Skigebied gevorderden
5-3-2008
Prachtig sneeuwlandschap, vriendelijk mensen
maar organiseren van excursies liet een beetje te wensen over. maar overigens een toffe vakantie gehad.
20-11-2011
Kuusamo is een klein dorpje, met wat gezellige winkeltjes. Het is er vrij stil. De omgeving is bosrijk en veel bevroren meren, waar je eindeloos kunt wandelen, sledetochten maken en sneeuwscooteren. Ijsvissen is ook erg leuk, zeker als je daarna aan een kampvuurtje de vis klaarmaakt. In december is het erg koud (-20 toen wij er waren) en donker. Daglicht van kwart voor 10 tot kwart over 1 's middags. Als de zon onder gaat is de lucht werkelijk prachtig! Er zijn veel excursiemogelijkheden, maar die zijn wel prijzig. Ruka een andere plaats, op ongeveer 30 minuten met de bus, is levendiger, daar kun je ook skieen. De pistes zijn verlicht, dus geen probleem, alleen wij vonden het te koud. Ruka is een stuk gezelliger, ook qua barretjes, restaurantjes en vertier. Beide hebben wel iets aparts. Wij vonden het een onvergetelijke ervaring, maar de volgende keer gaan we wel iets later in het seizoen!