12-9-2010
Deze camping ligt ideaal als je goed wilt staan, en ook dagelijks naar Parijs wilt. Het RER station ligt 10 minuten lopen van de camping, de rit naar hartje Parijs is 25 minuten. Bakker en supermarkt liggen tussen camping en RER station in. WC's en douches worden redelijk schoongehouden, onderhoud is wat minder. De luxere plaatsen zijn redelijk vlak en zo ruim dat er wel eens misverstanden ontstonden omdat een tweede camper bij iemand op de plaats ging staan. De ligging tussen de bomen is heerlijk. Je weet dat je bij een stad zit en hoort soms iets van treinen, maar minimaal. Het zwembad is heerlijk na een hele dag Parijs! Internetten is niet duur, 10 Euro voor een hele week. Wel was het vaak nodig met de laptop op het terras te gaan zitten, ontvangst op de eigen plaats lukte vaak (net) niet. Camping is verder wel prijzig.
13-8-2010
Deze camping ligt perfect als je Parijs en Versailles wilt bezoeken. Jaren geleden waren we hier en toen was het een rumoerige doortrekkerscamping met veel dronken Britten. Nu is de camping omgevormd tot 'groen', 'milieubewust' en 'dronken-Britten-vrij' en daar moet je voor betalen. De prijzen zijn torenhoog, ook t.o.v. wat je krijgt. Het sanitair is 'groen'. De blokhutten met wc's en douches zien er geweldig uit, maar je staat in de rij voor de douche, want daarvan zijn er net als van de wc's te weinig. De afgezette campingplaatsen zijn niet klein, maar zeker niet royaal en zijn stuk voor stuk hellend. Van zo' n dure camping verwacht je wel dat je een beetje recht in je tentje of caravan kunt liggen. Het personeel aan de balie was ronduit onbeleefd. Bij aankomst deden wij iets verkeerd met het parkeren van de auto en kregen de volle laag van voren. Dit was de laatste keer dat we hier kampeerden.
17-8-2010
Wij hebben een week op de camping Huttopia Versaille in een Canadienne tent gezeten. Tenten zijn volledig ingericht, echt keurig. Ruim opgezet onder de bomen. Eigen barbecueplaats met afwasgelegenheid en een eigen sanitairblok. Sanitair is keurig. Inderdaad wel weinig toiletten en douches, maar als je op de niet-gebruikelijke tijden gaat, is het goed te doen.
Zwembad is niet groot, maar voor kinderen maakt dat niet zoveel uit. Je kunt iedere dag brood bestellen (wel voor 10 uur ophalen).
Eten in restaurant is goed. We hebben de eerste keer wel gelachen omdat bleek dat je je eten niet alleen aan de balie moet bestellen, maar het ook zelf op moet halen en je tafel dekken. Alles staat wel klaar; glazen, kannen water, servetjes, peper en zout, broodmandje etc.
Metro is op loopafstand. Disneyland Parijs is ca. 2 uur (metro) en 1 uur (auto). Wij vonden het top.