Kroatië voor beginners

Redactie - 31 augustus 2017

Kroatië voor beginners

Redactie - 31 augustus 2017

Kroatië is één van jullie favoriete vakantielanden. Een prachtige kustlijn, pittoreske dorpjes en een adembenemend binnenland. Ga je voor de eerste keer? Deze plekken mag je niet missen!

Kroatië strand

De mooiste stranden van Kroatië

De kustlijn van Kroatië is maar liefst 1800 kilometer lang. En dat betekent: kilometerslange stranden. Op de meeste plekken vind je kiezelstranden (vergeet je waterschoenen niet), maar ook de liefhebber van zandstrand komt zeker aan zijn trekken.

Op deze stranden moet je echt een keer je handdoek neerleggen:

Banje strand in Dubrovnik: hier draait het om zien en gezien worden. Trek je hipste bikini uit de kast en flaneren maar. Op dit strand is het zonnen tussen de Europese jetset met een cocktail bij een hippe beachbar.

Bijeca in Medulin: één van de meest kindvriendelijke stranden van het land. Dit zandstrand loopt geleidelijk af en staat vol bomen (genoeg schaduw!). En er zijn de hele dag door strandwachten aanwezig. Misschien wel het leukst: in de zee ligt een aquagan, een waterglijbaan speciaal voor kids!

Dražica Beach bij Biograd na Moru: watersportliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Surfen, snorkelen, waterskiën, het kan allemaal. Kleine kinderen neem je hier prima mee naartoe. Er is een apart zwembad en langs het strand ligt een speeltuin met trampolines en glijbanen.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/algemeen/eten-kroatie-smul-typische-streekgerechten/”]

Ronvinj Kroatie

Pittoreske dorpjes en steden in Kroatië

Leuke dorpjes en stadjes genoeg in Kroatië. Deze moeten in ieder geval bovenaan je to-do-list komen te staan:

Rovinj: ondanks de vele vakantiegangers blijft dit een authentiek stukje Kroatië. Een oude vissershaven, een gezellig historisch centrum en een stukje strand. Rovinj heeft het allemaal. Ga in ieder geval naar de St. Eufemija kerk. Vanaf de toren heb je een waanzinnig uitzicht over het stadje.

Nog op zoek naar een accommodatie voor het hele gezin? Jullie tippen Vakantiepark Valalta. Ann vat in haar review samen: ‘Hele grote camping, veel animatie, verscheidene zwembaden, omringd door de zee. Kindvriendelijk en je kunt je eigen fietsen meenemen!

Pula: the place to be voor liefhebbers van kunst en cultuur. Zo vind je er de Tempel van Augustus en de triomfboog van Sergii. En niet te vergeten, het hoogtepunt van de stad: het enorme amfitheater. Leuke afwisseling voor een dagje strand, in de zomer kun je hier naar een openluchtbioscoop.

Slano: wie even weg wil van de massa, zit hier helemaal goed. Nog bijna onontdekt door vakantiegangers ligt dit dorpje in een baai in de buurt van Dubrovnik. Neem de tijd om te genieten van verse vis in één van de restaurantjes aan het water en geniet van de rust. Alsof de tijd stil heeft gestaan…

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/zomer/uitgaan-in-kroatie-zoals-de-locals-doen/”]

Natuur: op ontdekkingstocht in Nationaal Park Plitvicemeren

Het barst in de binnenlanden van Kroatië van de prachtige natuurgebieden. Nationaal Park Plitvicemeren mag zeker niet op je bucketlist ontbreken.  Stel je voor: zestien azuurblauwe meren en eindeloos veel watervallen. Je kunt het park te voet ontdekken (voor de sportievelingen) of een tripje maken met een bootje of trein (super als je met kleine kinderen op vakantie bent). Vergeet je zwemkleding niet, je zult het kristalheldere water niet kunnen weerstaan.

Trek vooral een paar dagen uit om dit nationaal park te bezoeken. Overnachten kan in Hotel Plitvice. Slechts vijf minuten lopen vanaf de ingang en met een adembenemend uitzicht over de watervallen.

Heb jij nog tips voor Kroatië-beginners? Deel ze in de comments!