De leukste tips voor Tsilivi op Zakynthos

Redactie - 23 juni 2018

De leukste tips voor Tsilivi op Zakynthos

Redactie - 23 juni 2018

Lekker bijbruinen, ultiem relaxen en je verwonderen over de kleuren van de zonsondergang kun je op Zakynthos als de beste. Tsilivi is op dit eiland een van de heerlijk rustige vakantiebestemmingen waar je nooit meer weg wilt. Denk lekker watersporten, beachbars voor je dagelijkse vakantiecocktail, te veel mooie zandstranden om allemaal te bezoeken en smullen van lokale lekkernijen. Wat zijn de toppers van Tsilivi? Je leest het hier!

De Griekse badplaats ligt ten noorden van de hoofdstad van Zakynthos – op het vlakke deel van het eiland – en is daarmee de ideale vakantiebestemming om ook wat tripjes te maken tijdens je vakantie. Niet alleen geschikt voor een echte zon, zee en strandvakantie dus. Boek een traditionele stenen villa van Paliokaliva village of een zonnig appartement van Erietta en geniet op zijn Grieks!

Reviewer W. Titawano: ‘De eerste keer dat de foto’s op het internet overeenkomen met de realiteit. Een oase aan rust net ver genoeg van het centrum van Tsiliv.’

Lekker buiten zijn in Tsilivi

Niet alleen het strand is mooi. Ook de rest van de natuur in de omgeving is de moeite waard. Zo kun je heerlijk wandelen in natuurpark Tragaki, zie je genoeg tijdens het snorkelen of kun je te paard de nabijgelegen heuvels verkennen. Geen paardenmens maar vind je reptielen wel fascinerend? Het reptielenhuis ligt om de hoek.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/zomer/5x-mooiste-vakantiehuizen-zakynthos/”]

Chillen op het strand

Het vakantieoord staat bekend om haar lange, brede zandstand. Een echte topper voor strandliefhebbers dus. Eigenlijk is de hele baai hier meer dan prima. Mooi voordeel: het strand loopt geleidelijk af in zee en is dus ook perfect voor een strandvakantie met jonge kids. Niet voor niets heeft het strand een Blauwe Vlag: het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater.

The place to be voor strandgangers is de Barracuda Beach Bar, waar regelmatig strandfeestjes – mét dj – worden georganiseerd. Maar het knusse centrum van Tsilivi kan er ook wat van, wat betreft nachtleven trouwens. Dat bruist veel meer dan je zou denken!

Zien in en bij Tsilivi

Tsilivi staat nou niet bekend om het grote aanbod aan bezienswaardigheden, maar er is wel een olijfoliefabriek en een museum. Beide gratis te bezoeken. Kijk, dat tovert toch weer een extra grote glimlach op ons gezicht. We blijven immers Nederlanders.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/9-hotspots-op-zakynthos/”]

Wanneer je besluit om met je bips van het strand te komen, is het zeer zeker ook een aanrader om een nabijgelegen wijnhuis een bezoekje te brengen. De locals op Zakynthos zijn namelijk echte wijnmakers en maken volgens familierecept lokale wijnen waar ze je vol trots graag meer over vertellen. En natúúrlijk moet je dat proeven! Oenolpi is een van de grootste wijnhuizen, bij het dorpje Agri. Of probeer de wijntjes van Callinico winery in het dorp Kalipado.

Waterparken op Kos

Een spetterende vakantie in het waterpark

Voor de kids is een vakantie niet compleet zonder bezoek aan een waterpark. Tsilivi Waterpark (in Planos) is een waterparadijs op aarde voor de kleintjes én paps en mams. Je moet het gewoon zien en beleven.

Nog vakantiedagen over?

Waan je dan een echte oude, Griekse zeeheld in het Milanio Maritime Museum in Tsilivi en shop (of maak) handgemaakte vakantiesouvenirs bij Adamieion Ceramic Art Studio. Na twintig minuutjes lopen sta je zo in de pottenbakstudio van de creatieve Griek. Leuk! Helemaal als je zelf je handen vies mag maken.

Meer tips voor je vakantie in Tsilivi vind je hier. Heb je zelf tips voor deze relaxte vakantiebestemming? Graag! Laat je tips achter in een reactie of schrijf een review.