19-7-2011
Sun Village heeft ruime kamers, zeer netjes en schoon, goede bedden en een goed werkende douche! Mooi zwembad, niet echt groot, maar voldoende. Geen apart kinderbad. Uitzicht op zee en strand via trap bereikbaar. Verder zeer vriendelijke eigenaren die er alles aan doen het de gasten naar de zin te maken. Prima avonden gehad met Griekse muziek, zang, dans en heerlijke BBQ met allerlei lekkere Griekse hapjes. Wij hadden een scooter gehuurd, waarmee we de mooie dorpjes en vele strandjes konden bezoeken. Zeker de moeite waard, plaatsjes als Pyrgi en Mesta, maar ook de grot van Olympi, de mastiekvelden in het zuiden, de streek Kambos (citrusboomgaarden), het klooster Neo Moni, het "verborgen" bergdorp Anavatos en Chios stad. Plaatsje Megas Limnionas wel wat beperkt, maar lekker rustig. Dit geldt overigens voor het grootste deel van het eiland. Er is maar beperkt toerisme. Voor vertier moet je toch wel in Chios stad (ongeveer 10 km) zijn. In Megas Limnionas wel een goed restaurantje, Ankyra.