Zo blijf je langer bruin!

Redactie - 15 juli 2017

Zo blijf je langer bruin!

Redactie - 15 juli 2017

Hét bewijs van een zonnige vakantie: een heerlijke bruine teint. En die wil je thuis natuurlijk ook houden. Hoe je dat doet? Wij geven tien tips om langer bruin te blijven. Voor, tijdens en na het zonnen: succes gegarandeerd! 

scrubben bruin blijven

Voor je vakantie: de voorbereiding om langer bruin te blijven

Tip 1: Scrubben voor het beste resultaat

Door flink te scrubben voor je op vakantie gaat, verwijder je de dode huidcellen. De bruine kleur kan hierdoor beter doordringen in je huid.

Tip 2: Een keertje onder de zonnebank

Niet te vaak, niet te lang en alleen voor achttien plus: een keertje onder de zonnebank. Zo laat je je huid alvast wennen aan de zon. Smeer je goed in voor je gaat liggen en zon onder een lage stand. Misschien zie je niet direct effect, maar je wordt zeker sneller bruin op vakantie.

Tijdens je vakantie: zo krijg je de beste bruine kleur

Tip 3: Smeren!

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: smeren, smeren, smeren. Voor, tijdens én na het zonnen. Misschien denk je dat je met factor 50 nooit bruin gaat worden. Maar dat is niet waar. En een verbrande huid krijgt al helemaal niet die mooie bruine kleur. Voor de meest egale teint zon je in de schaduw, keer je regelmatig en smeer je je om het uur nog een keertje helemaal in.

Gebruik na het zonnen een aftersun om je huid te herstellen en te hydrateren. Zo voorkom je dat je huid gaat vervellen!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/kamperen/10-kampeertips-voor-een-geslaagde-vakantie/”]

Tip 4: Drink veel water

Door goed te hydrateren blijft je huid bruin. En dat kan ook van binnenuit! Drink tijdens en na het zonnen veel water, zo houd je je vochtgehalte op peil.

Tip 5: Eten om bruin te worden en blijven

Door beta-caroteen te eten stimuleer je je bruine kleur. Dit zit bijvoorbeeld in wortel, kool en broccoli. Bestel je liever een pizza? De stof zit ook in verschillende vitaminepillen.

Appartement Erietta bruin worden

Appartement Erietta

Accommodaties om bruin te bakken

Nog op zoek naar een accommodatie waar je flink aan je bruine tint kunt werken? Dit zijn jullie tips!

Appartement Erietta op Zakynthos: Voor de kids is er superleuke animatie, waardoor jij alle tijd en ruimte hebt om te zonnebaden. Reviewers Jacq en Willem: ‘Het zwembad is erg lekker met luxe ligbedden, zelfs met kussentjes en voldoende parasols!

Hotel Seaside Palm Beach op Gran Canaria: Hier kun je de hele dag wel in de zon liggen. ‘Heerlijke zwembaden met parasols/ligbedden; opgedekt met dik matrasje en twee zachte handdoeken’, schrijft LP in zijn review.

Masker gezicht bruin

Na je de vakantie: zo behoud je je bruine teint

Tip 6: Blijf in de zon

Als je binnen blijft zitten is je huid zo weer wit. Dus maak een wandeling tijdens de lunchpauze of geniet nog van wat zonnestralen na je werk. Zelfs een klein beetje zon zorgt er al voor dat je langer bruin blijft.

Tip 7: Badder en douche niet te lang

Douchen en in bad gaan mag natuurlijk wel, maar doe het niet te lang. Je huid droogt ervan uit en dat zorgt er weer voor dat je minder lang bruin blijft. Zorgt er in ieder geval voor dat je je huid na een bad of douche goed hydrateert. Dit kan bijvoorbeeld door een vochtinbrengende bodylotion te gebruiken.

Tip 8: Langer bruin met huismiddeltjes

Ga je toch in bad? Voeg een paar eetlepels koffie of thee toe aan het water. Klinkt misschien gek, maar het zorgt er toch echt voor dat je lichaam langer bruin blijft.

Een tip voor je gezicht: maak een prakje van tomaten, plantaardige olie, kwark en melk. Breng het mengsel aan op je gelaat en laat het ongeveer twintig minuten intrekken.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/tips-en-tricks-om-voedselvergiftiging-te-voorkomen/”]

Tip 9: Stel je dagje wellness even uit

Heb je een dagje wellness gepland na je vakantie? Daar kun je beter even mee wachten. Door al die scrubsessies, uurtjes in de sauna en het bubbelbad ben je je zomerse tint zo weer kwijt.

Tip 10: Een beetje make-up doet wonderen

Met wat glans lijkt je huid meteen een stuk bruiner. Gebruik een beetje bronzing powder met subtiele glans op je gezicht, armen en benen en je ziet direct resultaat. Vergeet ook je decolleté niet. Pastelkleurtjes zorgen ervoor dat je gezicht nog wat bruiner lijkt. Gebruik bijvoorbeeld turquoise oogschaduw. Is ook nog eens helemaal hip!

Hoe blijf jij langer bruin na je vakantie? Deel je tips in de comments!