26-9-2011
Zefiros ligt gunstig ten opzichte van de hoofdstad Kerkyra en met de bus is alles goed bereikbaar en anders huur je een auto of scooter. Gewoon even aan Vangelis vragen (de eigenaar van Zefiros). Gouvia heeft een gezellige uitgaansstraat met restaurantjes en winkeltjes, die tot 's avonds laat open zijn. Uit eten bij Aries (een familierestaurant) is echt genieten van Griekse gastvrijheid, eten en dans.
De haven van Gouvia is groter, dan wij dachten. Gouvia heeft een kiezelstrand, dus waterschoenen mee.
Wij hadden een 1 kamer appartement. Deze was ruim genoeg met een klein kookgedeelte. De keukeninrichting kan vollediger, maar je bent op vakantie!
De matrassen zijn hard, maar een deken met daarop een laken biedt uitkomst.
De kamer werd om de dag schoon gemaakt met opgemaakt bed.
Corfu is een prachtig groen eiland met zon, mooie baaien, stranden, uitzichten, natuur en oudheid en niet te vergeten het zeewater en de boottochten met de Madalena.
Wij hebben een hele mooie week gehad.
7-9-2011
Bij aankomst werden we bij het zwembad neergezet, "Kom, zit en wacht". Anderhalf uur moeten wachten zonder enig welkom o.i.d. van de eigenaar. Inchecken is niet gedaan, papieren werden niet gecontroleerd, geen receptie aanwezig. Voor zwembad bedje moet 3 euro p.d. betaald worden en meenemen van eigen consumpties is niet toegestaan. Dit was ons niet verteld, toen wij onze eigen fles water mee hadden genomen kwam de eigenaar boos naar ons toe, dit was niet de bedoeling.
App. was niet schoongemaakt, resten van de vorige bewoners lagen er nog. Servies, pannen, oven, borden etc. allemaal bedekt met etensresten.
Bedden zeer oncomfortabel, balkon vol met muizenkeutels.
Na het douchen stond het water tot in de slaapkamer.
Bij vertrek ruzie met 2e eigenaar (vangelis), moesten 25 euro betalen, Kwam schreeuwend en wel achter ons aan. Zeer beangstigend voor 2 meisjes alleen.
Gelukkig uitstekend geholpen door twee reisleiders van Touroperator Belgie!!