Vakantie Beoordelingen Eguisheim (Haut-Rhin) Alsace (Elzas) vakantie, hotels, last minutes | Zoover

Beoordelingen Eguisheim (Haut-Rhin)

6,5

26 mei 2012

Eguisheim (Haut-Rhin)

Beoordelingen Eguisheim (Haut-Rhin)

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantie in Eguisheim (Haut-Rhin). Check op deze pagina dan de beoordelingen van andere reizigers over Eguisheim (Haut-Rhin). Ben je zelf op vakantie geweest naar Eguisheim (Haut-Rhin)? Vul dan direct ook jouw beoordeling in.
Eguisheim (Haut-Rhin) scoort een 8,5 uit 10, op basis van 17 beoordelingen
Je kunt hier beoordelingen vinden van 3 Appartementen, 1 Camping en 7 Hotels in Eguisheim (Haut-Rhin). Op Zoover vind je bovendien 104 vakantiefoto's van Eguisheim (Haut-Rhin). Je kunt 2 video's van Eguisheim (Haut-Rhin) bekijken. Op deze pagina vind je alle accommodaties in Eguisheim (Haut-Rhin). Bekijk ook andere accommodaties in Frankrijk. Bekijk alle overnachtingsmogelijkheden in Alsace (Elzas).

15 beoordelingen over Eguisheim (Haut-Rhin)

6,6
met partner, Okt. 2011
"Gezellig bloemrijk stadje in de Elzas"
Chris
Sfeer
8-11-2011 Eguisheim ligt dichtbij Colmar aan de voet van de Vogezen. Het is wellicht de blomerijkste stad langsheen de Route des Vins. Er staan heel veel kleurrijke vakwerkhuizen die honderden jaren oud zijn. Vooral de gebogen straatjes langsheen de oude stadsomwalling zijn een wandeling meer dan waard. Eguisheim is ook de geboorteplaats van paus Leo IX. Een mooie kapel is aan hem gewijd.

"Zó gemoedelijk, heerlijk ontstresst"
Patsy
Sfeer
24-11-2011 De appartementen zijn aan de kleine kant. Wij zaten als stel in een 4/5 persoonsapp. Huiskamer met bedbank en 1 slaapkamer.
4/5 personen is écht te krap als je langer dan 3 dagen gaat!

met jonge kinderen, Okt. 2009
"Heel mooi stadje"
Marianne
Sfeer
27-5-2010 Eguisheim is een klein stadje in de Elzas met heel mooie vakwerkhuisjes. Het is zelf de moeite van het bekijken waard en het ligt ook nog eens in een heel mooie omgeving (Colmar, Riquewihr, Freiburg dichtbij). Naast de bekende winkeltjes met souvenirprullaria kun je er vooral culinair terecht bij de slager op het marktplein (lekker quiches) en bij Chez Thierry aan de rue de Rampart voor allerlei kaas en worstenspecialiteiten.
Voor de kleine kinderen is er een pretpark in de buurt dat de moeite waard is: Cigoland.

met partner, Okt. 2008
"Dit nooit meer"
willem
Omgeving
27-10-2008 slecht werkende verwarming op de kamer.Nerveuze bediening in restaurant.Vriendelijkheid kon beter.
Matig ontbijt

Familie
"Romantisch dorpje"
de familie De Marez
Omgeving
24-7-2008 Wij begonnen onze wandeling in Equisheim , mooie vakhuisjes die heel goed op elkaar geleken maar wat een mooie kleuren . Toen we al een heel stuk gewandeld hadden , kwamen we terug op ons beginpunt uit . Het leuke eraan is dat je dat niet onmiddellijk door hebt .

met partner, Juli 2008
"Waan je terug in de middeleeuwen"
G.Reinink
Omgeving
10-9-2008 Eguisheim is een prachtig mooi dorp met mooie vakwerkhuizen en heeeeeel veeeel bloemen. Eguisheim heeft dan ook al jaren het predikaat bloemenstad. Er zijn vele historische gebouwen uit de 10 t/m de 18e eeuw. Tevens is het de geboorteplaats van Pope St Leo IX.
Er zijn verschillende kleine knusse pleintjes waar het goed vertoeven is. Tel daarbij de ongeveer 40 wijnboeren die Eguisheim kent en je begrijpt waarom wij verknocht zijn aan dit mooie plaatsje in de Franse Elsas. Eguisheim ligt verder uitstekend centraal om de gehele Elsace te verkennen.

jthfree
Omgeving
16-6-2008 Erg mooi Elzas dorp, net buiten Colmar. Redelijk toeristisch, maar niet zo erg als bijv. in Riquewihr. Mooie straatjes met de bekende Elzas huisjes, vooral de Rue de Rempart. Vanuit het dorp kun je een tocht maken langs een vijftal burchten (route de 5 chateaus).

paul verspeelt
Omgeving
18-5-2008 Zonder meer het charmantste plaatsje langs de Elzasser wijnroute.
Lekkere restaurantjes,een goed uitgeruste camping op wandelafstand van het centrum,een ware bloemenpracht aan alle huizen.
Het ooievaarpark is zeker ook een bezoekje waard.
Ook een aanrader:vers gebakken macarons,nog warm ,bij de plaatselijke bakker.

Meuris.Martin
Omgeving
29-9-2007 Zeer mooi gerestaureerd dorpje met prachtige wijnvelden omringd en op enkele km van Colmar.
Van hieruit kan je de Elzasser wijnroute verkennen met zijn prachtige stadjes en dorpen.

marc
Omgeving
22-6-2007 Een schitterend plaatsje.
Ik kom er al 41 jaar (sinds mijn zesde...).
Toen was het nog niet gerestaureerd, en er kwam geen enkele toerist. Maar ook geen hotels en restaurants... Het was er toen leuker.

Maar ook nu nog een "must", iedere keer als we in de Elzas zijn.
De rondwandeling om het oude dorp hoort daar altijd bij, al is het westelijk deel veel schilderactiger dan het oostelijk deel.

Ik vind het Elzasser aardewerk nog steeds leuk.
Kun je beter in een grote supermarkt kopen (bv. Cora in Colmar), dat scheelt veel in de prijs.