en hoe zijn de prijzen in het hotel, een lekker bintangtje op z'n tijd bij het zwembad is natuurlijk niet verkeerd!!

17-4-2013
Hallo Danny ja goedkoop eten kun je wel op veel plaatsen maar het ligt er aan hoeveel je er bij drinkt als je voor 5 euro wilt eten heb je misschien 1 flesje bier erbij en dat ligt er weer aan waar je gaat eten.Ga je naar een warung of naar een padang restaurant dan zou dat mogelijk zijn.Maar ga je naar een buitenlands restaurant betaal je meer maar normaal ben je ongeveer 15 tot 20 euro kwijt om met zijn tweeën te eten en drinken. Maar kijk eerst even op de menu kaart die bijna voor elk restaurant op een tafel ligt, de prijzen kunnen verschillen en wat je eet / drinkt natuurlijk.De prijzen in het hotel zullen vaak ook rond deze bedragen zijn alhoewel sommige hotels de prijzen aardig omhoog hebben gebracht.In Indonesië is namelijk geen crisis gaande.Alcohol is duur in Indonesië ik geloof dat een biertje ( bintang) op het strand nu 20.000 Rupiah kost en dat kan ook verschillen 1 euro is nu ongeveer 12.600 Rupiah in de supermarkt zijn ze goedkoper en in de hotels vragen ze meer voor een biertje en sterke drank is vreselijk duur 1 liter rum of wodka of iets anders is gauw 60 euro. Dus als je op je transit plek komt dat ligt aan je vliegmaatschappij kun je het beste als je met zijn tweeën bent 2 liter belastings vrij kopen of in Singapore of Kuala Lumpur of in Hong Kong.dan ben je goedkoper uit en heb je een voorraadje.Heb je meer vragen stel ze gerust we doen ons best om je vragen te beantwoorden. vr groet Mike

Danny
18-4-2013
Mike, bedankt voor je snelle reactie!! 15-20 euro P.P. is nog steeds weinig :) dan nog maar een vraagje, klopt het dat je zo'n lokaal taxi chauffeurtje voor een dag kan inhuren? wordt je dan niet snel opgelicht?

18-4-2013
Hallo Danny kijk hier op zoover onder accomodaties scrol naar benedenkijk links in de colom en klik bali aan. daar krijg je hetzelfde maar dan met plaatsen sanur, lovina kuta enz. klik sanur aan. Daar kijk je onder tips daar staan verschillende drivers die je rond rijden dit zijn geen taxi's zoals andere met een bordje op het dak ze worden door andere vakantiegangers aangeprezen dus ik denk geen oplichterij.hier staan ook meerdere tips waar je wat aan kunt hebben tips staan ook onder de andere plaatsen alleen niet onder Indonesië. Of als je in sanur bent vraag aan een van de gasten in het hotel jij bent niet de eerste vakantie ganger die een dag trip wilt maken. een gemiddelde prijs kan ik niet zeggen maar iets rond de 45 euro per dag zou het ongeveer moeten zijn maar dat kun je afspreken en als het een goede chauffeur is geef je hem wat tip.groetjes Mike

shampoo en douchegel e.d. in hotel (5 reacties)
Hotel Sanur Beach*****
tita baljet
25-3-2013
Wie weet of er in het hotel shamopo/douchegel in de badkamer ligt en of er een föhn aanwezig is ?ervaring is dat in de meeste hotels het er niet is op Bali.

30-3-2013
Hallo Titania je zou het mogen verwachten van een 5 sterren hotel maar als je de beoordelingen leest van andere gasten is er ook een tekort aan bergruimte in de goedkopere kamers.Dus ga er van uit dat het er niet is dan ben je ook niet terleurgesteld.Je hoeft niet naar dit hotel er zijn er vele andere die ook goed zijn.Als je op Bali Nederlanders wilt zien dan is Sanur de uitgesproken plek.Ik vind het net een beetje op Benidorm gaan lijken met de zelfde Nederlandse mentaliteit.Zoals handdoekjes leggen bij het zwembad.Ik ga in ieder geval niet naar Bali om daar met Landgenoten om te gaan de lokale bevolking is zo aardig en gastvrij. Ga lekker Bali ontdekken door naar verschillende plaatsen te gaan. zoals Lovina- beach , Uluwatu- tempel, Tanah Lot -tempel, Ubud- Ibu Oka, Gunung Bratan of Agung ( vulkanen) want wat de ene leuk vind vind de ander niets aan.En leer alvast een aantal woorden Indonesisch dat word erg gewardeerd door de lokals.Als je bij het zwembad gaat zitten/liggen kun je ook naar een land gaan die dichterbij juis is waar de zon schijnt. vr groet Mike

2-4-2013
Hoi, Ik ben het zo enorm met Mike eens, natuurlijk respecteer ik het, wanneer mensen in een groot hotel in Sanur willen gaan zitten, met een zwembad vol met Nederlanders, maar het echte Bali vind je er niet. Er zijn zoveel plekken op Bali met een meer authentieke uitstraling, en met veel meer persoonlijke service. Wanneer je hier hulp bij wilt, stuur gerust nog een berichtje. En misschien ook leuk om op verschille plaatsen te verblijven, in plaats van alleen maar in 1 groot hotel in Sanur. Maar nogmaals, als je dit echt wilt, is het prima. We zeggen het alleen, omdat er zoveel meer uit een Bali vakantie te halen is. Gr. Sylvia

titania
8-4-2013
dank voor de uitgebreide reactie van jullie. Wij waren al eerder op Bali voor een rondreis, 4 jaar geleden. Hebben dus al heel veel gezien en zaten in 2 sterren hotels, soms echt vergane glorie , maar leuk !!!!!. Dit was een super goedkope aanbieding en we konden maar 10 dagen. Inderdaad de laatste horde `nederlandse longstayers ` meegemaakt . Daar sluiten we ons niet bij aan , want zoals wij het zagen hangen die echt de hele dag rond het hotel .Als je rechtsaf gaat bij het hotel ,strandkant, dan kom je ineens in een heel andere sfeer terecht , echt leuk Bali , veel families aan het strand en leuke Warungs .We zijn net terug en hebben toch weer genoten !

titania
8-4-2013
wij hebben trouwens deze keer de fietstocht van Kintamani naar Ubud gedaan . Hartstikke leuk .Je kunt dat doen met aansluitend het olifantenpark , maar schilderende olifanten is niet iets wat ons trekt .Zaterdag was er groot feest en in Tanah Lot dus veel prachtig aangeklede mensen en ce *** ies. We waren er vroeg , dus bijna geen toeristen en de winkeltjes nog lang niet allemaal open. Leuke contacten maak je dan met de mensen.

8-4-2013
Hoi Titania, Leuk dat je nog even een reaktie achterlaat. En je hebt gelukkig een fijne vakantie gehad, en veel meer van Bali gezien dan alleen de hoteltuin en het zwembad, super! Tanah Lot blijft altijd mooi, we zijn er afgelopen zomer weer geweest, 's ochtends vroeg om half negen, toen er nog bijna geen toeristen waren. Aankomende vakantie, in juli, gaan wij ook een fietstocht doen vanaf Kintamani met Jegeg Cycling tours, eindigt in Ubud met een lunch bij de eigenaar. We hebben alleen de koffieplantage eruit laten halen, omdat we dat vorig jaar al gezien hebben. In plaats daarvan gaan we op de heenweg naar Tirta Empul, en dan door naar Kintamani. Nogmaals bedankt, groetjes, Sylvia

Strandlakens (6 reacties)
Evelien
14-3-2013
Elk hotel heeft natuurlijk handdoeken maar heeft dit hotel ook Strandlakens danwel grote handdoeken voor bij het zwembad? Omdat het hotel niet aan het strand ligt vroeg ik het mij af of ik aparte handdoeken mee moet nemen voor het strand. Verder nog leuke tips voor dit hotel? Gaan eind mei 2013 met onze dochter van 4.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 volgende

Mijn leukste vakantieliefde kwam uit