Dagcruise: ontdek het leven op een cruiseschip

Redactie - 12 juli 2017

Dagcruise: ontdek het leven op een cruiseschip

Redactie - 12 juli 2017

Grote kans dat je ze weleens hebt zien varen. Bijvoorbeeld in de Cruise Terminal van Rotterdam. Je kunt er niet omheen. De schepen van AIDA Cruises lijken wel varende flatgebouwen! Ben je nog nooit op zo’n luxe vakantieschip geweest maar wel reuze nieuwsgierig? Stap een dag aan boord van een cruiseschip. Zoover vertelt je graag hoe en wat.

AidaPrima Cruise

Beeld: Facebook Marie-Sophie Pfau.

Cruisen op de rivier is hot

Cruisen. Dat is toch alleen voor gepensioneerden? Welnee! De riviercruise is helemaal hip. Vergeet de stoffige vaarvakantie naar het Caribisch gebied en stap op de boot die je op een luxe manier – via de rivier – naar je volgende stedentripbestemming brengt. Pak je rolkoffertje in vol stedengidsen en comfortabele sneakers: er valt iedere dag op een nieuwe bestemming weer genoeg te sightseeën.

AIDA Cruises maakt bijvoorbeeld vanuit Rotterdam als thuishaven 8-daagse cruises naar Hamburg, Southampton (Londen), le Havre (Parijs) en Zeebrugge.

AIDAprima

Heb je niet bepaald zeebenen of ben je simpelweg op zoek naar een spetterend dagje uit? Wie weet is een scheepsbezoek aan de 300 meter lange AIDAprima een leuk idee. Origineel is het zeker! Ronddwalen op een cruiseschip op een doordeweekse donderdag is toch veel leuker dan een biosbezoek of shopsessie?

Rotterdam is het héle jaar door de thuishaven van dit luxe schip. Dat betekent dat AIDA Cruises elke donderdag een scheepsbezoek op de AIDAprima in de Cruise Terminal van Rotterdam organiseert. En iedereen die nieuwsgierig is mag komen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/ontdekken/sprookjes-bestaan-disney-cruise-line-komt-eraan/”]

Hoe gaat zo’n scheepsbezoek in zijn werk?

Rond 17 uur stap je aan boord van het cruiseschip en word je in stijl welkom geheten. Uiteraard mag een lekker drankje daarbij niet ontbreken. Als je van het overweldigende wauw-effect bent bekomen, start de rondleiding. Je kunt hierbij een blik werpen op alle dekken, de gemeenschappelijke ruimtes én de luxe hutten. Want zeg nou zelf, daar zijn we allemaal benieuwd naar. Als je het lief vraagt, mag je misschien nog wel even in de stuurmanscabine gluren.

Na zo’n rondleiding waan je je stiekem een beetje op de Titanic natuurlijk. Wat een schip! En waar is Leo, eh Jack?

AidaPrima

Beeld: Facebook Franz Schned.

Met je eigen Leonardo schuif je daarna in het buffetrestaurant aan voor het diner. Alles van het buffet geproefd waar het water je van in de mond liep? Je hebt na het diner nog even de tijd om een show bij te wonen of de Nightfly Bar of Beach Club onveilig te maken. Wij zeggen: doen! Rond 23:30 uur is het wieberen geblazen en kun je naar bed al dromend van een cruisevakantie. Lijkt dit je wel wat? Ons ook. Reserveren kan via de website van Aida op Aida.nl.

Natuurlijk wil je na zo’n spectaculaire avond op een cruise niet in je eigen bed slapen. Boek een leuke accommodatie in Rotterdam zoals Appartement Dependance dat beoordeeld wordt met een 9,7. Liever in de botensfeer blijven? Reserveer dan een bijzondere slaapplek op een jacht bij Bed and Breakfast Jacht Azulon.

Wat kost een cruisebezoek?

Goed om te weten: zo’n scheepsbezoek kost €49 per persoon. Voor kids tot en met vijftien jaar betaal je €25. Dit is inclusief diner, tafeldranken en een kortingsbon van €50 voor een cruisevakantie.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/bijzonder/6x-mooiste-cruiseschip-routes-wereld/”]

Scheepsbezoeken in Duitsland en op Mallorca

Je kunt een scheepsbezoek ook op je vakantie-to-do-lijstje zetten. Een dagje op een cruiseschip is ook tijdens je vakantie in Duitsland (Warnemünde, Hamburg en Kiel) en Mallorca een leuke doetip.

Heb jij weleens voet op een cruiseschip gezet? We zijn benieuwd naar je ervaringen! Vertel ons meer in een reactie of schrijf een review.