Chateau de Versailles Versailles (Yvelines) Frankrijk. Informatie & Beoordelingen Chateau de Versailles ~ Zoover

Beoordelingen Chateau de Versailles

27 mei 2012

Chateau de Versailles

Beoordelingen Chateau de Versailles

4 Avenue du Général de Gaulle, 78000, Versailles (Yvelines)
Wil je weten wat anderen vonden van Chateau de Versailles in Versailles (Yvelines)? Op deze pagina kun je beoordelingen raadplegen van Chateau de Versailles.
Wil je weten wat anderen vonden van Chateau de Versailles in Versailles (Yvelines)? Op deze pagina lees je beoordelingen van Chateau de Versailles. Je kunt 122 vakantiefoto's van Chateau de Versailles bekijken. Ben je nog aan het oriënteren? Vergelijk accommodaties in Frankrijk. Hier vind je alle overnachtingsmogelijkheden in Ile de France. Bekijk alle accommodaties in de buurt van Chateau de Versailles in Versailles (Yvelines).

11 beoordelingen over Chateau de Versailles

met een groep, Apr. 2012
"Een must see"
g.engbers
4-5-2012 Maar neem er wel je tijd voor. Alleen echt zinvol als zowel de tuinen als de gebouwen open voor bezoek zijn.

met jonge kinderen, Mrt. 2012
"Indrukwekkend!"
Roeliena
5-3-2012 Je kijkt je ogen uit maar je hebt zeker een hele dag nodig om alles te zien.
We zijn eerst het kasteel door gegaan waar het jammer genoeg best wel donker was en ontzettend druk.Je kan hier bijvoorbeeld de slaapkamers van de koning en koningin zien.Als je buiten in de tuinen bent en je wilt bijvoorbeeld naar het geeldte van Marie Antoinette dan kan je dat het beste met een elektrisch aangedreven treintje doen maar je kan ook een golfkarretje huren,fietsen etc.Het zijn flinke afstanden en je bent toch veel tijd kwijt om alles te zien dus is het raadzaam om een vervoersmiddel te nemen.
Het is allemaal erg bijzonder om het te zien en hoe groot het wel is.
Het interieur oogt erg kitcherig maar in die tijd stond het voor macht en rijkdom en is zelfs nu van veel waarde.De tuinen zijn enorm groot en als je niet precies weet waar je heen gaat dan ben je zo de weg kwijt ,het staat daar allemaal slecht aangegeven dus neem vooral een plattegrondje mee!

met partner, Dec. 2011
"Prachtig"
Ilona
5-1-2012 Wat een prachtig kasteel en wat een rijkdom. Echt de moeite waard om te bezoeken.

"Mooie tuinen, maar kasteel wat tegengevallen"
Pascale
16-2-2012 Na maar liefst 35 minuten aanschuiven om een ticket te bemachtigen (tip : doe het dus op voorhand via het internet) en nog eens 65 minuten aanschuiven om uiteindelijk binnen te mogen (sorry, daar kom je neit onderuit : controle nog strenger dan op sommige vliegvelden!), konden we eindelijk het kasteel bezoeken. Het kasteel is ons uiteindelijk wat tegengevallen. Supermooie gevels, prachtige plafonds en muurschilderijen, maar heel weinig meubilair, wat het nogal een museumgevoel geeft, eerder dan een kasteelbezoek. Rondleiding ook heel onduidelijk aangeduid. Gezien de aanschuifrijen was het ook superdruk en moest je wel mee met de stroom, want ook al niet bevorderlijk was om rustig rond te kijken. De tuinen zijn wel meer dan de moeite waard, met de werkende fonteinen maar ook eens rondwandelen als het water niet stroomt, dan zie je de beelden veel beter. Souvenirsshop en tearoom wel allemaal superduur, dus cadeautjes en kaartjes koop je beter in het centrum.

met partner, Juli 2010
"Mooi paleis"
Lars
8-7-2010 Door ons werd een bezoek gebracht aan de tuinen van dit prachtige paleis. Gezien de lange wachtrijen (en het erg warme weer) werd een bezoek aan de binnenzijde van het paleis door ons overgeslagen. Een deel van de tuinen (het achterste gedeelte) was tijdens ons bezoek vrij toegankelijk. Voor het andere deel van de tuinen moest entree betaald worden. Helaas werken de meeste fontijnen in de tuinen alleen in het weekend wat naar onze mening echt een minpuntje is.

met vrienden, Dec. 2008
"Prachtig!"
Willemijn
18-9-2011 Versailles is echt prachtig. Het hek schittert in de zon en binnen is vooral de spiegelzaal waanzinnig mooi.
Ook de tuin is schitterend. Je kunt rond wandelen of je laten rondrijden in een treintje. Bij zonsondergang is het landschap helemaal prachtig!

alleenreizend
Ronald
12-9-2008 Geweldig koningklijk paleis.

met partner, Nov. 1999
"Versailles"
Rob
6-11-2011 Wat een decadentie. Dat ze dit niet slopen. De bevolking uitgebuit om zoiets pompeus te bouwen. Niet voor niets zijn de koning en zijn gevolg vermoord. Wel prachtige architectuur en schitterende tuinen. Ligt op ca. 20 km van he centrum

met partner, Mei 1995
"Overweldigend"
Rinus
22-3-2012 Het geheel is overweldigend mooi en groots en als men alles goed wil bekijken, het kasteel, de tuinen, het Grand Trianonpaleis, het Petit Trianonpaleis met de Trianontuinen en het museumgehucht Le Hameau die allen tot het Versaillespaleis behoren, dan moet men zeker twee dagen uittrekken.
De andere vertrekken kan men via een vrij rondgang bezoeken en is een gang langs schitterende kamers en zalen met veel pracht en praal
Het grote paleis ziet er bij een eerste aanblik nogal saai uit, de koningsvertrekken zijn een bezoek meer dan waard, de appartementen van de koningin vallen wat tegen, de privekamers zijn vrij sober en saai.
Een bezoek aan de beide Trianonpaleizen is zeer aan te bevelen, ze zijn prachtig ingericht.
Ook het Trianonpark is erg mooi, hier niet de strakke lijnen van het grote park, maar een speels Engels landschapspark
Het grote park is prachtig en bijna onmetelijk met veel terrassen, fonteinen, beelden en het 3 km Grand Canal

met partner, 1986
"Geweldig!"
familie
24-6-2011 Chateau Versailles is een prachtig monument. De tuinen en natuurlijk de Spiegelzaal zijn werkelijk fantastisch. Toen wij er waren was het niet zo heel erg druk, dus we hadden alle ruimte en tijd om e.e.a. goed in ons op te nemen.