Top 5 zonzekere bestemmingen voor het najaar

Redactie - 26 september 2019

Top 5 zonzekere bestemmingen voor het najaar

Redactie - 26 september 2019

Geen betere tijd om de zon op te zoeken dan het najaar. In Nederland wordt het alweer koud en regenachtig en wacht de lange winter. Ideaal om nog even een weekje zon mee te pikken! Wil jij dat ook? Dit is de top 5 van zonzekere bestemmingen voor het najaar.

1. Andalusië: genieten van de Spaanse zon

Zoek je de zon in het najaar, dan is een vakantie in Andalusië een aanrader. De temperaturen zijn een stuk aangenamer dan in de zomer en dat maakt het tot een ideale najaarsbestemming. Het mooie van Andalusië is dat het een veelzijdige regio is. Ben je dol op steden, bezoek dan zeker het geweldige Sevilla, Córdoba en Granada. Houd je van roadtrippen, maak dan een tocht door het ruige binnenland. Wil je liever lekker bruinbakken, dan zijn er volop stranden aan de Costa del Sol waar je heerlijk kunt genieten. Op zoek naar een fijn hotel aan het strand? Kijk dan naar Hotel Riu Chiclana, dat van jullie een 8,4 krijgt.

2. Cyprus: extra fijn in het najaar

In het najaar wordt het op Cyprus nog makkelijk 25 graden. Ideaal dus voor een weekje zon, zee en strand! Cyprus heeft volop fijne stranden, vooral aan de oostkust, maar er is ook genoeg te zien en te doen. Bezoek bijvoorbeeld het Kykkos-klooster, dat dateert uit de elfde eeuw. Ook de archeologische opgravingen van Kourion zijn de moeite waard. Ga je graag wandelen, dan is het Troodosgebergte een aanrader. Hier vind je bossen en valleien en volop mooie wandelroutes. Zoek je de mooiste stranden van Cyprus, ga dan naar het bekende Phinikoudes Beach bij Larnaca. Of ontdek zelf de mooiste verborgen baaien met steile rotsen en azuurblauw water.

3. Canarische Eilanden: voor elk wat wils

Zoek je zon, dan zit je op de Canarische Eilanden eigenlijk altijd goed. De eilanden zijn allemaal verschillend van karakter, dus er valt veel te kiezen. Lanzarote is beroemd om haar ruige, vulkanische landschappen, Gran Canaria is druk en levendig en op La Palma geniet je van prachtige natuur en lange stranden. Ga je naar Lanzarote, dan is Hotel Seaside los Jameos Playa een goede keus. Dit hotel krijgt van jullie een 9,2. Wij hebben al veel hotels bezocht, maar deze staat toch wel bovenaan in de lijst!’, aldus Monique.

4. Malta: relatief onontdekt

Wanneer je je normaal probeert te verstoppen voor felle zonnestralen en een grote voorkeur hebt voor een mild klimaat en een aangenaam briesje op warme dagen, dan is Malta in de herfst helemaal jouw ding.

Het fantastische Maltese eilanden bevindt zich in de Middellandse Zee, net ten zuiden van Sicilië. De archipel bestaat uit talloze eilandjes waarvan alleen de drie grootste, Malta, Gozo en Comino, bewoond zijn. En, groot voordeel: nog relatief onontdekt.

Nog een grote plus: Malta doet niet aan herfst. Die komt en gaat meestal in een paar weken. De temperaturen zijn in het najaar daardoor nog steeds aangenaam warm, zo rond de 25 °C.

Extra tip! Neem tijdens je zonvakantie niet alleen zonnebrandcrème mee, maar ook anti-muggenspray. Met deze tien tips ben jij elke mug te slim af!

5. Kreta: een flinke dosis Griekse najaarszon

Kreta is het allergrootste eiland van de Griekse eilanden en is gezegend met geweldige landschappen, mooie stranden, fantastisch eten en een relaxte sfeer. Een ideale plek voor een flinke dosis Griekse najaarszon én relatief lekker dichtbij natuurlijk.

We zouden bijna durven zeggen dat het weer in het najaar zelfs aangenamer is dan de zomerse hitte. Aangezien Kreta een van de warmste Griekse eilanden is in het najaar, weet je zeker dat de kans op vitamine D groot is op deze herfstfavoriet. En, de zee is alvast lekker voor je opgewarmd! Een fijne bijkomstigheid van zonzekere bestemmingen in het najaar.

Tel daarbij op dat het warme weer in de herfst gepaard gaat met de olijf-, druiven- en kastanjeoogst, en je kunt niet wachten om op het vliegtuig te stappen. Zet die olie- en wijnpersen maar aan! Al is een glaasje raki ook niet mis.

Heb jij tips voor zonzekere bestemmingen in het najaar? Deel je ervaring in de comments!

SaveSave

SaveSave