Locals Only300x200Deze week richten we de aandacht op locals. Heb jij wel eens locals ontmoet op vakantie? Dan ben je het vast met ons eens dat ze je vakantie verrijken. Door jou op sleeptouw te nemen kom je op plekken waar je met je reisboekje nooit terecht was gekomen. Heb je hier (nog) geen ervaring mee?

Hierbij hebben we een aantal tips voor je op een rij gezet hoe je op een leuke manier gemakkelijk in contact komt met locals vóór of tijdens je vakantie!

 

 

Blend in
Of te wel, pas je aan. Als je niet als toerist gezien wilt worden, moet je je ook niet zo kleden en gedragen. Dat vergt dus wat voorbereiding. Lees of ‘google’ je in in de lokale gewoonten, kleding, winkels etc. Ga zo min mogelijk met een kaart over straat en laat je witte sportschoenen thuis, tenzij je naar de VS gaat…! Je zou het niet direct zeggen maar als je minder opvalt maak je eenvoudiger contact.

Teken van herkomst
Wanneer je niet als toerist gekleed gaat meng je je makkelijker onder de lokale bevolking. Wat dan wel leuk is, is toch iets van je land van herkomst bij je te dragen. Als mensen in jouw land geweest zijn en ze herkennen het, zullen ze je geheid aanspreken! Ook zullen ze al snel aan je accent merken dat je niet local bent, maar een interessante vreemdeling, een praatje is dan zo gemaakt.

Vrijblijvend contact via sociaalnetwerksites
GuidedByALocal.com is zo’n sociaalnetwerksite, op deze website kom je op een leuke en vrijblijvende manier in contact met locals. Je kan er voor kiezen een afspraak te maken vóór je vakantie, bijvoorbeeld als je een weekendje naar Parijs gaat en je wilt een avond leuk stappen met Parijzenaren. Of je orienteert je alvast op je reis door via een sociaalnetwerksite aan verschillende locals om tips te vragen. GuidedByALocal.com is gemaakt door Nederlanders.

Leer wat zinnetjes
Door in het vliegtuig alvast even wat begroetingen, basiszinnetjes en vragen in de taal van je bestemming te leren zul je merken dat je je bij aankomst direct de locals verblijdt. En jij voelt jezelf ook meteen een stuk welkomer als je gebrabbel zo gewaardeerd wordt! Een eerste contact is zo gemaakt.

Ruilen van huis
Een nieuwe trend op vakantie-gebied: woningruil. Weer eens iets anders dan het jaarlijkse verblijf in eenvakantiehuisje in Frankrijk. Door van huis te ruilen met iemand uit een ander land kom je gemakkelijk in contact met locals.

Lees blogs en tips van locals
In blogs lees je wat locals van populaire citytrip-bestemmingen schrijven over hun stad. Zo kun je van te voren leuke ideeën opdoen en plannen maken. Door je van te voren al te verdiepen in de stad weet je de beste plekken te vinden, vol met locals waarmee je, eenmaal op plaats van bestemming, makkelijk contact kan leggen. Spottedbylocals is een voorbeeld van zo’n website gemaakt in Nederland, maar je hebt tal van andere travelblogs, all over the world!

Vraag andere reizigers om tips
Sociaalnetwerksites kun je niet alleen gebruiken om in contact te komen met locals, maar ook met andere vakantiegangers en reizigers. Ook Zoover heeft zo’n sociaalnetwerksite: My.Zoover.nl. Hier kun je in contact komen met mensen die al ergens geweest zijn waar jij nog naartoe gaat, en hen om tips vragen. JanenChristien en Gorke zijn, gezien hun foto’s,  voorbeelden van reizigers die veel ervaring hebben met locals.

Huur een local in!
Een beetje achterhaald natuurlijk na onze tip over de sociaalnetwerksites, is de ‘inhuren’  van een local friend: rentalocalfriend.com. Hierbij betaal je dus een bedrag nadat een local je op sleeptouw heeft genomen. Van te voren spreek je af wat jullie programma precies inhoudt. Hoe je contact opneemt met een local via deze site wordt niet direct duidelijk. Het lijkt erop dat je gewoon moet mailen met je vragen en dat je dan antwoord krijgt!

Je vakantievoorpret begint hier! Elke week lichten we een populair vakantieland uit. Deze week draait alles om Duitsland en maak je kans op een 4-daags verblijf in Sauerland. Deze prijs wordt mede mogelijk gemaakt door Voordeeluitjes.nl.    

Redacteur

30 juni - 2010

Reacties