18-10-2008
Wij zijn laatste twee weken van september in een appartement van Benovias geweest. Heel goed verzorgd, schoon en ruim. Als je aan het aanrecht stond had je een fraai uitzicht over de baai. Alle ramen voorzien van horren, alles strak in de verf, groot balkon met houten ligbedden, stoelen en tafel, keuken met grote koelkast, lcd-tv op slaapkamer met BVN, ruime badkamer. Aandacht besteed aan schilderwerk en kleine details in het appartement (bloemetje en kaarsjes op tafel). En een goede service. Als je iets vroeg, kwam de eigenaar direct in actie.
Klein zwembad, maar heel erg leuk. Twee gezellige terrassen onder de bomen met schommelbanken. Zeer uitgebreid ontbijtbuffet. Wij hebben een paar keer ontbeten, niet gedineerd.
Het is inderdaad een bestemming die niet geschikt is voor mensen met een slechte conditie of die slecht ter been zijn. Maar voor alle andere mensen die op zoek zijn naar een leuke accommodatie in een gezellig, intiem dorpje is dit een aanrader.
Meer dan 3 sterren!
2-7-2008
Benovias is een erg leuk familiehotel in Karfas, tegen een heuvel gebouwd. Er zijn ook appartementen, nog iets hoger. We hadden kamer 3, met uitzicht over Karfas, de zee en Turkije. De kamer was nieuw, schoon en met een prachtig groot balkon. De mensen zijn erg aardig en het ontbijt heerlijk (lopend buffet). Een absolute aanrader!
Karfas is aardig, al zijn de restaurant niet best. Zorbas aan het eind van de boulevard links vonden wij het best. Het strand is prima. Chios is schitterend. Tips: Mesta, Pyrgi, Nea Moni, Anavatos, Fotini Beach, met daar vlakbij het klooster Agios Minas.