23-3-2013
Indien je van cultuur, natuur, vriendelijk mensen en goed en lekker eten houd dan zit je goed op Noord Cyprus, Manolya is een mooie en goed gerenoveerd hotel, ligging direct aan de zee ondanks dat er geen strand is kan je wel met een trapje de zee in, schoon helder water goed voor te snorkelen, kamers hebben uitzicht op zee of de bergen, omgeving is mooi groen, personeel is zeer vriendelijk en behulpzaam niets is teveel , hotel heeft drie sterren is goed voor de prijs en zijn kwaliteit, je kan er goed eten, zowel buiten aan zwembad als binnen in restaurant, in de winter staat in de avond de openbaard aan, kamers zijn mooi en schoon en worden dagelijks schoongemaakt net als de minibar wordt ook dagelijks bijgevuld, tevens is er altijd warm water om te douchen, hotel is voorzien van wifi en je kan internet gebruiken, wisselen kan bij receptie, busje om naar Girne/Kyrenia te gaan stopt voor hotel en kost 3 TL, aanrader is wel om een auto te huren, let op rijden links en niet rechts.
14-11-2012
Voorop gesteld: Dit betreft een goedkoop 3*** budget hotel. Unieke ligging direct aan zee. Zojuist geheel gerenoveerde, ruime, kamers met nieuwe bedden, nieuw meubilair, nieuwe mini-bar en alle kamers uitzicht op zee. Het hotel ligt centraal en is met Dolmus busje ( 3,5 TL = ca 1,70 euro) eenvoudig verbonden met de stad Girne (Kyrenia). Busjes stoppen voor de deur van het hotel.
Hotel met ruime eetzaal (dat gezelliger zou kunnen zijn), goedkoop WIFI ( ca 2,50 euro/dag) en een groot zwembad. Hotel telt ruim 60 kamers.
Ontbijt is eenvoudig maar goed (ruime keus aan jams, eieren, etc); diner is goedkoop (ca 10-15 euro pp) en redelijk goed. Rondom hotel volop restaurants (15-20 euro pp)
Personeel is zeer vriendelijk en behulpzaam.
Al met al een goed 3*** toeristen hotel. Geen 5 sterren maar een goed 3 sterren hotel. Prijs is het zeker waard.
29-10-2012
Ik was aardig te spreken over dit hotel. Kamer was prima, balkon wat aan de kleine kant, maar het uitzicht over de zee maakte dat weer helemaal goed! Het eten was ook goed, lekker brood bij het ontbijt en het avondeten was ook in orde. Heb de dagen voornamelijk doorgebracht aan het zwembad, het water was erg koud, maar wel schoon. Verder waren de tegels erg glad wanneer het nat was, oppassen dus. Personeel was vriendelijk, ze maakten zo nu en dan een praatje en waren erg behulpzaam. Van het hotel Manolya moet je geen overbodige luxe verwachten, het staat in verhouding tot de prijs. Voor mij was dit hotel prima!
Lapta vond ik erg afgelegen, als alleenreizende jongedame, vond ik het niet geheel prettig om alleen nog 's avonds met het (goedkope) openbaar vervoer te reizen. Ik was ook niet echt te spreken over de rijstijl van de chauffeurs.