Vakantiehuis Le Moulin d'Eoux** in Eoux Frankrijk beoordelingen 9.1 | Zoover
1.516.231 beoordelingen - 43.478 bestemmingen - 273.923 accommodaties - 19.893 bezienswaardigheden - 1.605 bezoekers online
Home > Frankrijk > Midi Pyrenees > Eoux > Vakantiehuis Le Moulin d'Eoux**

Beoordelingen Vakantiehuis Le Moulin d'Eoux**

23 februari 2012

9,7
Watermolen en erf

Vakantiehuis Le Moulin d'Eoux scoort een 9,1 uit 10, op basis van 16 beoordelingen
Wil je weten wat je kunt verwachten op je vakantie in Vakantiehuis Le Moulin d'Eoux**? Bekijk hier dan de beoordelingen van Vakantiehuis Le Moulin d'Eoux** in Eoux, geschreven door andere reizigers. Daarnaast kun je op Zoover 13 vakantiefoto's van Vakantiehuis Le Moulin d'Eoux** vinden. Ben je nog aan het oriënteren? Vergelijk accommodaties in Frankrijk. Bekijk alle overnachtingsmogelijkheden in Midi Pyrenees. Vergelijk Vakantiehuis Le Moulin d'Eoux** met andere accommodaties in Eoux.

16 beoordelingen over Le Moulin d'Eoux**

..een echt paradijsje..!!
Moniek Arends..
26-8-2011 geweldig paradijsje in Zuid-Frankrijk! Groot mooi huis, echt Frans, platteland, Alex helpen met de koeien melken en de biggetjes voeren, grote schommel hoog in de boom, watervalletje!! spelen, zwemmen, zonnen, rust, oneindige ruimte waar je maar kijkt, zonnebloemen, fruitbomen bramen, poesjes die geaaid moeten worden, mooie omgeving, ideaal voor uitstapjes de bergen in of naar Lourdes uurtje rijden, drie keer in de week bakkertje aan huis, lekkere croisants, leuke plaatsjes en marktjes in de omgeving, verse melk vd koe, groente uit de groentetuin, tegen een kleine vergoeding je eventuele was laten wassen en gevouwen weer terugkrijgen, boekenkast vol boeken, tijdschriftenmand, lekkere ligstoeltjes in de tuin... aardige mensen gastvrij! wij vonden het super!! en komen zeker nog een keertje weer terug!!

met oudere kinderen, Aug. 2011
Rust, sterren, eten, natuur in Le Moulin in Eoux
ageeth
14-8-2011 Met 2 gezinnen waaronder 2 pubers van 15 en 16 naar een plek waar rust, sterren en natuur de kernwoorden voor zijn is een gok. Maar wat is deze gok goed uitgepakt. Badmintonnen, dam bouwen, spelletjes doen, lezen, biggen voeren en af en toe iets in de omgeving doen, maar gelukkig ook Internet dus contact met vrienden verzekerd!
Verder een heel groot en heel sfeervol huis met een fantastische buitenkeuken. De inrichting is zoals het bij een verbouwd Frans huis op het platteland hoort: Authentiek en sfeervol troef en de bedden zijn prima. Hartelijke ontvangst, verse melk, courgettes, helpen bij het melken, biggetjes voeren, sterren kijken en oneindig boeken lezen uit de collectie van de Nederlandse eigenaren.
Volgens dochter van 15 was de vakantie 'precies goed' en ze had nog wel een week willen blijven. Wel waterschoenen meenemen voor bij de waterval en kleinere kinderen niet zonder toezicht laten spelen, maar dat spreekt voor zich.
En .... voor 't eerst weer 'stilte' gehoord!!!

Echt vakantie!
Familie uit Hilvers...
30-8-2011 Voor kinderen (8, 10 en bijna 12 jaar) die dromen over Bolderburen is Le Moulin d'Eoux een paradijs. Hooizolder, honden, katten, koeien, kippen en biggetjes dragen bij aan het echte boerenlandgevoel. En dat in een heerlijk groot huis met hoge kamers: de oude watermolen.
Lieve eigenaren brengen schone handdoeken, verse melk, boter én slagroom, notenbrood, groenten uit de moestuin en zelfs pannenkoekenbeslag. De kinderen hobbelen mee achterin de 404. We lezen onder de prachtige linde uit de uitgebreide Nederlandstalige bibliotheek en koken in de buitenkeuken.
Watervalletje vlakbij (privé voor de gasten), meer op een paar minuten rijden (bijna privé), leuke markten iets verder weg maar prima bereikbaar (St. Girons - zaterdag, Mirepoix - maandag), le village Gaulois (met Franstalige uitleg over oude ambachten) en een bezoek aan de 'faiencerie' in Martres-Tolosane; allemaal ingrediënten voor een heerlijke vakantie!

Gezellige rustgevende plek
gwen/peter
29-8-2011 Wij logeerden met 3kids ( 6,10,11jr)in het bakkershuis. Een ruim huis met een echte 'kinderkamer' waar je op de muur mocht schilderen en de verkleedkoffer een hit was! Prachtige omgeving, zowel op het domein als daarbuiten. Buizerds, het watervalletje, het meer verderop, de tuin,.. terug naar de schoonheid van de pure natuur. Koeien melken, de biggen voederen, vriendjes maken met de honden, spelen op de hooizolder: voor de kids onvergetelijke herinneringen. Alex, de eigenaar, leerde hen op sympathieke wijze de knepen van 't vak en hij verwende ons met verse melk, boter en kaas. Fijne, ongedwongen sfeer werkt rustgevend.

La nostalgie pour Le Moulin
Fam. Tellings
8-8-2011 Wij hebben 2 weken zeer genoten van onze vakantie in Le Moulin bij Alex en Margot. Zoals eerder beschreven; het lijkt zo uit een franse film. Het bakkershuis is gezellig authentiek en de tuin is prachtig en oneindig. De eigenaars zijn zeer hartelijk en hebben alle tijd voor iedereen en betrekken de kinderen bij de activiteiten op de boerderij. Onze meiden van 10 en 13 jaar hebben zich uitstekend geamuseerd met de 2 lieve (knuffel)honden, de poezen, de kleine varkentjes, de koeien, het kalfje en de kuikentjes. Ook aan 't water was 't aangenaam afkoelen tijdens de warme dagen.
Kortom een heerlijke ontspannen vakantie en een aanrader voor mensen die rust, een prachtige natuur en 't authentieke franse leven kunnen waarderen!

met jonge kinderen, 2011
Niet geschikt voor ons
fam van Egmond
14-7-2011 Een vrij sober/donker huis. Wel netjes en schoon. De tuin is groot maar zonder uitzicht op de mooie omgeving. Het erf vinden wij vrij rommelig en niet gechikt voor hele kleine kinderen. Het watervalletje is misschien leuker voor wat oudere kinderen. Er is wel een wasmaschine aanwezig, maar je kunt je was dan laten wassen voor 4 euro. Vriendelijke eigenaren.

Zeer kindvriendelijk
Familie Billiet uit...
8-9-2011 Proper en ruim huis met volledige buitenkeuken, tafel, hangmat, zetel en buitendouche! Uitkijk op weilanden en heuvels, het erf voor het huis wordt gedeeld met een ander vakantiehuisje.
Onze kinderen (6, 5, 4 en 1 j) hebben heel erg genoten van de dieren (2 honden, 5 poezen, 2 koeien met een kalfje, kippen met kuikentjes en 2 biggetjes): zij mochten onder leiding van Alex & Margot (de eigenaars) de dieren elke ochtend en avond eten geven & verzorgen, het was het hoogtepunt van hun dag. Op de tractor zitten, in de aanhangwagen met graan spelen, in de wei spelen,... het mocht allemaal. Zeer relaxte sfeer. Ook mooi openluchtzwembad op 10 min rijden. Weinig toeristische streek.

met vrienden, Juni 2011
Leuke plek met aardige eigenaren
Margot
20-8-2011 Het bestaat uit een molen en een bakkerhuis. Wij zaten in het bakkershuis. Wij waren met 4 volwassenen wat daar ook het maximum is. Inrichting is 'gezellig" en misschien iets te studentikoos. Er komt weinig licht in het bakkerhuis door de weinige ramen, maar dat hoort ook in warme landen (tegen de zon)Wij zijn de laatste dag in de molen geweest nadat het daar logerende gezin weg was. De molen is wat ruimer opgezet en ook wat lichter met een mooie overdekte buitenkeuken. Als je een leuke "andere" vakantie wil is dit het adres voor een goede prijs/kwaliteit verhouding. Wij zouden volgende keer de molen nemen. wij hebben een heel leuke week gehad.

met jonge kinderen, Sept. 2010
Heimwee naar Eoux
Sandra Winterswijk
5-10-2010 Een stukje paradijs dat op aarde is gevallen! Alles wat wij, beginnende ouders met twee honden uit het drukke Amsterdam, kunnen wensen is aanwezig: een prachtig en ruim huis, een oneindige tuin (letterlijk) waar de honden naar hartelust kunnen rondsnuffelen, eten uit de moestuin, melk van de koeien en twee badmintonrackets! En dat allemaal op een weldadig groene locatie. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de twee eigenaren die aan het einde van de dag verse tomaten of basilicum of iets anders smaakvol op de keukentafel zetten. Overal waar we aten hebben we gesmuld en de prijzen zijn er meer dan vriendelijk; met als hoogtepunt het charmante bistrot de pays, waar je voor 12 euro vier gangen inclusief wijn krijgt! Het was een ervaring om te zien hoe goed de Nederlandse eigenaren zijn ingeburgerd in het goede Franse leven, waarin ze zichzelf helemaal kunnen voorzien. Melk, kaas, vlees, eieren, groente, fruit: alles komt van hun land. Behalve het brood, dat komt van de bakker!

met jonge kinderen, Juni 2010
Het lijkt wel een franse film...
S. Besten
1-8-2010 Het verblijf lijkt wel een film... We hebben een week genoten van het tot gîte verbouwde bakkershuis. Het prieeltje, de tuin, het huis, het erf, de koeien, katten en honden, de waterval...het zou zo uit een franse film kunnen komen. Ik kan me niet heugen dat ik ooit z'n ontspannen vakantie heb gehad. De kinderen (2 en 4) hebben zich moeiteloos vermaakt op het erf en in het (zeer ruime) huis. 's Ochtends of 's avonds de koeien binnenhalen samen met de gastvrije eigenaren Alex en Margot, melken en zelf nog een avondje hooibalen van het land gehaald, 's ochtends stond daarna vaak een fles 'echte' melk of zelfgemaakte boter of kaas op het aanrecht...zo moet het leven zijn. Liefhebbers van natuur, rust en het echte leven moeten dit ervaren hebben. Het is een eindje rijden vanuit NL, maar zeeeeer de moeite waard!!!!

9,7