7-3-2009
eerste keer frankrijk en alle clichés onmiddellijk bevestigd. statige ouwbollige appartementsblokken tegen de piste. koppige fransmannen die niks anders willen spreken dan hun frans op een enkeling na. skigebied best aangenaam voor de minder haastige skier of voor kinderen. liften allemaal wel verouderd.
23-2-2009
Skigebied is uitstekend voor beginners. Schrijf je in voor een skicursus via ESF. Mensen zijn absoluut vriendelijk. Om s'avonds te kunnen eten in het dorp moet je wel van tevoren reserveren. Wij verbleven in Les Alpages, wat niet heel dichtbij het startpunt van de skilessen is. Maar er rijdt een busje dat je gratis naar de piste brengt. Lopen is te doen, maar berg op, skischoenen en ski's op je nek is wat zwaar. Gebied en dorp is ideaal voor gezinnen. Zorg dan wel dat je niet in de buurt zit van de Gotcha-bar, die kan hier en daar wat herrie veroorzaken. Er waren ook veel jongeren (studenten). Dat maakt het ook wel weer gezellig.
22-2-2009
Les Sybelles is een leuk skigebied met voor elk wat wils. Door de hoge ligging is het vrij kaal, maar hierdoor kun je wel vrijwel overal buiten de piste skien. Veel liften zijn wat gedateerd (lees langzaam) maar er zijn wel veel liften. Wij waren er in een zeer drukke week, maar er waren nauwelijks wachttijden. Alleen de sleepliftjes tussen Pte Le Corbier en Ouillon zijn hopeloos. Je kunt beter met de stoeltjeslift Envers/Renard via La Toussuire gaan. De bus van La Chal naar St. Sorlin rijdt pas vanaf 14.00 uur.
De skidorpjes Le Corbier en La Toussuire worden ontsierd door lelijke, hoge ouderwetse appartementtorens. Een voordeel is wel dat je nooit ver van de skiliften bent. Niet-skiers kunnen heerlijk in het zonnetje vanaf een van de terrasjes het ski-gebeuren gadeslaan.
De mensen zijn over het algemeen vriendelijk en de prijzen vallen nog enigszins mee (gemiddeld euro 2,50 voor koffie/thee/limonade).
Het is goedkoper om je ski-materiaal via de reisorg. al in Ned. te boeken.
11-1-2009
Gebied is juist niet echt iets voor alleen beginners, zelf ben ik beginner en ik vond veel pistes niet eens te doen, te steil.Sommige groene pistes leken blauw en sommige rode waren zoveel makkelijker en minder steil dan blauw, het klopt gewoon niet. Dorp zelf is erg ouderwets en er is savonds niets te beleven. Er is 1 bar, de gotcha bar, wat meer op een oude keet lijkt.Uit eten is ook niet echt gezellig, felle verlichting en het personeel spreekt geen engels. Goed restaurant/terras/bar is Le Yeti, bediening is aardig, spreekt engels en werkt erg snel.