Vakantie Beoordelingen Flaine Rhône - Alps vakantie, hotels, last minutes | Zoover

Beoordelingen Flaine

Sfeer

29 mei 2012

Flaine

Beoordelingen Flaine

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantie in Flaine. Check op deze pagina dan de beoordelingen van andere reizigers over Flaine. Ben je zelf op vakantie geweest naar Flaine? Vul dan direct ook jouw beoordeling in.
Flaine scoort een 6,7 uit 10, op basis van 32 beoordelingen
Je kunt hier beoordelingen vinden van 14 Appartementen, 1 Aparthotel, 1 Chalet, 1 Vakantiepark en 5 Hotels in Flaine. Op Zoover vind je bovendien 40 vakantiefoto's van Flaine. Je kunt 3 video's van Flaine bekijken. Op deze pagina vind je alle accommodaties in Flaine. Bekijk ook andere accommodaties in Frankrijk. Bekijk alle overnachtingsmogelijkheden in Rhône - Alps.

29 beoordelingen over Flaine

met oudere kinderen, Jan. 2012
"Lelijk dorp"
Alice
Skigebied gevorderden
29-3-2012 Flaine is echt een spuug lelijk dorp, gelukkig zaten wij in Le Refuges du Golf wat echt nog mooi is zonder betonblokken. maar het dorp zelf is van beton uit de grond gestampt. ski gebied is prachtig veel afwisseling en mooi door de bossen. De Cascade vonden wij alleen w.b.t. natuur mooi maar als afdaling een walgelijke kluunpiste vooral het eerste stuk dat is de Serpetine wat een gekluun haha. Bij Morillon mooie bospaden, wij zijn in januari in Flaine geweest en in maart in Morillon, toch zal ik waarschijnelijk volgende keer in maart voor een wat hoger gelegen gebied kiezen, we hadden geluk met deze sneeuwrijke winter maar bij wat minder sneeuw word het toch een stuk lastiger. Kortom een heel leuk gebied na 2 weken wintersport nog steeds niet alle pistes gehad dus denk dat wij nog wel een keer terug gaan.

alleenreizend, Feb. 2011
"Prima"
Angela
Après ski
16-2-2011 Afgelopen weekend naar Flaine geweest voor een snel weekendje skiën..
Gezien het feit dat ik geen geweldige skiër ben maakte ik me na het lezen van de reacties op deze site best wel zorgen om de mogelijkheden voor een beginner!
Gelukkig viel dat reuze mee! Ik vind de pistes wel geschikt voor beginners, en zeker goed te doen! De sneeuw was niet perfect, maar het heeft ook voor het laatst gesneeuwd in Januari. De pistes werden prima in conditie gehouden, alleen aan het einde van de dag was de dal afdaling best zwaar door de pappige sneeuw. Boven is het de gehele dag erg goed te doen!
Kortom; mooie pistes, prima hotel, Flying Dutchman mag je vooral niet overslaan voor een lekker biertje en het gebied heeft genoeg uitdagingen voor beginners en gevorderden.

met vrienden, Jan. 2011
"Matig"
pieter
Après ski
23-1-2011 het skigebied van Flaine is meer voor gevorderde wintersporters, had het idee dat er een paar pistes verkeerd waren beoordeeld op kleur om zo op papier "makkelijke" verbindingen met de andere gebieden te creeeren. Hierdoor komen beginners in de problemen omdat de aangegeven blauwe pistes soms gewoon goed rood zijn.
Het gebied van carroz is vriendelijker, tussen de bomen en een leuk authentiek dorpje.
Het dorpje Flaine( lees verzameling betonnen kolosssen) heeft alleen het hoognodige te bieden, te dure supermarktjes, een paar restaurantjes en een, af en toe zelfs tegen gezellig aan, hollandse kroeg "Flying Dutchman". "Bar Vie" wordt ook aangeprezen als epicentrum van het feestgedruis, maar als je daar van uit gaat kom je bedrogen uit, een betonnen drankbunker zonder gevoel voor sfeer, met personeel dat het spelletje niet begrijpt.
Liften in het gebied zijn over het algemeen rijp voor het museum, maar door het aantal zijn er weinig wachtrijen

met vrienden, 2010
"Betonnen dorp mooie mogelijkheden"
rgossy
Après ski
19-3-2010 Goed te doen qua reisafstand. Op de top schitterend uitzicht op de Mont Blanc. Flaine hebben we de laatste 5 jaar ongeveer bezocht en de Flying Dutchman mag niet ontbreken aan je avondprogramma's. Verder weinig sfeer te beleven in het dorp.

"Voor de sneeuw gaan..."
Jeroen
Après ski
12-2-2010 goede liggin vwb verse sneeuw...

niet meer, niet minder.

"Vreselijk dorp in prachtig skigebied"
Piedro Bekker
Après ski
28-1-2010 Flaine is een sfeerloos, duur betondorp zonder enige sfeer. Het skigebied echter is fantastisch. Maar ga dan niet naar Flaine, maar neem een chalet in Morillon of Les Carroz. Wel iets verder skiën iedere dag, maar je hebt in ieder geval niet de hele dag het idee dat je in Oost-Duitsland bent. Horeca is ronduit treurig, zelfs voor Franse begrippen. Als je voor Flaine kiest, kies dan heel bewust voor de sneeuwzekere bestemming met prachtige (off)pistes. Ga zeker niet voor de gezelligheid en/of romantiek.

met een groep
"Goed skigebied"
Tim
Après ski
23-3-2009 Ben net terug van een weekje skieen met de klas. We hebben er een leuke tijd beleefd.Vele en leuke pistes maar behoorlijk moeilijk voor beginners.Liften zijn er genoeg aanwezig maar enkele hiervan zijn zeer verouderd en bijgevolg bijzonder traag. Samengevat is dit een zeer goed skigbied met een prachtig uitzicht op de Mont-Blanc.
Het dorp daartegen ziet er niet uit. Je waant je net in één of ander Oost -blok land, allemaal appartementsgebouwen opgetrokken uit beton.Verder valt er niet zoveel te beleven in de avond buiten enkele pubs(Flying Dutchman,Les Caves).Het is zeker een aanrader indien je enkel gaat om te skieen en verder niets verwacht, anders verkies je best een andere plaats.

"Betondorp in prachtig gebied"
Gerard
Après ski
22-3-2009 Flaine is een jaren 60-70 betondorp. De appartementen en hotels in de wijken Forêt en Forum zijn saai en grijs. De nieuwere gedeelten van Flaine zijn aantrekkelijker om te zien. Het uitgaansleven is beperkt. Het skigebied Grand Massif is zeer gevarieerd. Boven de boomgrens zijn de pistes breed en onder de 1800 meter zijn er vele bospistes. Op 2500 meter is het uitzicht op de Mont Blanc adembenemend! De liften zijn over het algemeen oud (en dus langzaam). De prijzen van de restaurants op de pistes zijn erg hoog (tot €5 voor een cappucino).

met jonge kinderen, Mrt. 2009
"Dorp flut Pistes SUPER"
Familie van Gestel
Après ski
23-3-2009 Zoals de andere ook al schrijven is het dorp een beton blok. Beneden, waar alle pistes van Flaine uitkomen is redelijk. De Flying Dutchman was super gezellig. Maar waar kom je voor.... tenminste wij... om te skien. Nou dat is top. Zeker voor de gevorderden skiers. Lekkere lange afdalingen en erg uitgestrekt als je een Grand Massif Pas neemt zoals wij hadden. Aansluiting lift naar Mont Sollei waar wij zaten is perfect (wij hebben dan ook geen skiles meer) maar ook vanuit de Flying Dutchman gaat er een skibus die ieder kwartier gaat. De pistes zijn zeer goed geprepareerd. Ook is er een aparte snowboard piste. Er zijn ook verschillende officiele off-piste routes uitgezet wat echt de moeite is, flink wat bulten en uitzoeken waar je heen moet gaan. Super gewoon. Restaurants hebben we verschillende gezien (straat van Flying Dutchman) maar niets geprobeerd, wij hadden kleine kinderen bij ons en aten dus in het appartement.

met jonge kinderen, Mrt. 2009
"Fantastisch skigebied"
fam Temminck
Après ski
21-3-2009 Het Grand Massief is een heel mooi gebied. Off piste is helemaal goed(!!) als het goed gesneeuwd heeft uiteraard. Bijna alles gezien behalve Sixt want dan kan je alleen terug met de bus. Flaine zelf is verdeeld in delen waardoor je niet echt een gezellig centrum hebt. Apres ski is er een beetje bij de Flying Dutchman waar de muziek een beetje achter loopt. Maar het skigebied maakt een heleboel goed!