Drink eens een vers geperst sapje bij een stalletje op het strand. Je wordt er echt niet ziek van en de jongens willen graag wat verdienen.
Meld misbruik
Het eten in African Queen was ontzettend goed. Vooral de sizzlers met kip.
Die moet u geprobeerd hebben. Ook Bini's is geweldig. Hier eet je voor ongeveer 8 tot 9 euro per persoon inclusief 2 x drinken.
La Romantica vonden wij ook heel goed. Je kunt overal de sla gewoon eten. We zijn niet ziek geweest.
Een goede gids? Neem Yaya Manneh heel goed 100 % betrouwbaar. Hij staat bij de groene taxi. Het hotel uitlopen en dan op de rechterkant waar de groen taxi's staan.
Meld misbruik
Geef personeel fooi of bv.kleding/speelgoed,ze zijn er[even als andere gambianen]erg blij mee!Bijna elke avond restaurants op de strip buffet voor redelijke prijs,was altijd goed!Huur een fiets en verken de omgeving:schooltjes/kliniek/markt /compounds etc.wij hebben ons nooit onveilig gevoeld.ook zondagse mis[catholic]mooi om mee te maken.
Meld misbruik
Vul je koffer aan met oude kleren/ pennen/ (kapotte) mobieltjes of ander electra/ schriftjes. Bezoek een compound of een schooltje en geef hier je spulletjes weg. En zoals gezegd: Yusupha Dibba is een perfecte gids (zie ook zijn site dibbatours.com
Meld misbruik
Ga niet eten in het hotel 's avonds, er is op de strip zoveel leuke en lekkere tentjes dat je niet weet waar te beginnen. De Liberiaan, de Africa Queen, Love 2 en nog meer zaken zijn goed. Wij hebben geen tijd gehad om ze allemaal uit te proberen.
Ga opstap met de Bird Guide. Wij hebben met Hassan een zeer goed geslaagde Birds Breakfast, Abuko en Batiekfabriek uitje gehad. Er is zelfs meer te regenel dan dat zer op het bord staat. Vertel wat je wilt en er wordt gekeken of het kan. Kosten weinig.
Meld misbruik
Betrouwbare goede, zeer vriendelijke gids. Yusupha Dibba. Www.dibbatours.com. Vanuit Nederland via de mail contact en afspraak gemaakt. is altijd op tijd en heeft de trips prima geregeld. Is gids in hart en nieren Duidelijk en rustig pratend, wat belangrijk is omdat zij met een ander accent praten. Staat open voor alles wat je wilt weten en is zelf ook geïnteresseerd in zijn gasten. Met een klein fooitje is het personeel heel blij. Hun salaris is zo laag, en het seizoen is maar een maand of 8
Meld misbruik
Door een kennis gewezen op een plaatselijke gids en daar hebben we enorm veel plezier van gehad.Toergids Kawsu is betrouwbaar vakkundig en er is heel veel mogelijk bij hem. Naast de gebruikelijke trips kan je aangeven wat je wil en Kawsu regelt het. Het mooie is dat je alleen met hem weggaat in een open jeep en daardoor beleef je Gambia veel meer dan in een gesloten auto.Kawsu is bijna dagelijks aanwezig tegenover hotel Kombo Beach tussen 19.00 en 20.00 uur.Bellen kan ook op tel.nr 002209983360.
Meld misbruik
ga niet met de tour operator op pad maar zoek naar bouba( 's avonds in lounge te vinden) of loop naar de overkant daar zijn lokale mensen met eigen gidsen.
Meld misbruik
Alle attracties zijn mooi en indrukwekkend. Maar boek deze niet via je reisorganisatie maar bij de lokale mensen.
Meld misbruik
een tour boeken bij bushwacker tours, niet duur en vriendelijke mensen, te herkennen aan hun licht groene shirts.