Menorca met kinderen? Ontdek de westkust!

Redactie - 18 augustus 2017

Menorca met kinderen? Ontdek de westkust!

Redactie - 18 augustus 2017

Heerlijke temperaturen, zonovergoten stranden, bergen tapas en hier en daar een glaasje sangria… De eilandengroep Balearen is een ideale locatie voor een zonnige week relaxen met het hele gezin. Waar je moet zijn? Deze drie kindvriendelijke bestemmingen op Menorca bewijzen: de westkust is de place to be!

Menorca met kinderen - zee1. Cala Galdana

Een strandwandeling maken, een klif beklimmen, snorkelen of ronddobberen in de azuurblauwe baai: het is allemaal mogelijk in Cala Galdana. Maar het hoeft niet, natuurlijk! Stiekem heb je het namelijk al druk genoeg met het genieten van het uitzicht over de baai. Cala Galdana is een perfect kustplaatsje om je te laten meeslepen met de gemoedelijke sfeer en de rustig kabbelende zee. Een zee die bovendien ideaal is voor (kleine) kinderen.

Ook aan kindvriendelijke accommodaties ontbreekt het niet in Cala Galdana. Check bijvoorbeeld Hotel Floramar, dat op loopafstand van het strand ligt en is voorzien van een peuterzwembad en schildpaddentuin. Bij het hotel staat er bovendien een enthousiast animatieteam klaar voor de kinderen. Best handig, zo houd jij voldoende tijd over om te oefenen op je siësta-skills!

Menorca met kinderen - Ciutadella2. Ciutadella

Ciutadella, de tweede stad van Menorca, is zeer geschikt voor een gezinsvakantie. Naast heerlijke restaurantjes en verrassende winkeltjes heeft de stad een knusse haven en allerlei bezienswaardigheden. Zo is het statige Ayuntamiento de Ciutadella op het marktplein absoluut een bezoekje waard. ‘Het is de sfeermaker van de stad‘, beschrijft een reviewer. ‘Wat een gezellige drukte‘, vult een andere vakanieganger aan.

Ook de resorts en hotels maken Ciutadella tot één van de meest kindvriendelijke bestemmingen op Menorca. Vooral Prinsotel La Caleta scoort goed. Het hotel krijgt van jullie maar liefst een 9,1 voor kindvriendelijkheid. ‘Superleuke animatie!’, luidt een review. ‘Van kinderservies tot babyvoeding, alles is er!’, vult een ander aan.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/toplijstje/5x-natuur-met-de-wouw-factor-in-spanje/”]

Menorca met kinderen - strand3. Cala’ n Bosch

‘Cala ’n Bosch is een heerlijk rustig dorp, ideaal voor een vakantie met kleine kids‘, schrijft reviewer Westerhout. Wij zijn het helemaal met hem eens. In Cala’ n Bosch zit je niet alleen dichtbij het bruisende Ciutadella (een prachtige kustroute van tien kilometer verderop), maar het dorp zelf heeft ook nog eens alles te bieden wat je nodig hebt. ‘Mooi haventje, gezellige muziek op het pleintje, goede betaalbare restaurants.‘ Volgens reviewer L van Duren heeft dit vakantieparadijs alles in huis.

Op zoek naar een kindvriendelijke accommodatie op Menorca? In Cala’ n Bosch is er volop keuze. De gezinshuisjes bij Grupotel Aldea liggen een paar meter van het strand. Het vakantiepark Marinda Garden is voorzien van een waterpark, animatieteam en zelfs een minidisco.

Welke kindvriendelijke bestemmingen op Menorca zijn jouw favoriet? Laat jouw review achter!