Als je ben een roker, koop je cigaretten in EU freeshops want in Egypte zijn meestal chineese false cigaretten.
Internet is alleen bij de receptie en heel traag maar bestaat een redelijk goedkopere alternative. Ik koopte een Vodafone prepay simkaart in Naama Bay voor €7 en met €7 extra kreeg ik 4 gig datalimiet. Dus ik had overall en altijd snelle 3g internet.
Ik vond Sharm el Sheikh veilig.
Neem mee wat antimuggen stick of spray want savonds word je vlink gestoken door de muggen en insecten.
Meld misbruik
Boek minimaal een Superior Room. Alles is een stuk ruimer: de kamer, de badkamer en vooral de bedden zijn veel groter. De locatie is ook beter. Dat je er toch alleen maar slaapt is echt geen argument.
Meld misbruik
Neem wat euromuntjes mee voor een tip zo links en rechts. Winkels in Sharm is niet de moeite waard. In maart is een vestje in de avond wel handig. Snorkelen is een must ! Ga via de pier de zee in anders maak je het koraal kapot.
Meld misbruik
Neem 1 dollar biljetten mee en geef dit als fooi. Ze zijn hier blijer mee dan 1 euro muntstuk.
Meld misbruik
Ga lekker eten bij de italiaan erg lekker
Relex pool met een leuk bar
Geef een tippie doet wonderen (hoeft niet veel te zijn)
Meld misbruik
Wij vonden het heel leuk om naar de Oude Stad te gaan met de taxi. Hier kun je het echte Egyptische leven proeven. Ook het squatten in de woestijn was geweldig. Het italiaanse restaurant was erg sfeervol ingericht, de bediening erg goed en het eten was erg lekker en van zeer goede kwaliteit.
Meld misbruik
Boek een superior room, ruimer en mooier uitzicht.
Meld misbruik
Was begin febr. 's avonds nog best koud, dik vest voor kids en jezelf is geen overbodig luxe. Shorty (snorkelen) huren aan strand voor 5 euro, ze vragen 10. Vorig jaar was het 5 euro, dit jaar ook weer geregeld. Maak gebruik van Spa/Thalasso was enorm goed. Tennisbaan voor 5 euro per uur, ziet er heel goed uit en je kunt bij bewolking ff je energie kwijt. Geen visum voor 18 euro pp op vliegveld kopen als je tijdens gehele verblijf in het resort blijft.
Meld misbruik
Regel direkt een apparaat via de receptie tegen muggen. Kom niet eind januari of begin februari, dan is het weer het slechtst.
Meld misbruik
Neem de limousines (=taxi) van het hotel. Kost iets meer, maar chauffeurs Sabry, Sameh en Tammer zijn aardige gasten en goede gidsen. En het kost relatief gezien toch een drol zo'n taxi.