15-3-2010
Van 6 t/m 13 maart in een 5 kamer app. verbleven, het appartement was ruim en mooi. Boven 3 slaapkamers, 2 badkamers, toilet en beneden nog een slaapkamer met bad en toilet. Beneden ook een extra douche en wc. Keuken was naar verhouding nogal klein voor een 10 persoonsapp. Grote eettafel, zithoek met 2 banken en 2 losse stoelen, open haard, tv en klein balkon. Halverwege de week schone handdoeken en schoonmaak.
Arc 1950 is een mooi dorp, toegang tot de piste's perfect, je kan het dorp in en uit skieen tot je appartement. Genoeg restuarants, leuke winkels, elke avond is er wel wat toe doen, leuke ierse pub met happy hour. De spar in het dorp is goed, groot assortiment, wel aan de prijs maar wel te doen.
Wij zijn op zaterdag rond half 2 gearriveerd, na de auto in de garage te hebben gezet, konden we direct onze kamer in.
Het skigebeid is fanatastich, veel blauw, maar ook voor de gevorderden goed te doen!
Ik wil zeker hier nog meerdere malen naar toe!
1-2-2009
Wij zijn net terug van een weekje skiën in Les Arcs. Alles wat wij reeds op deze site gelezen hadden, bleek ook absoluut waar te zijn : ligging tov pistes is ideaal, parkeergarage onder het gebouw, vriendelijkheid van het personeel, inrichting van de appartementen, enz... Zonder afbreuk te willen doen aan al deze positieve punten, had ik echter graag een paar minpunten aangehaald die voor sommige mensen belangrijk om weten kunnen zijn : 1) arc 1950 is absoluut NIET zonnig gelegen, waardoor je als thuisblijver, zelfs als je een zuidelijk gericht appartement hebt, maar zon in het appartement hebt van 11u tot 15u, wat toch jammer is op een mooie dag. 2) de skiverhuur bij sport 2000 (concept board shop) in het dorp is werkelijk abominabel te noemen (enorme wachttijden, ondermaats materiaal, onvriendelijk personeel, enz...). Als trouwe huurders bij Intersport raden wij dan ook ten stelligste aan het gratis cabineliftje (de Cabriolet) te nemen en in Arc 2000 bij Intersport te huren.