Kasteel Chateau La Perche in Buxières-sous-Montaigut (Puy de Dome) Frankrijk beoordelingen 8.7 | Zoover

Beoordelingen Kasteel Chateau La Perche

26 mei 2012

Voorzijde van Chateau la Perche

Beoordelingen Kasteel Chateau La Perche

La Perche, 63700, Buxières-sous-Montaigut (Puy de Dome)
Kasteel Chateau La Perche scoort een 8,7 uit 10, op basis van 16 beoordelingen
Wil je weten wat je kunt verwachten op je vakantie in Kasteel Chateau La Perche? Bekijk hier dan de beoordelingen van Kasteel Chateau La Perche in Buxières-sous-Montaigut (Puy de Dome), geschreven door andere reizigers. Daarnaast kun je op Zoover 16 vakantiefoto's van Kasteel Chateau La Perche vinden. Je kunt 1 video van Kasteel Chateau La Perche bekijken. Ben je nog aan het oriënteren? Vergelijk accommodaties in Frankrijk. Bekijk alle overnachtingsmogelijkheden in Auvergne. Vergelijk Kasteel Chateau La Perche met andere accommodaties in Buxières-sous-Montaigut (Puy de Dome).

14 beoordelingen over Chateau La Perche

met jonge kinderen, Juli 2010
"Niet alleen voor rustzoekers"
Maarten
20-9-2010 Wij verbleven deze zomer 3 weken op de mini-camping (7 plekken) bij het chateau. We hadden de caravan gehuurd tegen de zeer schappelijke prijs van 200 euro per week. En dan ook nog eens 10% korting omdat we langer dan 2 weken bleven.

Onze dochter vermaakte zich uitstekend met de honden, katten, konijnen, kippen, schapen en het enorme zwijn Barney. Ook kon ze heerlijk ronddwalen in het bos met andere kinderen.

In de omgeving is er voldoende te doen voor jong en oud. Zwemmen, wandelen, fietsen, boomklimmen, forellen vangen, chateaus, marktjes, mooie stadjes en dorpjes, enz. Dat je midden op het Franse platteland bent, merk je goed omdat het openbare leven globaal tussen 12 en 16 uur plat ligt. Zelfs in grote stad Montlucon (30 km) is vrijwel alles dicht.

Kortom, dit is een heerlijke plek om goed tot rust te komen of om heel actief je vakantie door te brengen. De fam. Van der Tol is zeer hartelijk en doet er alles aan om het je naar de zin te maken.

met jonge kinderen, Juli 2010
"Een aanrader!"
Judith
19-8-2010 Wij hebben twee nachten gelogeerd bij Sylvia en haar familie. De kamers zijn ruim en schoon. De familiekamer heeft een eigen badkamer en de overige kamers delen de badkamer. Zo ook wij. Maar wij hebben geen hinder gehad van andere gasten. De tweede avond hebben wij heerlijk buiten kunnen eten met 16 man aan een lange tafel. Het was gezellig, maar nog belangrijker, heeeeeeerlijk gegeten! Ook wordt het de kinderen naar het zin gemaakt (jaja, zelfs met een kroket...). Veel vrijheid rond het huis waar de kinderen kunnen voetballen enz. Inmiddels is er ook een zithoek waar je 's avonds binnen kunt zitten met koud weer. Maar het is natuurlijk een bed- and breakfast, dus slapen en ontbijten. Wij komen hier zeker nog eens terug!

met oudere kinderen, Juli 2010
"Een echte aanrader"
N den Hollander
13-8-2010 Een gastvrije en hartelijke ontvangst al ware het je beste vrienden. Ruime en schone kamers. Sanitais is niet op de eigen kamer !
Toevallig of niet met de overige gasten hebben we een heerlijk diner in de tuin gehad.
Als er dan toch een kritisch puntje vermeld mag worden is het de prijs van de drankjes. Ik vind €4,50 voor een biertje wel stevig.
Als we weer naar het zuiden gaan komen we hier beslist weer overnachten.

met vrienden, Okt. 2009
"Fantastische plek"
Liesbeth Kop
27-10-2009 Op aanraden van onze golfvrienden hebben wij begin oktober, (3 echtparen) een week in Chateau la Perche gelogeerd. Ons doel was golfen. Wij hebben genoten, de sfeer was zeer relaxed, de gastvrijheid een aangename douche en het eten voortreffelijk en met fantasie bereid. Je hebt de keuze tussen kamers in het Chateau, een apart huis voor 6 personen of op de kleine natuurcamping midden in de natuur. De eigenaar (de hr. v.d. Tol) fokt bijzondere kippen, die daar dan ook vrij rondlopen, schapen, konijnen en niet te vergeten het varken Barney. De golfbaar is 25 minuten rijden en werkelijk zo goedkoop en rustig. Al met al een ideale combinatie, ook voor niet-golfers.
Liesbeth Kop, Leiderdorp

met partner, Sept. 2009
"Leven als God in Frankrijk..."
Karin
30-9-2009 ... en wel bij Chateau La Perche! Prachtig huis, mooi verzorgde kamer en badkamer, alles schoon en fris. 's Morgens en 's avonds heerlijk gegeten, lekker wijntje erbij, helemaal prima. Prachtige omgeving en familie Van der Tol heeft alle tips voor geslaagde uitjes. Wij komen graag terug!

met jonge kinderen, Aug. 2009
"Fantastische plek!!!"
Fam. van Dissel
16-11-2009 Het was voor ons het 2e achtereenvolgende jaar dat we overnacht hebben bij het fantastische Chateau la Perche. Wij en ook onze 2 kinderen hebben het super gehad. We waren dit jaar extra vroeg vertrokken om eerder in de middag aan te komen. We werden weer gezellig ontvangen met een glaasje wijn op het terras. De kinderen konden naar hartelust spelen met alle hondjes en rondkijken naar alle andere dieren. Ruimte volop. Het diner was heerlijk. Voor de kinderen was er ook iets lekkers gemaakt. Een heerlijke dag en avond. Lekker geslapen in de netjes en leuk ingerichte kamers. Het zijn super gastvrije mensen en we komen er graag weer terug. De kinderen hebben het er nog steeds over. Fam. van der Tol bedankt voor alles. Tot gauw!!! Groetjes

"Een paradijs"
Els
11-9-2009 Allemaal tienen in de beoordeling komt wellicht ongeloofwaardig over. Maar als wij een 11 hadden kunnen geven hadden we dat gedaan. Chateau La Perche is écht een paradijs. Het is een prachtig chateau, met ruime, en érg mooi ingerichte kamers. Met antieke stoeltjes, mooi beddengoed en een prachtig uitzicht op de landerijen. Het chateau ligt op een geweldig landgoed, met kippen, konijnen, schapen en een varken. Eén van de eigenaressen is een superkok en 's avonds kun je echt heerlijk mee eten aan een mooi gedekte tafel in de tuin. Er worden meerdere gangen geserveerd, van amuse tot heerlijke kaasplank. De eigenaren zijn erg leuke mensen, zeer gastvrij en enthousiast.
Wij hadden onze wielrenfietsen mee en hebben flink getourd in de omgeving. Er zijn veel meren en leuke dorpjes. Het is een hele pittoreske en landelijke omgeving die ons heel goed is bevallen. Het chateau is echt een plaatje. Wij komen zéér zeker terug!

"Het was top!"
H. Bouchoms
7-9-2009 We hebben verbleven op de camping van Chateau La Perche. Ruime plekken voorzien van electra en volop beschutting door het er omheen liggende bos. We hebben ruim anderhalve week genoten van de gezelligheid op de camping en de geboden gastvrijheid van de familie van der Tol. Zij doen hun uiterste best om je verblijf op de camping en in dit gebied zo aangenaam mogelijk te maken. Met tips voor leuke dagtrips of de helpende hand als je even dreigt vast te zitten. Ze staan voor je klaar! De rondlopende dieren geven deze locatie een bijzondere "a la campagne sfeer". Een echte aanrader en we noteren deze locatie als een van onze favorieten in de categorie kleine campings.

Henk en Carola Bouchoms, Heesch

"Nooit meer!"
ducygne
2-9-2009 Als je rust zoekt en niet in de buurt van een (grote) plaats wilt zitten, dan is deze accommodatie geschikt. De kamers en de (gemeenschappelijke) gescheiden badkamer (m/v) voldoen. Jammer is dat er geen 'huiskamer' is om te relaxen. Ook als je buiten wilt lezen, o.i.d., dan is dit niet mogelijk als er gezamenlijk wordt gegeten. Over het eten gesproken, hier lees je positieve verhalen over, echter vonden wij het tegenvallen. De porties zijn klein en niet bij te bestellen en van de 5-gangen bestaat 1 gang uit een aperitief en 1 gang uit koffie. Samenvattend: een leuke accommodatie als je van rust houdt, weinig gastvrij (wij hadden het gevoel (overdag) niet welkom te zijn), duur voor wat je krijgt. Kortom, voor ons geen aanrader er zijn leukere, betere en goedkopere accommodaties!!

met partner, Juli 2009
"Helemaal super!"
duinkerken visser
4-9-2009 We hebben 2 weken kunnen genieten van de rust op de camping, de gastvrijheid en de goede keuken van Chateau la Perche. Vooral de zorgzaamheid van familie van der Tol is hartverwarmend. Tijdens een zware onweernacht, had Sylvia de handdoeken al klaarliggen en een kamer gereserveerd, als zou blijken dat het overnachten in de tent te onveilig zou zijn. We hebben genoten van het ontbijt in het chateau. Het diner is een feestje! Het 5-gangendiner wordt in de mooie ruime tuin geserveerd aan een lange tafel, waar alle gasten van die dag, worden bediend. De vijfde gang is rond het kampvuur, zodat het natafelen gezellig en aangenaam warm is. We hebben al wandelend, al veel van de omgeving kunnen zien, dankzij een mooi wandelboek van Sylvia. Er is nog veel te zien en te doen, dus we komen terug. Ed en Greet