Hongarije: deze highlights mag je niet missen!

Redactie - 8 mei 2018

Hongarije: deze highlights mag je niet missen!

Redactie - 8 mei 2018

Wordt Hongarije jouw vakantiebestemming deze zomer? Dat staat je een vakantie vol avontuur, natuur en cultuur te wachten. Om je alvast in te lezen: deze highlights mag je zeker niet missen in dit waanzinnige land.

Hongarije Boeddapest

Boedapest

In de hoofdstad van Hongarije, en ook de grootste plaats van het land, zou je bijna je hele vakantie kunnen vieren. Boedapest is top voor een stedentrip, maar ook ideaal voor een dagje tijdens je zomerzonvakantie.

Een paar hoogtepunten van de stad:

  • De Kettingbrug: ideaal voor een korte wandeling, zeker in de avonduren. De 330 meter lange brug is dan prachtig verlicht en je hebt een betoverend uitzicht over de stad.
  • Het Parlement: hét symbool van de stad en een van de  meest indrukwekkende gebouwen die je ooit zult zien. Wil je binnen kijken? Boek je rondleiding ruim op tijd.
  • Szechinyi: de grootste en meest bekende spa van de stad. Het bestaat uit vijftien binnenbaden en drie grote buitenzwembaden. En dan kun je ook nog naar de sauna’s, relaxen in de stoomcabines of helemaal tot rust komen tijdens een massage.

Ben je in augustus in Boedapest? Kijk dan zeker even of je Sziget Festival mee kunt pakken. Dit festival duurt zeven dagen en wordt gehouden op het Óbuda-eiland, een eilandje midden in de Donau.

Het publiek is super gevarieerd, van jonge hipsters die de hele week losgaan en vakantiegangers die een paar uur langskomen tot gezinnen die een paar dagen het festival bezoeken. Tip: bij je ticket kun je een citypass kopen. Hiermee reis je gratis met het OV en kun je gratis naar de beroemde badhuizen in de stad.

Overnachtingstips in de hoofdstad: Hotel Corinthia Budapest (Zoover score: 9,4) en Hotel K+K Opera (Zoover score: 8,8). Of bekijk hier ons overzicht van alle hotels in Hongarije!

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/bezienswaardigheden-cyprus-moet-op-to-do-lijst/”]

Hongarije Aggtelek

De grotten in Aggtelek

In het noorden van Hongarije, op de grens met Slowakije, zie je een heel andere kant van het land. In Nationaal Park Aggtelek ligt het grootste grottencomplex van Europa: een enorme verzameling van stalagmieten en stalactieten. 

Het meest opvallende grottenstelsel in het park is Baradla-Domica. Dit stelsel is ruim twintig kilometer lang en je vindt er de ondergrondse rivier Styx. Je bezoekt deze plek met een lokale gids, die je tijdens een rondleiding alles vertelt over dit bijzondere natuurverschijnsel.

Hongarije Pecs

Pécs

Pécs is het bruisende culturele centrum van Hongarije. In 2010 werd de stad zelfs verkozen tot culturele hoofdstad van Europa. Bezoek zeker:

  • Het Széchenyi-plein: het middelpunt van de stad rond de voormalige moskee, het grootste Turkse bouwwerk in Hongarije.
  • De St. Peter en Paul Basiliek: bewonder binnen de grote crypte en schatkamer. Maak ook zeker even een wandeling langs de oude stadsmuur en over het prachtige plein rondom het gebouw.
  • Tettye: het hoogste punt van Pécs en een van de meest populaire plekken voor vakantiegangers. Wandel naar de top door steile straatje vol authentieke huisjes voor een waanzinnig uitzicht.

[article href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/5x-bezienswaardigheden-portugal/”]

Hongarije Balatonmeer

Balatonmeer

Met een grootte van bijna 600 vierkante meter is het Balatonmeer het grootste meer van Midden-Europa. Het water is slechts drie meter diep en warmt daarom super snel op. In de zomermaanden kan het water maar liefst 25 graden worden.

Aan de zuidkant loopt de bodem geleidelijk af, ideaal voor kleine kinderen. Ook de actieve vakantieganger zit hier helemaal goed. Zin om te zeilen, varen, surfen of waterfietsen? Hier kan het allemaal!

Rondom het Balatonmeer barst het van de mooie kampeerplekken. Check hier ons handige overzicht van alle campings in de buurt, zoals:

  • Camping Balatontourist Napfény. Volgens B. Neehoff ‘een geweldige camping waar alles klopt. Vriendelijk personeel goed en schoon sanitair. En een super restaurant. Op deze camping is alles aanwezig wat je nodig hebt in je vakantie!
  • Camping Briljant Resort. Heleen schrijft in haar review: Wij hebben met drie kinderen ons heel welkom gevoeld bij Bert en Adriana. De kinderen ook! Een heerlijk kleinschalige plek met fantastisch eten en welkome en ongedwongen sfeer. Heerlijke sapjes, ontbijtjes, tips voor excursies, advies en gezelligheid met zigeunermuziek. We hebben ons erg verwend gevoeld!

Ben jij wel eens in Hongarije op vakantie geweest? Deel je tips in een reactie of laat een review achter en inspireer andere vakantiegangers!