29-2-2008
weinig sneeuw op dit moment. wij hebben gehad dat het 17 graden celcius was dat is rottig wand je krijgt dan pap om in te skieen. verder nog dat er overal zulke enorme rijen staan voor die liften.
10-2-2008
We gaan nu voor de 4e maal naar Borovets en wederom met veel plezier. Het skigebied is met name voor beginners en de lichtgevordeden werkelijk perfect.
Voor het vierde jaar nemen wij ook nu weer skilessen, omdat het gezellig is en ook omdat je altijd wat opsteekt.\
De skilessen nemen we bij skischool Albena, zeer goede leraren en de meesten spreken heel goed Nederlands.
Wij kunnen dit gebied echt aanraden voor de iets oudere skiers en ouders met kinderen.
Jongeren die vooral willen feesten en hossen kunnen beter ergens anders heengaan.
De verschillende bars en restaurants zijn allen onder aan de piste en de prijzen zijn werkelijk om te lachen.
Wat betreft de hotels: wij hebben er 3 gehad, namelijk Samokov, Rila en Flora.
Wij gaan dit jaar voor de 2e maal naar naar Hotel Flora omdat deze in onze ogen het beste uit de bus komt.
27-1-2008
op zich zeer mooie pistes maar ze worden zo goed als nooit geprepareerd met gevolg dat je vrij veel op ongelijke zeer moeilijk beskibare pistes moet skiën.
weinig gezellige hutjes op de pistes en het eten en drinken is er zeer duur op de piste. voor een flesje water betaal je al gauw 4€ en een warme choco met rum al 6€. alles wordt teveel commercieel uitgebuit en ze proberen de prijzen van oostenrijk te vragen maar de service, hygiene en kwaliteit blijft ver achter. er zijn geen wandelwegen dus als er te weinig sneeuw ligt kan je niet veel doen.
aan elke bar staat iemand om je binnen te lokken en dit is soms heeeel vervelend.
skimateriaal (skidepot albena) is duur en ongelooflijk oud. slechte staat en heel onvriendelijk onbehulpzaam personeel. Een goed management zou dit skidorp veel gezelliger en aangenamer maken en minder kunstmatig.
ook foefelen ze met streke drank. in cafés gieten ze zonder blozen een goedkope fles wisky over in een fles jack daniels ...
20-3-2007
We zijn begin maart naar Borovets getrokken,het weer was fantastisch,alle dagen zon.
Dus was de sneeuw kwaliteit heel wat minder,boven de 2500m was de sneeuw goed! Hieronder van minder tot heel slecht in het skidorp!! Het skigebied is eigenlijk wel groter dan wordt voorgesteld en voor ieder niveau is er wel een piste. Het enige nadeel is dat iedereen langs dezelfde piste naar beneden moet komen! Het dorp is heel charmant t.o.v. van andere ski landen,maar je moet rekening houden dat je in Bulgarije bent en dit land heel wat jaren achter stand heeft op onze leefomgeving!! Het uitgaansleven is best wel in orde van kleine cafe's tot erotische bars.... Eten en drinken is er ook in overvloed! Een goede raad voor de vertrekkers,geld is baas in Bulgerije,dus alles is mogelijk....