Vakantie Beoordelingen Ligia Lefkas (Levkas) vakantie, hotels, last minutes | Zoover

Beoordelingen Ligia

4,9
5,1
5,4

30 mei 2012

Ligia

Beoordelingen Ligia

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantie in Ligia. Check op deze pagina dan de beoordelingen van andere reizigers over Ligia. Ben je zelf op vakantie geweest naar Ligia? Vul dan direct ook jouw beoordeling in.
Ligia scoort een 7,2 uit 10, op basis van 25 beoordelingen
Je kunt hier beoordelingen vinden van 4 Appartementen, 2 Aparthotels, 4 Hotels en 1 Villa in Ligia. Op Zoover vind je bovendien 13 vakantiefoto's van Ligia. Je kunt 1 video van Ligia bekijken. Op deze pagina vind je alle accommodaties in Ligia. Bekijk ook andere accommodaties in Griekenland. Bekijk alle overnachtingsmogelijkheden in Lefkas (Levkas).

22 beoordelingen over Ligia

4,7
5,4
met partner, Mei 2011
"Zon, zee, strand en Taverne Kanioria !"
G.E. van den Neste
30-5-2011 Ligia is een prima uitvalsbasis om het eiland Lefkas te verkennen en om een bezoek te brengen aan het vasteland. Wij verbleven in Villa Kazazis en hebben het daar prima naar ons zin gehad. Het was nog heerlijk rustig overal en nog niet te warm. Zoek je een plek om tot rust te komen, dan is dit eiland de juiste keuze, iig in mei! Wel een auto huren om het eiland te verkennen. Voldoende te zien en tavernes genoeg om te genieten van het Griekse eten. Wat ons betreft stak er een met kop en schouders bovenuit: Taverne Kanioria in Ligia!! Heerlijk en eerlijk Grieks eten, met aandacht en liefde gemaakt, dat proef je!

met partner, Sept. 2010
"Weinig te beleven"
A. Boekhout
Sfeer
28-9-2010 Het hotel Konaki in Ligia was goed. Behalve wat restaurants, supermarkten en een benzinepomp is er helemaal niets! Het strand is zelfs geen kiezelstrand. Je moet helemaal naar de andere kant van het eiland voor een (zand)strand. We hebben 2 weken een scooter gehuurd die heb je zeker nodig anders is het 2 weken zwembad. Konaki is een leuke uitvalsbasis om het eiland te verkennen, er zitten 3 goede restaurantjes, maar verwacht verder niets. Ligia ligt 5 km van Lefkada stad en 15 km van Nidri. Nidri is wel een gezellig plaatsje met veel winkeltjes, restaurantjes, bars etc.

met partner, Aug. 2010
"Zeer rustige plaats"
Dekkers
Stranden
23-8-2010 Wij zijn net terug van 8 dagen Lygia (verblijf in hotel Porto Lygia). Zeer rustige plaats met een aantal taverna's aan de kade (Makis is een aanrader, leuke sfeer en goed eten! Geen barretjes en geen uitgaansleven. Als je van absolute rust houdt is deze plaats een aanrader. Smalle, kleine strandjes met voornamelijk Grieken. Ga eens wat drinken bij het haventje bij de koffiehuisjes waar de Griekse vissers eten en drinken. Je krijgt er mezes bij je drankje. Hotel prima gelegen met een eigen strandje met ligbedden en een heerlijk zwembad. Mooi hotel, zeer schoon en ruime kamers met een groot balkon. Goed ontbijt met ruime keuze aan broodjes, fruit etc. Huur een auto en rijdt het eiland rond. De westkust heeft prachige stranden. Het eiland zelf viel ons wat tegen (en wij zijn toch echte Griekenland gangers). Vassiliki lijkt ons gezelliger met meer vertier en lang strand met bedjes!

"Geweldig wat een Taverna"
lotte
Omgeving
14-9-2009 Een heerlijke plaats om uitterusten,als je van rust houdt.
Een van de beste Fam taverna is beslist Makis taverna aan de haven .
Prima eten en een echte gemeende hartelijkheid. Een aanrader.

"Lintbebouwing aan zee"
Pethrus Achimedes
Stranden
5-8-2008 Ligia aan een drukke weg tussen Lefkasstad en Nidri. Kiezelstrandjes, en een leuk smal pad langs het water. Tavernes aan de drukke weg(veel lokale bevolking) en een paar aan het water. Uitvalsbasis voor prachtige trips de bergen in.(wel auto huren). Geen plaats voor uitgaan en vertier. Geen disco’s of drukke kroegen, wel eethuisjes en veel Grieken. Verder een lintdorp bebouwing zoals er vele in Griekenland zijn. Westkust wel zandstrandjes.

Familie
"Rustig en nog niet overdreven toeristisch"
Ron Antes
Stranden
4-8-2008 Lygia zelf is een klein plaatsje met een stuk of 10 taverna's, een paar supermarkten en een drietal bakkers. Een klein kiezelstrand met veel Grieken, maar als tip de aanbeveling om op een ligbedje te gaan liggen in het gras tussen het zwembad van Hotel Porto Lygia en de zee. Dat mag als je maar wat consumpties neemt aan de bar en dan is het daar heerlijk vertoeven. Hoewel de busverbinding met Lefkas Stad en het vreselijke Nidri goed is, moet je uiteraard wel een auto huren om iets van Lefkas te zien.
Leuke hoofdstad met een gezellig plein, leuke bergdorpjes als Karia, mooie zandstranden met een ruige zee aan de Westkust(Porto Katsiki, Kathisma, Aghias Nikitas,Pefkoulia)en mooie kiezelstranden met rustig helder water aan de Oostkust(Mikros Gialos bij Poros !)Een dagje naar Parga op het vasteland is goed te doen en een dagje met de motorboot op zee maakt het helemaal af.

met partner, Juli 2008
"Leuk gemoedelijk dorpje"
Bas en Marianne
Stranden
7-8-2008 Wij vonden het een leuk vissersdorpje, rustig en gemoedelijk. Niet geschikt voor uitgaan .Wij hadden een huurmotor, dus we zochten s'avonds zelf de drukte wel op.(Lefkas stad 4 km ) Wij vonden kanioria een goed restaurant met de echte griekse keuken. Makis was wat minder goed ! In Lefkas stad was Regantis een aanrader,met leuke live muziek.Aanraders om te doen : bootje huren Nidri, Lazy day cruise met de Christina in Nidri(max 45 pers.) De schitterende stranden Mylos,Egrimni,Katisma en Porto Katsiki.De Ferry boot naar Kefalonia nemen,dagje Meganisi. Op het vaste land :Nikopolis , Parga , Gliki rivier (geweldig) , Amoudia Delta.

Lisa en berry
Stranden
21-6-2008 Wij waren in Lygia in Juni hebben er een geweldige tijd gehad. Een rustig dorpje met goed restaurantjes die nog een echte griekse keuken op tafel zetten zoals bijvoorbeeld, ta kanioria, probeer de stifado eens die was echt heerlijk. De stranden zijn minder maar wij gingen met de kinderen 2km verderop in nikiana zwemmen prima voor de kids, geleidelijk aflopend strandje met veel grieken die daar komen zwemmen. en je bent zo in lefkas-stad waar genoeg vertier is en winkeltjes. Prima plek om het eiland van hieruit te verkennen.

Familie, Juni 2008
"Vakantie met jonge kinderen"
jules en Jonas
Stranden
21-6-2008 Net terug uit Lygia, alweer de 14e keer dat wij hier te gast waren. EEn heerlijk rustig dorpje met veel mogelijkheden om van daaruit het eiland te verkennen. Ga eens naar katouna net boven lygia mooi uitzicht vooral in het donker en er is 1 eetgelegenheid waar ze nog nooit van een menukaart gehoord hebben! Het strand is niet echt veel maar 2km verderop in nikiana is het prima zwemmen met een geleidelijk aflopende zeebodem en rustig water. Bakkers zitten er genoeg voor het ontbijt. Wil je toch wel autentiek grieks eten waar de grieken ook zitten dan moet je zeker eens naar ta kanioria gaan aan het water, heerlijke verse vis. Ga eens gezellig voetbal kijken onder de grieken in het kafenion ook een ervaring met al dat commentaar. Op de fiets ben zo zo in lefkas stad waar je leker kunt winkelen en een terasje kunt pikken met eventueel een krantje uit nederland. Lygia is een prima plek op lefkas!

Familie, Mei 2008
Pieters
Stranden
6-6-2008 Ligia stelt weinig voor. Langs zee en bij de haven ca 7 restaurantjes waarvan een aantal heerlijk Grieks eten serveren (Makis). Strand niet gezien, echt alleen grote kiezels en smal en niet uitnodigend om te gaan liggen. Richting het zuiden (richting Nidri) wel een baai die hiervoor iets geschikter is. Maar dus niet voor mensen die dichtbij de accommodatie op het strand willen liggen. Hiervoor moet je een auto hebben om het eiland rond te gaan of bij het zwembad van de accommodatie blijven. Wel een paar supermarktjes en lekkere bakkers. Richting het noorden (naar Lefkas) zit een Lidl, ca 15 min lopen vanaf haven. Verder prima plekje als je van rust houdt, wil je meer aktie en vermaak dan moet je in Nidri zitten of Vassiliki (maar ook dit zijn geen plaatsen zoals bijv.Hersonissos/Kreta-gelukkig maar).Lefkas is nog een mooi rustig eiland met weinig toerisme. Mooi groen en erg mooie baaien en uitzichten.De echt Griekse dorpjes vielen ons tegen. Maar zeker een auto huren!Ook mooi wandelen.