13-11-2009
Les Olympiades ligt super dichtbij/aan de piste! Bed uitrollen en je loopt er zo op.
Aan de overkant loop je zo een winkelcentrum in met een supermarkt beneden.
De bakker komt er tevens in de ochtend langs (op afspraak) om verse broodjes, croissants of stokbrood te brengen, tegen hetzelfde tarief als de supermarkt, alleen vers! Een info blaadje ligt onder je deur bij aankomst....
Naast het app. complex liggen cafe's, reastaurantjes en eettentjes.
Valt thorens ligt hoog en gezien de weinig ruimte op de bergen, begrijp ik dat appartementen klein kunnen zijn. Dit is hier ook het geval. Dus met 2 personen, neem een 4 persoons kamer (studio + cabine) en dan zit je prima!
Bedden in de studio waren verrassend stevig en dus voor mij prettig.
Inrichting is sober, maar ik kom dan ook niet voor een super-de-luxe vakantie naar val thorens.
Dus all in all een vakantie: aan de piste, op loop afstand van leuke eet/cafe's, bakker aan de deur en mis je je luxe, neem dan een opblaasbed 2p mee.
7-2-2009
met vier personen in een vier persoons appartement. Voor een korte skibreak voldoende. Klein appartement met een stapelbed in een nis en een slaapbank in het kamertje. Verder klaptafel met vier krukken ( zat niet echt lekker comfortabel )
Kamers waren gerenoveerd en zagen er netjes uit, met alles wat je nodig hebt voor zo'n vakantie.
Skikluis op de onderverdieping is te klein voor vier paar skies en vier paar schoenen. Daarom de schoenen mee naar het appartementgenomen, waarbij ze ook lekker warm waren 's morgens vroeg.
Konden voor de deur de skies aandoen en tot aan de voordeur terugskieen. Zaten wel aan de straatkant, maar hadden geen last van overmatig lawaai /herrie
9-2-2009
Accomodatie is zeer klein en vrij warm.
Met 3 personen op een 4 persoons kamer gezeten wat net past, ik weet niet waar die 4e persoon had moeten bivakkeren.
Val thorens is zeer duur en ze zijn als de dood voor schade claims, piste word erg snel gesloten als er wind aanwezig is.
Zeer druk op de piste als de verbindings route (lachambre) gesloten is.
28-1-2009
Het appartement is klein. We hadden een twee-kamer appartement voor 4 personen en waren ook met zijn vieren. Het was zeg maar net te doen, maar reken niet op enige privacy ;-) Het appartment was heel eenvoudig. Er worden wel faciliteiten geboden (zoals tv, handoeken, wassen) maar daar moet je flink voor betalen. Hebben wij niet gedaan. De skies en schoenen kunnen in een kluisje in de kelder, maar dit is geen aanrader omdat de ruimte niet verward is en je de hele dag koude voeten houdt. We hebben alles uiteindelijk meegenomen naar het appartement. Dit klinkt allemaal redelijk negatief, maar het is prima te doen hoor. Gewoon niet te hoge verwachtingen hebben, daar is de prijs ook naar!