Camping Domaine de Chalain**** in Doucier ( Jura ) Frankrijk beoordelingen 8.0 | Zoover

Beoordelingen Camping Domaine de Chalain****

6,1

27 mei 2012

Camping Domaine de Chalain**** Doucier ( Jura )

Beoordelingen Camping Domaine de Chalain****

Domaine de Chalain, 39130, Doucier ( Jura )
Camping Domaine de Chalain scoort een 8,0 uit 10, op basis van 348 beoordelingen
Wil je weten wat je kunt verwachten op je vakantie in Camping Domaine de Chalain****? Bekijk hier dan de beoordelingen van Camping Domaine de Chalain**** in Doucier ( Jura ), geschreven door andere reizigers. Daarnaast kun je op Zoover 287 vakantiefoto's van Camping Domaine de Chalain**** vinden. Je kunt 1 video van Camping Domaine de Chalain**** bekijken. Ben je nog aan het oriënteren? Vergelijk accommodaties in Frankrijk. Bekijk alle overnachtingsmogelijkheden in Franche-Comté. Vergelijk Camping Domaine de Chalain**** met andere accommodaties in Doucier ( Jura ).

325 beoordelingen over Domaine de Chalain****

6,1
"Alleen interessant wanneer je met kinderen reist"
janhdijkstra
7-9-2011 Van Nederlanders vergeven kampeerfabriek waar de kampeermiddelen hutje mutje opeen gepakt zijn. Bungalowparkvolk op een kampeerterrein. Mensen die de hele dag je tent voorbij lopen, wel kijken en niets zeggen. Veel schreeuwende kinderen etc.

Wel veel activiteiten voor als je me kinderen reist. Zo niet, heel ver uit de buurt blijven,.

"Geweldig! (op sanitair na)"
Janette
31-8-2011 Als je komt aanrijden zie je de camping en het prachtige heldere meer al liggen. Dan kan je vakantie al niet meer stuk. En het weer heeft ook nog eens volop meegewerkt. Het was alle dagen (10 dagen) aangeengesloten mooi weer, en dat is schijnbaar iets wat bijna nooit voorkomt in de Jura.
We hebben zijn wezen wandelen(cascades du Herisson), fietsen (geen aanrader), kanoën, en prachtige dorpjes in de omgeving bekeken. Kortom, deze camping kan ik iedereeen wel aanraden, maar....... het sanitairverhaal zie de beoordelingen van de anderen. Inderdaad het sanitair is verre van deze tijd. Wat dat betreft zal ik bij de anderen deze camping weer afraden, en dat is zo jammer, waarom wordt er geen aandacht aan het sanitair besteed, en dit is schijnbaar wat wij hoorden van andere campinggasten al jaren zo slecht. Je gaat ervan uit als je op een zo goed georganiseerde camping komt met heerlijke winkeltjes, zwembad etc, dat de toiletten toch ook goed zijn, maar helaas....

"Fantastische plek"
familie 4
31-8-2011 Het is een geweldige camping met genoeg faciliteiten. Erg gezellig pleintje waaraan de meeste campingwinkels liggen (wel duur overigens). Genoeg animatie (circus, Bruno de fakir, bandje, sumoworstelen). Prachtig meertje met stenen dus waterschoenen mee. Mooie wandelroutes (soms iets te spannend). Fietspaden in omgeving gaan vaak over autoroutes waar men 90 km/uur rijdt en ook wat is afgezet als fietsroute gaat over kiezels (niet echt fijn fietsen dus). Ja sanitair kan beter, mis echt de wc-bril maar over het algemeen is het nog wel te doen. Bij het boogschieten op de camping ons flink geërgerd aan degene die daar les gaf, bij minder resultaat werd je nogal voor gek gezet. Nu kun je daar als volwassene wel tegen maar als je als kind een motorische beperking hebt is dit nogal confronterend. Ook het kanovaren (geregeld via de camping, je kunt daar op en afstappen met busje) was geweldig. Zeker een gebied waar je genoeg kunt bezichtigen en doen.

met jonge kinderen, 2011
"Zuurstofrijk, groen, mooi landschap, mooi meer."
Jura fan
30-8-2011 Deze camping loopt als een rode draad door mijn leven.
Voor het eerst in 1n 1976 geweest toen het al helemaal vol stond. Achterin werd een plekje vrij gemaakt, midden in het bos, een prachtplek. Het was de tijd dat er nog geen zwembad was, de receptie nog in het huidige animatie gebouw was en het weekendtoerisme van buitenaf niet aan de orde was. Vervolgens tot 1985 elk jaar terug geweest (was ik 14) daarna nog 1 keer in 2004 met mijn eigen kinderen en nu, afgelopen jaar weer. Kinderen nu 6 en 8 en die hebben zich prima vermaakt. wij hadden het voorrecht om in een family mobil home te verblijven met een enorm stuk grond ervoor. Als je de kleine stukjes van de TO ziet is dat een heel verschil. Hutjemutje. Je kunt op deze camping een leuke tijd hebben, mits je lekker weer hebt.
Heb je dat niet kun je evengoed veel doen; rodelen, St. Claud bezoeken, Cascades, wandelen in de omgeving, Kanoen, Lons le Saunier, grotten bekijken, Baum les Messiers.....gewoon heen gaan, het is geweldig

"Topvakantieplaats!!! (06/08 tot 20/08)"
familiehs
29-8-2011 Wij zijn alweer een poosje terug van de vakantie, maar kunnen terugkijken op een geweldige tijd.

Idd is het sanitair verouderd en kan het schoonmaken beter. Het is alleen weer eens gebleken dat de campinggasten zelf de grootste vervuilers zijn. Als je mensen er op aanspreekt krijg je een grote mond terug.

Het meer is geweldig, maar wel met schoenen aan. Zwembad was ook een topper en het boomklimmen was voor de kinderen voldoende uitdaging.
Er zijn in de omgeving voldoende wandelmogelijkheden, maar deze mogen wat mij betreft wat beter worden aangegeven.

De supermarkt op de camping is ongehoord duur. Beneden in Doucier is het al een stuk beter, maar voor de echte supermarkt moet je toch een stukje met de autorijden (Champagnola).

Hoewel we het een topvakantie vonden gaan wij niet weer naar de Jura toe. Het weer is ons te onvoorspelbaar!

met oudere kinderen, Aug. 2011
"Gewoon een schitterende camping"
gonnie
19-9-2011 wij hadden een complete tent gehuurd bij touroperator de tent was schoon en compleet. we waren er 1week met 5personen. de toiletten zagen er normaal uit beetje verouderd maar schoon de douches hadden [te] heet water, heb de smerige toiletten en sanitair niet gevonden.is ook maar net hoe of je het zelf achterlaat.het zwembad was heerlijk precies de juiste temperatuur om af te koelen. het meer was ook prachtig mooi en helder we hebben de hele week mooi weer gehad.watervallen schitterend.wat wel jammer was is dat per 1sept. alle activiteiten stoppen zelfs de pizzaria zwembad ging pas om 2uur open jammer de camping zat nog overvol doordat ik een zweepslag had opgelopen moesten we op de camping blijven maar was er niet zo veel meer te doen geen disco meegemaakt was al afgelopen seizoen was voorbij maar wij hadden laat vakantie helaas ,verder was het geweldig.ja zou zo nog eens terug komen.

"Heerlijke camping aan een mooi meer!"
mariska_2
10-9-2011 Gisteren teruggekomen van 2 weken vakantie op deze camping. (We zijn een gezin met 2 jongens van 2,5 en 4,5 jaar oud). Omgeving is heel erg mooi, groen, bergen, heel mooi meer. Nette supermarkt, goede bakker enz op de camping. Zwembad is erg mooi, maar het water wel heel erg koud!!! Meer is geweldig!! (wel stenen op het strand).
We hadden een stacaravan via de camping zelf geboekt (family) echt super!! 3 slaapkamers en een overdekte veranda!! Als je lekker uit eten wil is de pizzeria net buiten de camping echt een aanrader: le Lacustre. En als uitstapje naar de watervallen!!

met oudere kinderen, Aug. 2011
"Mooie ligging, verschrikkelijk sanitair"
Douwe63
28-8-2011 De camping ligt werkelijk in een prachtige omgeving tussen de bergen van de Jura aan een superblauw meer. Het verschilt per campingplaats hoeveel je van het meer ziet. Op het terrein zelf zijn levensmiddelen, een krant etc te krijgen. Voor een echte supermarkt moet je een kilometer of 25 rijden. Fietsen kan hier goed, helaas vaak wel over wegen waar auto's 90 km rijden. Fietspaden kennen ze niet.

Erg groot nadeel, en voor ons een reden om niet meer terug te komen, zijn de sanitaire voorzieningen. Geen wc-brillen, reinigen gebeurd met de hogedrukspuit. "Dat is geen reinigen maar vuil verspreiden" schreef iemand anders al. Het geeft allemaal een armoedige indruk. Erg vreemd als je zoiets prachtigs als een camping op deze plek in handen hebt.

Verder is wifi duur (15 euro voor 10 uur) vooral omdat het extreem langzaam is. Vaak lukt laden niet. Klagen helpt niet, volgens de eigenaren zijn er nooit problemen mee. Verschillende recensies hieronder verklaren het tegendeel.

"Camping Domaine de Chalain"
taxi4you
6-9-2011 mooie camping super mooi meer helder blauw zo dat je de vissen zien kunt zwemmen
mooie weer gehad de nachten zijn koud
super mooi landschap
wc zijn minder veel wespen op de camping tot verveelen aan toe
mensen zijn vriendelijk wij hebben in een tent van touroperator gezetten heel netjes

ik ga er nog zekers een keer heen groetjes fam rijnders uit groningen

"Prachtig!"
Noor
27-8-2011 In 1992 hebben we voor het eerst kennis gemaakt met deze prachtige camping en daarna zijn we nog diverse malen hier geweest. Dit jaar, in 2011 was het voor ons de 7e keer! Dat zegt al genoeg. De omgeving is prachtig, genoeg te bezichtigen, zwembad is leuk met de glijbanen, de broodjes zijn lekker, kortom alleen maar pluspunten.
Echter er is een heel groot minpunt !! En dat betreft het sanitair. Dat is echt niet meer van deze tijd! Het wordt wel met de grote regelmaat schoongemaakt, maar omdat alles oud/versleten/kapot is ziet het er ook ransig uit.
En dat is zo ontzettend jammer voor een camping met zoveel sterren. Ik hoop dan ook echt dat ze dan ook zeer binnenkort met de toilet/sanitairgebouwen aan de slag gaan, zodat we vanaf het jaar 2012 deze camping alleen maar pluspunten gaan geven. We hebben hierover 'geklaagd' bij de receptie, maar dat hadden we (en velen onder de campingbezoekers) ook al in 2009 gedaan, en er is jammergenoeg nog niets veranderd...