Natuurlijk ga je deze zomer allemaal leuke dingen doen met de kids. Maar een dagje voor jezelf is ook helemaal niet verkeerd! Gezellig op stap met vriendinnen. Lekker springen, relaxen of juist de sensatie opzoeken. Wij tippen de vijf leukste dagjes uit in Nederland.

Dagje uit Nederland wellness vriendinnen

1. Een dagje wellness

De ultieme ontspanning: een dagje naar een wellness centrum. En dat is natuurlijk het allerleukste met de meiden. Jullie tippen Wellness Center de Bronsbergen als dé plek om helemaal tot rust te komen. Laura’s dagje uit met vriendinnen was helemaal geslaagd: ‘We waren toe aan ontspanning en dat is gelukt! Fijne sauna’s, lekker eten en een mooie tuin om in te chillen. We zijn zeker van plan vaker te komen.

Hebben jullie een heel weekend de tijd? Kijk dan eens naar een wellness hotel op de Wadden. Twee dagen sauna en massages in combinatie met de zilte zeelucht en je bent weer als herboren.

stadssstrand dagje uit Nederland

2. Een dagje uit naar het stadsstrand

Shoppen en op het strand liggen, dat klinkt als de perfecte combinatie toch? De ochtend een beetje slenteren door het centrum van Amsterdam, Amersfoort of Haarlem en dan hop door naar het stadsstrand. Check hier de vijf leukste!

Utrecht heeft er trouwens net een nieuwe bij: Copacabajes. Vlakbij de oude gevangenis Wolvenplein (vandaar het woordgrapje in de naam) en op loopafstand van het centrum. Van woensdag tot en met zondag kun je hier vanaf 15 uur terecht voor een koud wijntje of een kop koffie.

3. Een middag trampolinespringen in de hoofdstad

Even weg van de kids is het tijd om je zelf weer even helemaal kind te voelen. Dat kan perfect met een middagje trampolinespringen. Huur met zijn allen een trampolinehal af (bijvoorbeeld bij Bounz in Amsterdam) en springen maar! Dit kan al vanaf 10 euro p.p. Eten en drinken mag je zelf meenemen. Een groot voordeel van dit dagje uit: bouncen is een supergoede workout!

Er zijn professionele instructeurs aanwezig die je binnen een uur een salto leren. Gaat dit iets te ver? Dan geniet je gewoon van de gave stunts die ze opvoeren.

Helemaal kapot na een middagje op de trampoline? Dan is het heerlijk uitpuffen in Hotel Amstel Inter Continental. Volgens John_DOE_BE the place to be in Amsterdam: ‘Fantastisch mooi hotel. Super vriendelijke en professionele bediening. Zeer ruime en comfortabele kamers.

Biesbosch dagje uit Nederland

Beeld: www.beleefdebiesbosch.nl

4. Een dagje varen door de natuur

Bootje varen is altijd goed. Koud flesje prosecco mee, wat hapjes erbij en genieten maar! Als je met een motorboot het water opgaat, heeft de schipper wel een vaarbewijs nodig (en moet uiteraard nuchter blijven). Maar er zijn tegenwoordig talloze bootjes die je kunt huren zonder vaarbewijs. Bijvoorbeeld een elektrische. Gemakkelijk te besturen en maakt haast geen geluid, dus alle ruimte om flink bij te kletsen.

Met een stille boot mag je bovendien ook door natuurgebieden varen. Geniet van de natuur en de optimale rust in de Loosdrechtse Plassen of Biesbosch. In dit laatste natuurgebied kun je ook met een boswachter op pad. Vanaf de fluisterboot spot je bevers, leer je alles over de natuur en geniet je bij een kampvuur van een huisgemaakte maal. Een superorigineel dagje uit met je vriend(inn)en!

Dagje uit escape room Nederland

5. Ontsnappen uit een escape room

Escape rooms zijn hot! Je laat je hierbij letterlijk opsluiten in een kamer. Het is aan jou (en je vriendinnen natuurlijk) om zo snel mogelijk te ontsnappen. Hiervoor moet je allerlei raadsels en puzzels oplossen. Lukt het jullie binnen de tijd?

Er zijn talloze escape rooms in Nederland. Eén van de grootste vind je in Zoelen (vlakbij Tiel). Als het goed is ben je na maximaal een uurtje wel uit de kamer. Dus heb je nog lekker veel tijd over voor bijvoorbeeld een high tea bij Van der Valk Hotel Tiel. Voor €25 p.p. staat de tafel 2,5 uur lang vol met scones, smoothies en sandwiches.

Wat is jouw favoriete dagje uit met vriendinnen? Deel je tips in de reacties of laat een review achter op Zoover.nl!

Volg jij Zoover al op Facebook en Instagram? Klik op onderstaande buttons en blijf op de hoogte van topaccommodaties, vakantie-inspiratie en -nieuws.  

Fleur

Redacteur

11 augustus - 2017

Reacties