5x heerlijk rustige kustplaatsjes in Spanje

Redactie - 19 september 2018

5x heerlijk rustige kustplaatsjes in Spanje

Redactie - 19 september 2018

’t was aan de Costa del Sol, (tingelingeling) maar daar vond ik het strand toch wat te vol.  Herkenbaar? Geen nood. Dit zonovergoten vakantieland biedt ook fantastische kustplaatsjes die nog de échte sfeer van Spanje uitstralen. Wij selecteerden de vijf mooiste opties voor een rustige, ontspannen vakantie aan de Spaanse kust.

Neerstrijken in Nerja – Andalusië

Nerja is de laatste jaren uitgegroeid tot een populaire badplaats. Maar het oorspronkelijke vissersplaatsje ademt nog altijd de sfeer van het echte Spanje. Geniet van de kilometerslange kustlijn met prachtige stranden en sfeervolle boulevard, maar strik ook je wandelschoenen voor een hike door het ruige berglandschap waarbij je natuurlijk de grotten van Nerja (Cuevas de Nerja) niet overslaat. Zei er iemand uitzicht? De titel ‘het balkon van Europa’ krijg je natuurlijk niet zomaar. Wanneer je vanuit het spectaculaire bouwwerk uitkijkt over de uitgestrekte kustlijn begrijp je waarom hiervoor is gekozen. Maak de klim naar boven en wandel onder de karakteristieke witte bogen. Verblijven in Nerja kan in de gezellige stad of direct aan de zee, bijvoorbeeld bij het sfeervolle Aparthotel Marinas de Nerja.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/top-tien-mooiste-stranden-van-spanje/”]

Genieten in Calpe – Valencia

Een zon, zee en strandvakantie aan de Costa Blanca, maar nét even minder massaal en waar nog altijd het echte Spaanse leven voelbaar is? Dan kom je al snel uit bij Calpe. Vanuit het kleurrijke centrum wandel je naar mooie stranden en kijk je uit over de imposante ‘Penon de Ifach’ rots die uit de zee is opgetrokken. Het azuurblauwe water nodigt uit tot watersport en de tapas kunnen haast niet verser. De zee is langzaam aflopend, wat het ook zeker geschikt maakt voor een gezinsvakantie. Lange wandelingen langs de kust, een bezoek aan de lokale markt en een uitstap naar het bruisende Valencia maken je vakantie compleet.

Magisch Moraira – Costa Blanca

Het voormalige vissersdorpje Moraira is de laatste jaren uitgegroeid tot een badplaats van formaat. Maar wacht eens even, dit was toch een lijstje met rustige kustplaatsjes? Klopt! Waar veel andere toeristische plaatsen zijn volgebouwd met gigantische hotels en grote appartementencomplexen, heeft Moraira er bewust voor gekozen om de oorspronkelijke sfeer zoveel mogelijk te bewaren. En dat merk je! Want hoewel de stranden in het hoogseizoen zeker goed bezocht worden, doet het gevoelsmatig nergens echt druk aan. Zeker niet met een uitvalsbasis zoals het op een heuvel gelegen Vakantiehuis Casita Manana. De levendige jachthaven, geflankeerd door mooie zandstranden, vormt het zonnige middelpunt van deze sfeervolle plaats.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/mooiste-onbekendere-steden-spanje/”]

Pittoresk Pals – Catalonië

Het lieflijke dorpje Pals zie je al vanaf grote afstand liggen. Het plaatsje is, net zoals veel andere plaatsen in het heuvelachtige Catalonië, hooggelegen. In Pals ervaar je het beste van twee werelden. Enerzijds is er het historische centrum waarbij je je in het Spanje van enkele eeuwen terug waant, en aan de andere kant tref je Platja de Pals. Met meerdere hotels, vakantiehuisjes en restaurants kun je het hier zo bruisend of rustig maken als je zelf wilt. Dat geldt trouwens ook voor je accommodatiekeuze. Zo vormt Vakantiepark Village Golf Beach een relaxte uitvalbasis, terwijl je bij Camping Playa Brava écht in een bruisend geheel terecht komt. Reviewer Mira komt er al jaren met veel plezier. ‘Leuke camping waar wij al jaren komen, perfecte ligging aan zee, combinatie strand/zwembad voor kinderen perfect.’

Calella de Palagrugell – Costa Brava

Calella de Palagrugell is een klein vissersdorpje op steenworp afstand van ‘grote broer’ Calella. Het dorpje staat bekend als misschien wel een van de mooiste aan de Costa Brava. De kenmerkende witte huisjes, schitterende baaien en smalle straatjes voeren je mee naar vroegere tijden. Het rustige tijdelijk verruilen voor het bruisende? Het nabijgelegen Calella heeft alle ingrediënten in huis voor een heerlijke strandvakantie: zon, zee en prachtige stranden. Deze badplaats ligt bovendien op een steenworp afstand van Barcelona, maar kent zelf ook genoeg bezienswaardigheden. Maar blijf voor de rust vooral in Calella de Palagrugell. Bijvoorbeeld bij Hotel La Siësta. Met zo’n naam moet die relaxte vakantie wel goed komen, toch?

Waar kom jij in Spanje helemaal tot rust? Deel je tips met ons in de comments of laat een review achter!