Vakantie Beoordelingen Kuusamo Finland vakantie, hotels, last minutes | Zoover

9,6

27 mei 2012

Kuusamo

Beoordelingen Kuusamo

Ben je benieuwd wat anderen vonden van hun vakantie in Kuusamo. Check op deze pagina dan de beoordelingen van andere reizigers over Kuusamo. Ben je zelf op vakantie geweest naar Kuusamo? Vul dan direct ook jouw beoordeling in.
Kuusamo scoort een 8,0 uit 10, op basis van 9 beoordelingen
Je kunt hier beoordelingen vinden van 1 Camping, 1 Vakantiepark, 4 Hotels en 1 Lodge in Kuusamo. Op Zoover vind je bovendien 43 vakantiefoto's van Kuusamo. Op deze pagina vind je alle accommodaties in Kuusamo. Bekijk ook andere accommodaties in Finland. Bekijk alle overnachtingsmogelijkheden in Finland.

9 beoordelingen over Kuusamo

9,6
"Super gezellige plaats"
Fam.Kloen
10-4-2010 we zijn net terug van 3 dagen Kuusamo,
een gezellige plaats met veel mooie winkels.
Met de bus ben je ook zo in Ruka ( ski-gebied).
Super om te wandelen.

met partner, Feb. 2008
Boon Paul
5-3-2008 Prachtig sneeuwlandschap, vriendelijk mensen
maar organiseren van excursies liet een beetje te wensen over. maar overigens een toffe vakantie gehad.

met partner, Dec. 2007
"Heerlijke plek voor een wintervakantie"
Petra
Sfeer in het dorp
20-11-2011 Kuusamo is een klein dorpje, met wat gezellige winkeltjes. Het is er vrij stil. De omgeving is bosrijk en veel bevroren meren, waar je eindeloos kunt wandelen, sledetochten maken en sneeuwscooteren. Ijsvissen is ook erg leuk, zeker als je daarna aan een kampvuurtje de vis klaarmaakt. In december is het erg koud (-20 toen wij er waren) en donker. Daglicht van kwart voor 10 tot kwart over 1 's middags. Als de zon onder gaat is de lucht werkelijk prachtig! Er zijn veel excursiemogelijkheden, maar die zijn wel prijzig. Ruka een andere plaats, op ongeveer 30 minuten met de bus, is levendiger, daar kun je ook skieen. De pistes zijn verlicht, dus geen probleem, alleen wij vonden het te koud. Ruka is een stuk gezelliger, ook qua barretjes, restaurantjes en vertier. Beide hebben wel iets aparts. Wij vonden het een onvergetelijke ervaring, maar de volgende keer gaan we wel iets later in het seizoen!

Familie, Juli 2007
wolswinkel
Omgeving
19-7-2007 Prachtig land zowel zomer als winter. Zijn er nu een vakantiehuis aan een meer aan het bouwen, dus dat zegt genoeg denk ik.

met partner, Feb. 2007
Peter
Après ski
8-3-2007 In Kuusamo zelf is werkelijk niets te beleven, zowel overdag als 's avonds. 's Avonds is het zelfs uitgestorven. De omgeving is geweldig.

met partner, Jan. 2007
M.h.l. beck
Après ski
6-2-2007 Kuusamo en ook Ruka hebben iets magisch. Een volstrekt witte wereld waar de bomen krombuigen van de sneeuw. Verbaas je over auto's die je als je parkeert in het stopcontact moet steken en oude vrouwtjes met stoeltjes op sleeijzers. (de finse rollator!) De finnen zijn helemaal niet zo stug en vertellen graag over hun land. Als echte beginners vonden we de blauwe pistes nog best steil, en 1 ervan liep opeens over in een rode. Ook het nivo van de excursies kan pittig zijn. Het varieert van relaxed in een slee zitten met huskies ervoor, (die kijken je verontwaardigd aan als je het waagt om te remmen!) tot een urenlange sneeuwscootertocht vol bochten en kuilen. (Probeer eerst goed of je de scooter in bedwang kunt houden en bedenk dat de bijrijder heel veel kou vangt.) Er zijn meer dan genoeg uitgaansgelegenheden, en de finnen komen daar ook zelf voor hun favoriete hobby: Karaoke! Het prijsnivo is voor scandinavie heel redelijk: 0,4 ltr bier kost 4 euro en een bel witte wijn 5 euro.
Skool!

met vrienden, Jan. 2006
"Gewoon een sprookje"
Familie G.van den B...
Après ski
23-1-2010 Om eens een andere wintervakantie te boeken leek het ons prachtig om eens
met snowe scooters een tocht te maken om boven op de poolcirkel uit te komen waar de sneeuw 2 meter hoog ligt.
Ook met slede honden een dichtgevroren meer over te steken.
Daarbij nog een sledehondenfarm en een rendierfarm bezocht.
De temperatuur overdag op de piste was -35 graden dus thermo kleding en een dikke muts met skibril is wel nodig.
We hebben geboekt met een Finland / Lapland specialist wat we ook al hadden gedaan was met deze organisatie naar Sicillia geweest waar zei in de zomermaanden de specialist voor Sicillia en Sardinie zijn.

met een groep, Mrt. 2005
Frans Luyendijk
Après ski
1-3-2006 Heerlijke omgeving en een welkome afwisseling van de dagelijkse drukke beslommeringen.

met partner, Aug. 1981
"Levendig stadje"
Rinus
Sfeer
12-10-2011 Kuusamo is een levendig stadje dat erg ruim is gebouwd, het heeft alle voorzieningen, de kerk is een van de weinige trekpleisters, hoewel pas 60 jaar oud heeft het gebouw een fraaie architectuur, in het interieur valt het fraaie orgel op.
Ten noorden van Kuusamo ligt nabij de dorpjes Juuma en Käylä het uitgestrekte Oulanka Nationaal Park, een gebied van een ongelofelijke schoonheid, grenzend aan Rusland en bestaande uit bossen, snelstromende rivieren en watervalletjes.
Het gebied is bij uitstek geschikt om er lange trektochten te maken, er zijn verschillende gemarkeerde wandelwegen die door dit eenzame gebied voeren