Vakantie Beoordelingen Elounda Kreta vakantie, hotels, last minutes | Zoover

Beoordelingen Elounda

29 mei 2012

Elounda

Beoordelingen Elounda

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantie in Elounda. Check op deze pagina dan de beoordelingen van andere reizigers over Elounda. Ben je zelf op vakantie geweest naar Elounda? Vul dan direct ook jouw beoordeling in.
Elounda scoort een 8,0 uit 10, op basis van 27 beoordelingen
Je kunt hier beoordelingen vinden van 14 Appartementen, 1 Bungalow, 1 Landhuis, 1 Vakantiehuis, 22 Hotels, 1 Pension en 9 Villas in Elounda. Op Zoover vind je bovendien 55 vakantiefoto's van Elounda. Je kunt 2 video's van Elounda bekijken. Op deze pagina vind je alle accommodaties in Elounda. Bekijk ook andere accommodaties in Griekenland. Bekijk alle overnachtingsmogelijkheden in Kreta.

25 beoordelingen over Elounda

met oudere kinderen, Mei 2010
"Leuke plaats, uitvalsbasis Spina Longa"
Jan
Sfeer
6-6-2010 In Elounda kun je lekker slenteren, prima eten (voor weinig), lekker aan het mooie strand liggen en vooral een leuke en interessante boottocht maken naar Spina Longa

"Gewoon een hele leuke plek !!"
marian en vera
Omgeving
20-8-2009 Elounda is een heel levendig plaatsje. Veel leuke winkeltjes, restaurantjes in het dorp en ook langs de zee. Bij uitstek geschikt om tripjes te maken naar Zuid Kreta, Aghios Nikolaos, Sissi, Plaka voor heerlijk betaalbaar eten en natuurlijk Spinalonga. Leuk marktpleintje, haventje en daar bij een fijn strand. Wij waren er in 2000 en 2001 en hopen er snel naar terug te gaan.

met oudere kinderen, Juli 2009
"Wel aardig"
Julia Koppejan-de B...
Stranden
30-7-2009 Wij vonden Elounda wel een vriendelijk plaatsje. Helaas is het authentieke er echt van af en zijn het souvenirwinkels en restaurantjes die de overhand hebben. Jammer, maar het is niet onaardig. De stranden in Elounda zijn minimaal, klein vol met ligbedden en vaak kiezels. Tussen Elounda en Plaka in hebben we wel een beach gevonden, ook hier veel ligbedden maar een relaxed en aangenaam sfeertje en bijzondere zitjes waaronder een heerlijk hemelbed om op te lounchen zie foto ! Gezellige muziek erbij en een barretje. Aan de weg staat een bordje met Boats for rent, de naam van het strandje weet ik niet meer. Jammer dat je niet veel echte watersport ziet ( behalve de bananen e.d. achter speedbootje ), nee gewoon surfplanken en zeilbootjes. Dit misten we echt een leuk verhuurbedrijf met zeilbootjes. Op het strand van Plaka ligt 1 surfplank en 1 Lasertje te huur, that's it.

met partner, Sept. 2008
"Gezellig dorp, mooie omgeving"
Anneke
Stranden
5-10-2008 Wij gaan al sinds 1998 ieder jaar naar Elounda en we vinden het er nog steeds fijn. De mensen zijn zeer vriendelijk, wij worden er door velen als vrienden ontvangen, de restaurants zijn gezellig en vooral schoon wat van de horeca in Nederland over het algemeen niet gezegd kan worden, het eten is lekker en overvloedig, de service uitstekend. De omgeving is prachtig en met een huurauto is er veel moois te zien. Voor ons nog altijd het mooiste stukje Kreta.
Harry en Anneke Pereboom

met partner, Juni 2008
Kroon
Stranden
12-6-2008 Elounda bestaat uit een haven die vrijwel niet meer gebruikt wordt voor visactiviteiten. De meeste boodjes zijn oude vissersbootjes die nu als plezierbootje dienst doen. Direct om de hele haven lig een grote parkeerplaats die vrijwel altijd vol is en waarop bussen met toeristen worden uitgelaten. Daaromheen bevindt zich de horeca in grote hoeveelheden en de bekende toeristische winkeltjes die zonder uitzondering dezelfde prullaria verkopen. Het drop heeft zich opgeofferd aan de toeristenindustrie en heeft niet de beste keuzes gemaakt. Op een paar restaurants na bieden de meesten zicht op de (betaalde) parkeerplaats. Heel jammer allemaal. Het had eenvoudig beter gekund.

Bert
Stranden
16-10-2007 Wat een leuk plaatsje, mooi haventje met veel bedrijvigheid. Van hier uit vertrekken vele boten naar Spinolonca. Veel taverna,s en terrassen. Prachtig breed strand. Wij vonden vooral de dam naar het schiereiland met de drie molens prachtig. Vandaar is het ee mooi uitzicht naar Elonda. Voor mensen die van rust houden, een echte aanrader.

Rudi
Stranden
3-10-2007 We zijn echte Griekenlandgangers en zoeken meestal de minder toeristische plaatsen op.
Twaalf jaar geleden waren we eens 1 dagje in Elounda geweest i.c.m. een excursie naar Spinalonga. Was het toen nog een leuk plaatsje anno 2007 is het aantal hotels, restaurants enz verdrievoudigt. We houden meer van wat authentiekere vissersdorpjes maar Elounda was op zich niet onaardig. Zeker in vergelijking met Malia waar we doorheen zijn gereden, dat was net een grote kermis. Je kon in Elounda nog redelijk rustig langs de restaurantjes lopen zonder iedere keer aangesproken te worden. Het prijsnivo qua eten en drinken lag in Kreta wel anderhalf tot soms 2 keer zo hoog als bv Pilion en Kefalonia waar we de jaren daarvoor waren. Al met al was ‘t behoorlijk toeristisch maar nog net niet vervelend.

met partner, Aug. 2007
Lindsey
Stranden
2-4-2008 Wij gaan al 2 jaar achter elkaar naar Elounda. Ik vind het er echt prachtig.
Vriendelijke mensen, mooie plaatsjes.
Auto is inderdaad wel nodig, een aanrader Eagle Cars!!
Om te eten aanrader: Melissos!! Zalig eten, veel eten en niet duur.
Ook dit jaar gaan we terug, we kijken er al naar uit.
Volgende week is het er al 26°!

met partner, Juli 2007
Jan Gerrit
Stranden
15-10-2007 Super mooie omgeving, komen we zeker nog een keer terug! Misschien dan wel met kinderen...

Koppel30
Stranden
11-6-2007 Hotels liggen voor of na Elounda.
Enkele shops, niet opdringerig, en genoeg tavernes en cafés.
Venue café (lounge) is topper. Vriendelijk, en zelfs Nederlands te horen.
Start eerste dag vanuit je hotel wandeling, en doe in het stadje je super market aankopen, excursies en vergelijk alle autoverhuur-prijzen (aanrader: Eagle!).
Ook dit stadje starten boten naar Spinalonga-eiland.
Alhoewel stadje verder (Plaka, moet nog ontdekt worden) je in alles goedkoper nog kunt gaan.
In periode mei Elounda: rustige stad, weinig cultuur, juist geen "platte commerce". Iets anders met bvb. Agios Nikolaos.