6-3-2012
Wij hadden een 10 persoons chalet(nummer3) van alle gemakken voorzien direct aan de ski piste.
Vanuit de woonkamer een geweldig uitzicht op piste en dorpskern voorts een ruim bemeten buiten terras op het zuiden ook hiervan hebben wij natuurlijk heerlijk gebruik van gemaakt en 6 dagen lang genoten van het zonnetje.
Onze kinderen 5 en 7 jaar hebben dit jaar voor het eerst echt op de ski's gestaan, heel de week hebben zij op een leuke manier les gehad en ook zij vonden het super jammer dat de week zo snel ging maar we hebben ze al beloofd om volgaand jaar zeker weer hier terug te keren en als het kan wederom in chalet nummer 3
P.S. Ook het ski gebied vonden wij een verademing.
26-2-2012
Wij hadden een 4 persoonsappartement geboekt. De moderne inrichting in de woonkamer was eigenlijk verdwenen zodra wij de bedbank hadden uitgeklapt. Er stond te veel meubilair , waardoor wij spullen op zijn kant moesten zetten om toch enigszins te kunnen lopen. De vloerverwarming was ideaal ware het niet dat deze centraal geregeld werd waardoor het flink warm kon worden. Er was een mooi balkon/terras op het westen. Fijn waren de Nederlandse zenders. Het viel tegen dat er geen internet op de kamer mogelijk was, alleen bij de receptie die maar een aantal uren per dag was geopend. Het zijn vrij dure appartementen,dus dan mag je wel internet verwachten in je appartement. De verplichte schoonmaakkosten van 110 euro (excl.)vonden wij erg duur, omdat je nog veel zelf moest schoonmaken.
De ontvangstruimte is erg gezellig.
Vanuit je skilocker kon je naar de piste skien (moet er wel sneeuw liggen) terug moest je wel een stuk klimmen.
3-4-2012
super ruim 10 persoons chalet. 5 slaapkamers, jammer dat er eentje een open kamer is. Stopcontacten niet afgedekt. Receptie/bar was maar weinig open. Gratis wifi vaak moeilijk te bereiken in bar. Superruim bestek/pannen/potten. Duur parkeren en de schoonmaak is echt belachelijk duur (je moet zelf nog erg veel doen)
Skigebied is een aanrader, skischool ruim van te voren boeken anders heb je in het hoogseizoen geen plek meer. Er was oorspronkelijk een zwembad gepland in het complex en die misten we wel een beetje. Minpuntje is ook dat er weinig opbergplek is voor skischoenen/jassen etc. De verwarmingen worden echt kokend heet. (bij ons is een jurk verbrand!)
Deze paar minpuntjes wegen niet op tegen de topplek, topskigebied en het mooie chalet!
31-1-2012
St Francois Longchamp: Prachtig groot 6 persoons chalet (103m2) , met grote living , 3 slaapkamers, 3 badkamers en parkeergarage aan de piste. Groot balkon op het zuiden en uitzicht op piste en bergen. Broodservice bij receptie,maar ook bakker op loopafstand. Leuk dorp met allerlei winkeltjes, restaurants en binnenplein met altiviteiten voor kinderen. Mooie brede pistes , waarbij je heel gemakkelijk naar Valmorel kan skien .Al veel gebieden gezien in Frankrijk,maar dit krijgt een 10.