Vakantie Beoordelingen La Toussuire Rhône - Alps vakantie, hotels, last minutes | Zoover

Beoordelingen La Toussuire

5,8
5,7

30 mei 2012

La Toussuire

Beoordelingen La Toussuire

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantie in La Toussuire. Check op deze pagina dan de beoordelingen van andere reizigers over La Toussuire. Ben je zelf op vakantie geweest naar La Toussuire? Vul dan direct ook jouw beoordeling in.
La Toussuire scoort een 7,5 uit 10, op basis van 35 beoordelingen
Je kunt hier beoordelingen vinden van 17 Appartementen, 1 Camping, 6 Chalets en 12 Hotels in La Toussuire. Op Zoover vind je bovendien 31 vakantiefoto's van La Toussuire. Je kunt 1 video van La Toussuire bekijken. Op deze pagina vind je alle accommodaties in La Toussuire. Bekijk ook andere accommodaties in Frankrijk. Bekijk alle overnachtingsmogelijkheden in Rhône - Alps.

26 beoordelingen over La Toussuire

5,3
met vrienden, Mrt. 2012
"Overzichtelijk frans skidorp"
Liesbeth Belien
Après ski
19-3-2012 net frans skidorp waar je in het centrum direct het terras op kan skieen, het dorp ligt de hele dag in de zon wat zeker niet onaangenaam is. Het dorp is zeer geschikt voor beginners, er zijn diverse korte afdalingen die goed overzichtelijk zijn. Nadeel is dat als je het skigebied van la toussuire uit wil, je meestal gebruik moet maken van sleepliften. Daarnaast is la toussuire hoog gelegen, dus sneeuwzeker. Qua apres ski moet je hier niets verwachten, zolang de zon schijnt zitten de terrassen, zonder muziek, vol, maar als de zon weg is loopt het terras ook direct leeg. Zeker geen oostenrijkse sferen!

met oudere kinderen, Feb. 2012
"We komen zeker terug"
Pascale
Après ski
30-3-2012 Uitstekende bestemming voor gezinnen met kleine kinderen, maar ook voor oudere. Voor iedereen super fijn!!

met jonge kinderen, Jan. 2012
"Niet doen met sneeuw of wind"
ieversti
Après ski
6-1-2012 Nauwelijks kunnen skieën, geen compensatie bij niet kunnen skieën omdat de liften dicht zijn. Bij sneeuwval kun je ook het dorp niet verlaten omdat wegen en parkeerplaatsen niet schoongehouden worden. Voor boeken eerst goed nadenken of dit qua (gezins) situatie dus wel kan. Wij willen naar huis en zitten al 4 uur te wachten op een schofel die de weg vrijmaakt!!! En 3/4 van de liften draaien niet vanwege sneeuwval. Kortom; nooit meer, zeker niet met verplichtingen in Nederland die we nu niet kunnen nakomen.

met oudere kinderen, Mrt. 2011
"Fijn skidorp voor gezinnen en beginnende skiërs"
irmadgs65
Skigebied gevorderden
19-3-2011 Prettig, klein dorp, hoog gelegen. Binnen skigebied Les Sybelles het handigst als uitvalsplek. We waren in de carnavalsvakantie, drukte was goed te doen. Bij de meeste ski-liften stonden we minder dan 10 minuten te wachten. Sneeuw was niet best dit jaar, maar we konden tot het dorp nog prima skiën. Weinig après-ski. Twee supermarktjes. Horeca is qua prijs heel redelijk (voor wintersportbegrippen). Aanrader voor verblijf: Les Hautes de Comborcière.
Veel blauwe en rode pistes, ook groen (direct in het dorp) om goed te leren skiën. Weinig zwarte pistes. Je hebt, om het hele gebied te kunnen doorkruizen wel heel wat verschillende liften nodig. Pistes in het hele gebied zijn over het algemeen breed en prettig. Geen gondels, alleen stoeltjesliften en sleepliften. Weinig Nederlandse gasten, vooral Frans en af en toe wat Belgische gasten. Een aanrader voor gezinnen met kinderen, skiërs die graag een tocht maken, maar die niet persé op zwarte pistes zitten te wachten. Veel Off-piste mogelijk.

met een groep, Jan. 2011
"Goede prijs-kwaliteit verhouding"
maaikeduyn
Skigebied gevorderden
16-1-2011 Van alle dorpen in Les Sybelles die wij gezien hebben, vonden we dit de gezelligste. Corbier heeft veel hoogbouw, Jean 'd Arves heeft niet zoveel skimogelijkheden, St. Sorlin is wel mooi, maar veel kleinschaliger.
Voor beginners waren er voldoende pistes om te oefenen en meer-gevorderden kunnen tochten maken. Enig nadeel is dat het haast niet mogelijk is om sleepliften te ontwijken, bij de ene tocht heb je meer sleepliften dan bij de andere, maar daar zijn snowboarders niet altijd gelukkig mee.
Wij waren er in januari, en ondanks dat het dorp wel op 1700 meter hoogte ligt, was de sneeuw slecht (schijnt dit jaar in Frankrijk overal slecht te zijn): hoog in de bergen lag er meer, maar het was krap. Het gebied is dan ook hoog, maar niet extreem hoog: max 2600 meter. Voor niet skiërs was er het sneeuwschoenwandelen. Echt duur is het eten aan de piste hier niet. In Frankrijk is het wel eens flink duurder maar het viel hier wel mee!

met oudere kinderen
"Gezellig dorp met prima skimogelijkheden"
Carla
Après ski
23-3-2010 Pas terug en vol lof over dit dorp. Gezellige sfeer, zonnig gelegen. Ruime keus uit pistes. inderdaad het is al eerder vermeld, de kleur van de pistes is soms een beetje vreemd. Je kan op een blauwe piste opeens een hele steile helling tegen komen soms zelf richting zwart. Alles bij elkaar een goed gebied voor beginners, en gemiddelde skiers. De afdalingen zijn niet erg lang,wel leuke tochtjes te maken. Zeker een aanrader!

met jonge kinderen
"Absoluut ooit weer."
Lom
Skigebied gevorderden
23-2-2010 Een prachtig skidorp met veel ski mogelijkheden. De Skischool van onze dochter was super. Leuke winkelstraat, gezellige restaurantjes ook aan de piste. Zo leuk om te winkelen met je ski's aan, even uitdoen, om ze na het shoppen weer aan te klikken. Lekker zonnetje, was soms gewoon warm. Een heerlijke week weg.

met jonge kinderen
"Erg leuk dorp"
Bart en Lenne
Après ski
26-12-2009 Leuk en betaalbaar met de hoogste skisportwinkeldichtheid die we ooit hebben gezien. Mensen zijn aardig. Er wordt veel gedaan om het leuker te maken (schaatsbaan, sneeuwscootertocht, sleehondentocht, avondskien, springkussen, ijssculpturen waaronder glijbaan, doolhof en treintje voor de kids). Er zijn wel restaurants, maar vooral creperies, pizzaria's en fondue. Tip: bestel iets bij de traitteur in de winkelstraat. Restaurant La Chamois is leuk. Vooral raclette.
Qua pistes is er een ruime keuze aan liften (dus geen wachtrijen) en pistes. (Sommige blauwe zijn rood en rode zijn zwart).

Kortom: Bon

met oudere kinderen, Mrt. 2009
"Prima plek, volgend jaar weer"
fam brouwer
Après ski
5-1-2010 Ons gezelschap bestond uit diverse leeftijden, m.ar zowel de freaks ( 30 ers) als de ouderen 50 ers hebben zich prima vermaakt op de mooie pistes.
Skieen tot het appartement ( chalet Goelia) was prima. Veel sneeuw nog in maart. Zelf 1 dag niet kunnen skieen vanwege zware sneeuwval. Ook prima met een hond.
Goede uitlaat en wandelmogelijkheden. Kortom prima bestemming en voor elk wat wils

met jonge kinderen, Mrt. 2009
"Leuk dorp met voldoende te doen"
Familie Hartog
Skigebied beginners
31-3-2009 LA Toussuire is een klein dorp wat goed bereikbaar is en een hele mooie piste heeft waarbij je rechtstreeks de après ski in kan skieen, mocht je dat willen (niet gedaan overigens). Er zijn veel mogelijkheden om te skieen, 35 liften, en voor elk wat wils. Voor ons absoluut een bestemming om nogmaals te bezoeken.