12-8-2011
Wij zijn hier op de terugweg op doorreis terecht gekomen en hebben hier 3 dagen gestaan. De camping ligt tegen een heuvel aan, en beneden op de camping zijn alle plekken nagenoeg vlak, ga je echter iets verder de camping op, dan zijn de plateau-gewijze staanplaatsen redelijk aflopend. Je moet dan echt een caravan hevel of oprij blokken gebruiken om goed recht te staan. Het sanitaiblok waar wij gebruik van hebben gemaakt is nieuw en zeer goed verzorgt. Wij stonden zelf vlak bij het zwembad, wat wij eigenlijk iets te klein vonden t.o.v het aantal plaatsen / bezoekers. Verder gewoon een leuke en verzorgde camping. Overigens overviel het sterke christelijke karakter van de camping ons een beetje daar wij geen praktiserende geloofs aanhangers zijn.
Minpuntjes: De camping ligt wel een flink stuk van het dichtbijzijnde dorp verwijderd, en het restaurant sluit al vroeg in de avond. Dan verder geen gelegenheid meer waar je even gezellig kunt gaan zitten voor een lekkere bak koffie of drankje.
7-8-2011
Dit jaar zijn we voor de zevende keer te gast geweest op het park La Draille. Door Sonja en Alex werden we als vrienden onthaald. Een groot team van enthousiaste Beter-Uit medewerkers zorgden er voor dat jong en oud konden genieten. Naast veel sport en spelactiviteiten waren er ook fijne initiatieven voor de oudere gasten (volwassenen). De teams werden vakkundig aangestuurd door Erica, Jeroen, Marieke en Alidus. Hulde daarvoor. Natuurlijk kon je voor de heftigere outdooractiviteiten ook terecht bij de aanwezige specialisten. Abseilen, mountainbiken, op bivak. Alles kan.
Het weer in de Dordogne was dit jaar wat "vochtiger"dan normaal, maar de leuke stadjes, kastelen, markten en grotten in de directe omgeving maakten veel goed. De camping heeft goede faciliteiten, zoals een kampwinkel, een zwembad en een mooi restaurant. Zoek je een camping met een Christelijke achtergrond, dan is dit een aanrader. Kijk eens naar de foto's. Nieuw is mijn filmpje onder tabblad "video".
22-5-2011
De reden dat wij als gezin al meerdere keren naar La Draille zijn geweest. is de combinatie van veel factoren. Een opsomming: mooie uitzichten, prachtige bosrijke omgeving, heuvel-/bergachtig, veel cultuurhistorie, veel leuke bezienswaardigheden en activiteiten voor kinderen in de directe omgeving, lekker weer, indeling van de camping, zwembaden, gezelligheid en gemoedelijkheid van campinggasten, vriendelijkheid en behulpzaamheid personeel en bedrijfsleiding, dagelijks de 'witte tent' voor de kinderen, leuke activiteiten voor jong en oud door activiteitenteam, enz.... Genoeg om weer voor terug te komen!