Tips Luxor. Informatie over Luxor Egypte | Zoover

Tips Luxor

6 tips van Luxor

29-2-2012
Belien Ann

Miriam van Kingfishertours is Nederlandse en woont met haar Egyptische man Bakr in Luxor; samen met Miriam werkten we een programma op maat uit voor een concurrentieel budget. Onze chauffeur en gids waren altijd stipt op tijd en samen brachten ze ons overal veilig heen en terug zelfs tot in Abu Simbel. Onze privégids Mustafa praatte vriendelijk in het Arabisch met de straatverkopers en leidde ons behendig tot de bezienswaardigheden, die we bezochten net voor of na de toeristenbussen.

26-2-2012
johanna

Ga niet alleen op pas, maar ga met een gids, of via een reisorganisatie. Dan heb je minder last van de opdringerige straatverkopers en word je vlot en soepel overal doorheen geloodst.

1-2-2012
Judith Zuurveld

Voor de dierenliefhebbers: vraag je koetsier om het paard niet te hard te laten werken en de zweep niet te gebruiken. Kies een paard dat in goede konditie lijkt, met een gave huid zonder ontstekingen van schurende zadels en slecht passend bit.
De koetsiers zijn eenvoudige mensen, en ja ook zij zijn getroffen doordat de toeristen zijn weggebleven na de revolutie, maar hun paard is veelal het enige middel van bestaan voor een heel gezin dus het gebrek aan zorg is moeilijk te begrijpen.

1-2-2012
Judith Zuurveld

Breng een bezoek aan het dierenziekenhuis (www.ace-egypt.co.uk), ze werken in het buitengebied waar hun patienten wonen, vnl. werkpaarden en ezels maar ook honden, katten, schildpadden. Er is veel dierenleed in Luxor maar deze plek geeft je hoop. Zie ook de vele recensies op www.tripadvisor.co.uk.
Ga kijken !!

10-12-2011
Linda

Patty als je dit leest; mail me lbdr7@hotmail.com : )
Wissel geen EP, je kan makkelijk betalen met Euro's. Behalve als je naar de lokale souk gaat. Een waterkoker meenemen voor in je hut is heel fijn. Geen laptop meenemen er is toch geen internet verbinding op de boot (ondanks dat er werd gezegd van wel). Dames let aub op je kleding; lange rokken & broeken en neem een sjaal mee zodat evt blote schouders kan bedekken. Als laatste; leer 'dank je wel' te zeggen in het Arabisch. SJOEKRAM

22-11-2011
Ronald83

Maak een boottochtje over de Nijl

Meld misbruik
Is het de eerste keer dat je een tip geeft? Let dan even op de regels voor het plaatsen van tips!
Log in met Facebook

Plaats ook een tip