Beoordelingen Wehrtechnisches museum

20 mei 2013

Wehrtechnisches museum
Beoordelingen Wehrtechnisches museum
Mayener Straße 87, D-56070, Koblenz
Wil je weten wat anderen vonden van Wehrtechnisches museum in Koblenz? Op deze pagina kun je beoordelingen raadplegen van Wehrtechnisches museum.
Wehrtechnisches museum scoort een 9,0 uit 10, op basis van 2 beoordelingen
Wil je weten wat anderen vonden van Wehrtechnisches museum in Koblenz? Op deze pagina lees je beoordelingen van Wehrtechnisches museum. Je kunt 36 vakantiefoto's van Wehrtechnisches museum bekijken. Ben je nog aan het oriënteren? Vergelijk accommodaties in Duitsland. Hier vind je alle overnachtingsmogelijkheden in Rheinland Pfalz. Bekijk alle accommodaties in de buurt van Wehrtechnisches museum in Koblenz.

2 beoordelingen over Wehrtechnisches museum

met een groep, Apr. 2012
"Must-see voor elke geschiedenis enthousiast"
Tom
25-4-2012 Volgens mij is de Wehrtechnische Studiensammlung veel te onbekend in ons land (Nederland).
Wellicht wordt, net als ik voordat ik er was geweest, ten onrechte gedacht dat het een een verzameling betreft van Duits materieel voor Duitse Defensie studie- en aanbestedingsdoeleinden. Niets is minder waar, want het gaat hier om een ongekend grote verzameling van zo'n beetje elk denkbaar soort modern wapen. Tanks, kanonnen, vliegtuigen, helicopters, geleide wapens, motoren, richtkijkers, coderingsapparatuur, helmen, uniformen, kortom, te veel om op te noemen. Van alle categoriëen wordt steeds een eerste (of prototype) exemplaar tentoongesteld, gevolgd door de ontwikkeling van het voorwerp door de tijd. Voorbeeld: de Amerikaanse Gatling Gun geldt als eerste machinegeweer. In dit museum staat zo'n eerste exemplaar, maar ook de opvolgers ervan. Van de M2 .50 zware mitrailleur staat er zo'n beetje van elke uitvoering wel één.
Er staat een originele motor van een V2 raket en een Enigma machine.

met partner, Sept. 2009
"Leerzaam en historisch"
Coby
17-11-2010 Sinds 1982 in Koblenz gevestigd. Op een kazerne op 7200 m2 terrein en gebouwen is dit museum gelegen. Hier kan men zien oa tanks,vliegtuigen, enkele onderzeeers,kanonnen, oa doormidden gezaagde Leopardtank, uniformen uit veelzijdige landen en handvuurwapens en andere technische app. Gaat hoofdzakelijk om testmateriaal. Hier moet U zich voorstellen wat er oa te zien is in Delft en Brussel.
Is een aanrader om er enige tijd door te brengen. Ook voor kinderen.
Betreft geen verheerlijking van een tijd uit de vorige eeuw!
Geen kantine of souveniershop. Parkeerplaatsen bij museum.

Mijn leukste vakantieliefde kwam uit