Vakantie Beoordelingen Alykanas Zakynthos vakantie, hotels, last minutes | Zoover

Beoordelingen Alykanas

5,6
4,5

30 mei 2012

Alykanas

Beoordelingen Alykanas

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantie in Alykanas. Check op deze pagina dan de beoordelingen van andere reizigers over Alykanas. Ben je zelf op vakantie geweest naar Alykanas? Vul dan direct ook jouw beoordeling in.
Alykanas scoort een 6,6 uit 10, op basis van 20 beoordelingen
Je kunt hier beoordelingen vinden van 5 Appartementen, 5 Aparthotels, 1 Camping en 4 Hotels in Alykanas. Op Zoover vind je bovendien 7 vakantiefoto's van Alykanas. Op deze pagina vind je alle accommodaties in Alykanas. Bekijk ook andere accommodaties in Griekenland. Bekijk alle overnachtingsmogelijkheden in Zakynthos.

20 beoordelingen over Alykanas

5,6
4,5
met vrienden, 2010
"Klein gezellig dorpje"
sonck Johnny
Sfeer
10-9-2010 Wij verbleven in Alykes, zusterdorp, vlakbij.

heel rustig, klein, alles was er te krijgen, verhuur van auto's, fietsen, ... vriendelijke mensen.

Voldoende restaurants : aanraders = Paradise, Fidelio, Denys.

Lekker en betaalbaar eten.

Maar niet geschikt voor uitgaanders, 's avonds buiten een paar bar's weinig te beleven.

met jonge kinderen, Aug. 2010
"Rustig plaatsje!"
Hendriksen
Stranden
25-8-2010 Wij hebben bewust gekozen voor Alykanas omdat deze bekend stond als rustige plaats met zandstrand en toch voldoende voorzieningen. Onze verwachtingen zijn uitgekomen, het enige wat we misten was een (autovrije) boulevard, haventje o.i.d. Er zijn veel restaurants, dus keuze genoeg, bijna allemaal voorzien van kinderfaciliteiten zoals speelhuisjes, glijbanen, fietsjes en soms zelfs complete speeltuinen. Ideaal zodat je toch lekker rustig kunt eten en de kinderen ook genieten. Voldoende (souvenir)winkeltjes en supermarkten. Heerlijk zandstrand en je kunt ver de zee inlopen.
Geen bezienswaardigheden, cultuur.

Restauranttip: Paradosiako - Alykes (heerlijk gegeten en goede bediening)
Greco - Alykanas (aardige mensen, speelgelegenheid voor de kids)

"Waren niet echt onder de indruk van het dorpje"
ikke
Stranden
28-7-2010 we waren niet erg onder de indruk van het dorpje. wat verder de berg op was wel wat te zien een heel klein kerkje ed. maar verder alleen maar souvernirs winkeltjes en verder weinig te bleven. er staat veel leeg en ziet er erg verwaarloosd uit

met partner, Juni 2010
"Zakyntos Marleen Schijf een reizende ster"
phwfrantzen
Stranden
6-7-2010 Huur een auto en ga een griekse avond beleven in zakynthos stad ,vraag het adres aan reisleidster TO.
hotel zante village ,de ligbedden zwembad zijn gratis en de mensen vriendelijk en behulpzaam.huur een kluisje op de laatste dag merkten wij dat een van de kofferbanden uit de lade was verdwenen .
zelf zou ik volgende keer alykanas beach hotel boeken deze ligt aan zee ,al is de busshuttle van zante perfekt

met oudere kinderen, Juni 2010
"Gezellige ongerepte badplaats"
van Essen
Sfeer
19-6-2010 Fietsen huren! Er is van alles te krijgen. Mooie natuur en genoeg te doen.

alleenreizend, Okt. 2009
"Een thuishaven"
o.ashley
Omgeving
24-10-2009 ik kom hier voornamelijk om van de natuur te genieten wat hier prachtig is. ga meestal op pad met een motor of auto, naar de bergdorpjes of naar de stad toe, waar de winkels beter zijn geworden in recente jaren. in de bergen vind ik mooie ongerepte natuur, bossen van dennenbomen, geitjes, bloemetjes, en kleine restaurantjes met vriendelijke mensen waar ik graag mijn lunch eet. ik heb ook hier veel vrienden en ben altijd bezig. ik denk dat deze resort ideal is voor stellen, en families met kinderen. drukke uitgaans leven is hier niet, daarvoor moet je naar laganas. wel veel kleine barretjes en best goede restauranten. zeewater is heel schoon. heel veel excursie mogelijkheiden, bijvoorbeeld naar de blauwe grotten, bus tour rond eiland, boot trip rond eiland, u kunt ook naar kefalonia voor een dagtrip. echt veel cultuur is hier niet, maar wel een aardig museum niet ver weg over folkloristische dingen, met mooie gerestaureerde kapelletje en bron van heilzame water.

met vrienden, Aug. 2009
"Gehucht met 100% toeristen en 0% Grieken"
Rob van K.
Stranden
26-8-2009 Alykanas is feitelijk een doorgaande weg met 300 meter bars, tavernes, supermarkten en souvenirswinkeltjes. Naast de hoofdweg liggen enkele hotel en appartementen. Het stelt dus helemaal NIKS voor. Op 200 meter loopafstand ligt het strand waar je voor een bedje 5 euro moet betalen. Het binnenland is te zien door gewoon aan te lopen en binnen 5 minuten zit je in de armoe waar Griekenland ook rijk aan is. Excursies op Zakinthos stellen allemaal bar weinig voor, boekingsgelegenheden zijn er in Alykanas uiteraard te over. Verder word het strand geplaagd door zwaar bepakte Afrikanen die met illegale cd's en dvd's langskomen en waar niemand interesse in heeft (maar ze blijven volhouden). Groot voordeel van Zakynthos (en dus ooik Alykanas) is dat het bier (Mythos) er maar 2,50 voor een halve liter kost, ideal dus. Verder is er Heineken en Amstel in overvloed (maar ook duurder). Kortom, je gaat naar Alykanas omdat je hotel goed is, en je van strand liggen houd. Anders: wegblijven!

met partner, Aug. 2009
"Goede uitvalbasis"
Chris
Stranden
25-8-2009 Alykanas en Alikes zijn eigenlijk één plek, gescheiden door een bruggetje wat over een lange rivier loopt waar je leuk kunt wandelen. Alykanas zelf bestaat voornamelijk uit hotels, restaurants, barretjes en winkeltjes. Verder heeft het voldoende mogelijkheden om excursies te boeken en verschillende verhuurbedrijven van o.a quads en auto's.
Het strand is lang (je kunt er 's avonds leuk wandelen) en mooi.
De zwembaden van de hotels zijn toegankelijk voor iedereen. Wij hebben dan ook regelmatig gebruik gemaakt van de zwembaden van hotels aan de zee (daar hoef je niet te betalen voor ligbedden en je hebt een mooi uitzicht).
De omgeving van Alykanas is prachtig! Je vind er nog 'echte' Griekse dorpjes en mooie natuur.

met oudere kinderen, Aug. 2009
"Plaatsje weinig bijzonder, omgeving prachtig"
Algy
Stranden
24-8-2009 Veel bars, restaurants en hotels en wat vakantiehuizen. Alykes en Alykanas zijn aan elkaar gegroeid, gescheiden door een riviertje met een mooie boogbrug. Strand is mooi, vrij breed en loopt via een zandbankje vlak voor de kust rustig af in zee. In het achterland prachtige wijngaarden, olijfgaarden en weilanden. De dorpjes in het achterland zijn authenthiek en leuk om te zien. Ook is het uitzicht vanuit het kerkje van Anno Geraki op de baai van Alykanas erg mooi. Plaatsjes zelf zijn dus weinig bijzonder en puur toeristenoorden. Ze zijn wel rustig in vergelijking met Tsivili, Kalamaki, Laganas en Argassi. Prima verblijf gehad in Alykes/Alykanas.

"Mooie omgeving"
Jos
Stranden
30-9-2008 Alykanas op zichzelf is niet veel bijzonders. Op zijn Grieks, dus een beetje rommelig en stofferig. Wel een mooi strand en enkele leuke winkeltjes en terrasjes.
Maar Zakynthos is wel een prachtig eiland.